אוזניות ווינג של חברת סוונטו (Suunto wing), שבנויות בטכנולוגיית הולכת עצם, מגיעות עם הבטחה לשלב חוויה ספורטיבית עם מוזיקה באופן המושלם: מצד אחד ליהנות ממנה תוך כדי תנועה, ומנגד העובדה שהאוזניות לא נכנסות לארובת האוזן מבטיחה שלא תתנתקו מהסביבה לגמרי. ההבטחה הזו לא מומשה במלואה, אבל עדיין במדובר באוזניות לא רעות.

העיצוב של האוזניות מיועד בבירור לתנועה, עם קשת אחורית שבאופן מעט לא נוח לא ניתן לכוון את הגודל שלה. האוזניות נצמדות אל האזור שלפני האוזן ולא עפות עם כל תזוזת ראש. זה הגיוני ופרקטי, וקצת מציק כשחובשים משקפיים. עם זאת, הן הוכיחו את עצמן גם בריצה וגם בזמן רכיבה על אופניים.

אוזניות ווינג של סונטו (צילום: יח"צ דוגית)
אוזניות ווינג של סונטו | צילום: יח"צ דוגית

הן מגיעות עם כמה יתרונות עיצוביים לא קטנים. אחד מהם הוא עמידות למים, והשני הוא נורות לד לאורך צידי האוזניות שמספקות עוד קצת נראות למי שיוצא לפעילות בחושך. למרות הנתונים האלה, העמידות למים לא הופכת את האוזניות למתאימות לשחייה, חלילה. היא מתאימה יותר לטיול קיאקים שבו מותזים מדי פעם מים לעברכם. בקיצור, אל תנסו לצלול איתן.

View this post on Instagram

A post shared by Suunto (@suunto)

לכאורה, ניתן לשלוט בפיצ'רים רבים באוזניות באמצעות תנועות ראש, אבל לוקח זמן להבין שהתנועות יכולות להיות עדינות. כדי שהפיצ'ר הזה יעבוד באמת תצטרכו להוריד את אפליקציית Suunto. הצירוף של אפליקציה לכל מכשיר קצת מתיש, וזה נכון לא רק לאוזניות האלה, אבל מרגע שחוצים את הסף הזה אפשר לדלג לשיר הבא ולענות לשיחות באמצעות תנועות. האפליקציה תאפשר לכם גם להגדיר מצבים שונים בנורות הלד, כמו אור קבוע, מהבהב או SOS.

עניין ההתאמה הופך לקריטי במקרה ויש לכם יותר משיער קצר. אולי המתכננים חשבו שספורטאים אמיתיים מקצרים את השיער, אין לדעת. את השיער עוד אפשר להתאים לאוזניות, אבל כשמנסים לשלב גם תסרוקת נורמלית, גם קסדת אופניים וגם אוזניות, פתאום כל העסק נראה מעט מסורבל. למרות הביקורת המוצדקת הזאת, בראייה מפוכחת של התסרוקות ברחוב, רוב המשתמשים לא יוטרדו מהנושא.

אוזניות הולכת עצם לא מספקות איכות צליל גבוהה כמו אוזניות "רגילות", אבל wing עדיין מצליחות להרשים. קשה לחשוב על מצב שבו אוזניות פתוחות שומרות על איכות מלאה של צליל. השירים יישמעו לכם מעט עמומים יותר בהשוואה לאוזניות שיושבות על האוזן עצמה, אבל מנגד, מי יוצא לרכיבה על אופניים עם אוזניות מאולפן הקלטות?

עם זאת, הבס של האוזניות מעולה, בעיקר בזכות הטכנולוגיה של הולכת העצם. זו חוויה נהדרת לאוהבי הצלילים העמוקים, וקצת מוזרה כשלפתע המוח שלך מתנדנד כשמתחיל שיר קצת סוער יותר משלישיית גשר הירקון.

אוזניות הווינג של סוונטו (צילום: נמרוד מירום)
אוזניות הווינג של סוונטו | צילום: נמרוד מירום

בנושא הסאונד האפליקציה מציעה עוד סיוע. ברירת המחדל של האוזניות היא מצב רגיל, ובאפליקציה תוכלו להעביר למצב Outdoor שמגביר את הווליום של האוזניות. השינוי מובחן רק כאשר עוצמת הווליום מקסימלית, ולמרות החששות, אנשים קרובים כמעט ולא ישמעו את האוזניות עצמן.

השילוב עם צלילי הרחוב ומודעות למצב הכללי אכן עובד, עד שהוא לא. כלומר, בהליכה ברחוב מעט רועש האוזניות התמודדו היטב עם המצב, אבל ברגע שהגעתי לרחוב סואן ממש, כבר לא יכולתי לשמוע את המוזיקה. זה לא שונה מהתקנים אחרים לספורט (כמו קסדות עם רמקולים קטנים, שנסקרו פה בעבר), אבל עדיין לא מגשים לגמרי את ההבטחות.

View this post on Instagram

A post shared by BananaRun (@bananarun)

ובכל זאת, האוזניות האלה הפכו לאוזניות החביבות עלי בזמן הליכה בחוץ. הן קלות לתפעול, המיקרופון מאפשר שיחות טלפון בהירות וחיי הסוללה שלהם לא רעים בכלל. ב-Suunto טוענים שניתן להשתמש בהן כ-10 שעות ברציפות. עם זאת, הנתונים האלה יורדים מעט כאשר מפעילים את בקרת תנועת הראש דרך האפליקציה ואף יותר אם מגדירים את נורות ה-LED למצב קבוע (תוספת בטיחותית לא רעה).

בסך הכל, השילוב בין עיצוב ספורטיבי, איכות צליל טובה וסוללה שלא מתרוקנת מהר הופכים אותו לבחירה סבירה עבור ספורטאים, שלא מתכננים להתאמן באזורים רועשים מדי.