חברת רייזר (Razer) כבר נחשבת לאחת מיצרניות מוצרי הגיימינג הטובות בעולם, אם לא הטובה ביותר, אבל עם כל השקה של מוצר חדש היא מצליחה איכשהו להפתיע ולספק לגיימרים, חובבים או מקצועיים, חוויה משופרת עוד יותר, בין אם בנוחות ובין אם בביצועים. המוניטין הזה, יחד עם קהילת גיימרים נאמנה ופעילה וליין מוצרים חדשניים, הופכים את הציפיות שלנו מכל מוצר חדש שמגיע אלינו לגבוהות הרבה יותר, ואת האכזבה כשהן לא מתממשות למהדהדת וקשה. 

אבל את האכזבה והביקורת החריפה נשמור ליום אחר, כי שלושת מוצרי הגיימינג שקיבלנו לסקירה הצליחו להתעלות על כל הציפיות שלנו ושדרגו משמעותית את חווית הגיימינג (והעבודה). נכון, בשורה התחתונה מדובר בסך הכל במקלדת מכנית, עכבר אלחוטי ואוזניות אלחוטיות, אבל אחרי שהידיים שלנו נגעו בפעם הראשונה במוצרים האלה, קשה לנו להאמין שאי פעם נחזור להשתמש במקלדת הישנה שלנו, שבה מקש הווינדוס איבד מוטיבציה ושקע, ליטרלי, לדיכאון. 

רגע לפני שנסביר למה המקלדת המכנית של רייזר שינתה את כל מה שידענו על מקלדות ומה בכל זאת היה הופך את האוזניות האלחוטיות המוצלחות של החברה למושלמות לחלוטין, אנחנו רוצים להתעכב לשנייה על סוגיה חשובה. חברת רייזר מייצרת מגוון רחב של מוצרים בדרגות מחיר שונות כדי שיוכלו להתאים לכל כיס. עם זאת, גם תג המחיר של המוצרים הזולים יותר יכול להיראות גבוה. המוצרים שאנחנו סקרנו, למשל, הם היקרים יותר של החברה ונעים בין 799-1,099 שקלים. 

המחיר עלול להרתיע, אבל אין ויכוח על האיכות והעמידות יוצאת הדופן של המוצרים. נוחות השימוש בהם, הביצועים שהם מספקים והפיצ'רים שבהם ללא ספק משפרים משמעותית את חווית המשתמש. כל אלה, יחד עם העיצובים האסתטיים שמשדרגים את פינת הגיימינג והעבודה, מבהירים לנו פעם נוספת שרייזר מבינה לעומק את הצרכים של הקהל שלה והמוצרים שהיא מספקת מצדיקים את המחיר. 

ולמה היה לנו חשוב להתעכב על כך? כי את הדברים האלה קשה מאוד להבין כשמתלבטים בחנות אם כדאי להשקיע 999 שקל על אוזניות אלחוטיות נאות במיוחד, בזמן שאותה החברה בדיוק מציעה גרסה זולה יותר בכמה מאות שקלים. ברוב החנויות, למרבה הצער, אין עמדה המאפשרת בחינה, מגע והתנסות עם המוצר לפני שרוכשים אותו, ולכן קשה לעיתים ללא היכרות מוקדמות להבין את הפער הזה. מתי כן מבינים אותו? כשמחברים את האוזניות, למשל, בפעם הראשונה למחשב. 

לשמוע בדיוק מאיפה יורים עליך

האוזניות האלחוטיות של רייזר, BlackShark V2 Pro, הושקו לראשונה בכלל אי שם בשנת 2020, אבל בהחלטה מעט מוזרה החברה בחרה להשיק אותן מחדש לפני כחצי שנה, לאחר שהדגם עבר מקצה שיפורים שהפכו את המוצר להרבה יותר טוב. בתיאוריה, רייזר הייתה יכולה להשיק את האוזניות עם שם חדש וליצור מצג שווא שמדובר במוצר חדש לחלוטין (שיעול - אייפון - שיעול), אבל משום שהתוכנה עצמה זהה לחלוטין והעיצוב הכללי דומה, היא החליטה להציג זאת בתור עדכון של מוצר טוב שהפך כך למשובח הרבה יותר.

אוזניות אלחוטיות BlackShark V2 Pro  (צילום: בנדא מגנטיק)
אוזניות אלחוטיות BlackShark V2 Pro | צילום: בנדא מגנטיק

פרט לנקודות הזכות שרייזר מקבלת על יושרה מקצועית ואמינות, כשמדובר באוזניות הללו היא מקבלת עוד כמה נקודות בונוס על איכות סאונד יוצאת מן הכלל. ספציפית יותר, רייזר עושה שימוש בטכנולוגיית DTS Headphone 2.0 שמספקת סאונד היקפי ברור ומדויק מאוד, מה שמאפשר לגיימרים, למשל, לשמוע בבירור פרטים קטנים מאוד במשחק כמו צעדים או יריות שמגיעות מאחוריהם. לשחקן הממוצע זה יעזור לקלוט טוב יותר מאיפה האויבים שלו מגיעים. הסוד נעוץ ברמקולי ה-50 מ"מ, שמפיקים צליל מלא עם באס איכותי, שעוזר לזהות גם אפקטים קוליים מינוריים. את הדיוק הזה אפשר לשמוע לא רק במשחקים, אלא גם בשיחות טלפון או שמיעת מוזיקה, כך שהאוזניות יכולות לשרת היטב גם מפיקים מוזיקליים. 

איכות הסאונד היא ללא ספק יתרון בולט, אך בנוסף לכך האוזניות האלחוטיות של רייזר, שאותן מטעינים בעזרת כבל USB-C מבטיחות חיי סוללה ארוכים (כ-24 שעות), והרמקול מגיע עם טכנולוגיית סינון רעשים שמבטיחה שיחה חלקה נטולת רעשים בזמן משחק מרובה משתתפים - יתרון בולט על פני המתחרים, בלי שמות, שלא תמיד מציעים לקהל את אותה איכות. דבר בולט נוסף באוזניות הוא היכולת שלהן להתחבר למספר מכשירים במקביל, כך שניתן לעבור בקלות להאזנה בין המחשב, הטלפון או הקונסולה בקלות בלי לנתק ולחבר אותה פעם נוספת. 

מעל הכל האוזניות מתבלטות בנוחות שלהן, כשהן נשארות נוחות גם אחרי שעות ארוכות של שימוש. הן אמנם לא האוזניות הכי קלות שיש בשוק, אבל כשמניחים אותן על הראש לא מרגישים את כובד משקלן והכיסויים שעוטפים את האוזן רכים ולא גורמים להתחממות או הזעה כמו רוב המוצרים בשוק. הרמקול שמצורף לאוזניות מתחבר אליהן בקלות והוא מתכוונן, כך שניתן למקם אותו בצורה אידיאלית. 

אם נתאמץ למצוא דבר מה שאפשר לשפר, אלו הברזלים שמחברים בין כריות האוזניים לרצועת הראש, שהופכים את האוזניות לפחות נוחות בזמן שמורידים אותן מהראש ומניחים אותן על העורף. בנוסף, יציאת ה-AUX היחידה מיועדת לרמקול ואין אפשרות להתחבר בעזרת כבל, כך שאם אתם חייבים מסיבה כלשהי להשתמש בחיבור חוטי המוצר הזה הוא לא עבורכם. עיצוב חכם יותר היה אמנם הופך את האוזניות לאידיאליות עבור כל המשתמשים, אבל גם עם הביקורת הקטנטנה הזו הן עדיין מוכיחות עצמן בתור אוזניות גיימינג איכותיות מצדיקות את ההשקעה בהן.

עולם שלם של אפשרויות 

מוצר נוסף מסדרת רייזר שמוכיח את עצמו הוא BlackWidow V4 75%, מקלדת גיימינג מכנית מהדור הרביעי של הסדרה, שיצאה לראשונה לשוק בשנה שעברה ומציגה עיצוב אלגנטי וקומפקטי שממנו הושמט פד המספרים. היא אמנם קטנה יותר ממקלדת סטנדרטית אך היא אינה קלה יותר, שכן החומרים מהם היא עשויה וציפוי המתכת שלה הופכים אותה יציבה ועמידה יותר. 

מי שלא ניסה יתקשה להבין מה הופך מקלדת מכנית לפופולרית יותר בקרב גיימרים או אנשים העוסקים בכתיבה. מהצורה שבה מסודרים המקשים, דרך המגע ועד הצליל שמפיקים המקשים בעת הקשה - מקלדת רגילה תמיד תהיה פחות תגובתית. המקשים במקלדת מכנית, לעומת זאת, נותנים תחושת "קליק" בעת ההקשה והם מפיקים צליל ברור שמוביל להקלדה נוחה, חלקה ומהירה יותר, זאת לצד מוצר עמיד שמחזיק לאורך זמן. אם זה לא היה נוח מספיק, המקלדת מגיעה גם עם פד רך אשר נצמד למקלדת בעזרת מגנט ומספק תמיכה נוספת לפרקים, והדבר מפחית עוד יותר את הלחץ על הפרקים, שגיימרים וכותבים מכירים היטב.

את המקלדת קיבלנו כבר בחודש אוגוסט, אך דיווחים ישנים של גולשים על מקשים ששקעו ותאורה שחדלה מלפעול הובילו אותנו לבחון אותה במשך יותר מחודשיים, שבסיומם הגענו למסקנה שככל הנראה מדובר במקרים נקודתיים בתקופה הראשונה להשקה ולא בתקלה רחבת היקף. המקשים הסטנדרטיים איתם מגיעה המקלדת של רייזר הם המקשים הכתומים, אך יש אפשרות להחליף אותם בקלות למקשים צהובים, שקטים יותר, שמצריכים פחות כוח ומובילים לתגובה מהירה יותר, או למקשים ירוקים, שמפיקים צליל ברור יותר בעת ההקשה.

עכבר אלחוטי RAZER COBRA PRO  (צילום: בנדא מגנטיק)
עכבר אלחוטי RAZER COBRA PRO | צילום: בנדא מגנטיק

אבל יותר מאשר מלחמה בתסמונת התעלה הקרפלית (תופעה של הירדמות, תחושת עקצוץ או כאב בשורש כף היד), המקלדת המכנית של רייזר כוללת תאורת RGB אותה המשתמש יכול להתאים אישית בעזרת תוכנת Razer Synapse. האורות והאפקטים לא רק מוסיפים אסתטיקה, אלא גם משפרים את חווית המשחק עצמה. 

התוכנה יכולה לבצע אופטימיזציה למשחקים באופן אוטומטי אם השחקן בוחר כך. למשל, ב-Frostpunk 2, משחק הישרדות שבו השחקן בונה עיר אפוקליפטית לאחר שינויי אקלים קיצוניים ובזמן חורף אפוקליפטי, התוכנה ידעה להתאים את צבעי המקשים לנושא בגווני כחול. לשחקן יש גם את האפשרות לקחת את השליטה לידיים ולהגדיר צבעים ואפקטים מסוימים, למשל, שהמקלדת תהבהב באדום אם בריאות הדמות נפגעת או תאותת לשחקן אם יש תנועה כלשהי על המסך. ישנה גם אפשרות שהמקלדת תסמן ותדגיש מקשים חשובים, אופציה מושלמת למשחק בחדר חשוך, ואלו רק דוגמאות קטנות לעולם שלם של אפשרויות, שבו כל גיימר יכול להתאים את המקלדת לצרכים האישיים שלו. 

אז נכון, זו לא המקלדת המכנית היחידה ובטח שלא היחידה שיודעת לספק תאורה מגניבה, אבל בהשוואה למתחרים המקלדת המכנית של רייזר נותנת יתרון משמעותי לגיימרים, שמציעים לרוב פחות אפשרויות תכנות וחווית משתמש מוגבלת יותר. באותה נשימה, המקלדת אינה אלחוטית ונדרש לה חיבור USB-C, מה שאמנם מגביל את מרחק השחקן מהמערכת, אך מאפשר חיבור למגוון רחב של מכשירים.

למרות הקומפקטיות של המקלדת, ברייזר הצליחו לדחוף בצידה הימני כפתורים נוספים המאפשרים שליטה על עוצמת השמע ופתיחת מדיה. הגרסה המתקדמת יותר של המקלדת שהושקה לאחרונה כוללת גם מסך OLED קטן, עליו אפשר בין היתר להציג מידע שקשור למשחק, כולל תאורה ייחודית לפי אירועים, הכל לפי התאמה אישית של השחקן. בנוסף, המסך מאפשר להציג תכנים אחרים, כמו הודעות או עדכונים, מבלי להפסיק את המשחק עצמו, מה שמשדרג עוד יותר את חווית השימוש. 

בדיוק כמו המקלדת, גם העכבר האלחוטי Razer Cobra Pro של רייזר מביא איתו שילוב של נוחות, עיצוב ואפשרויות שהופכות אותו אידיאלי עבור גיימרים. קווי המתאר שלו והמשקל הקל הופכים את האחיזה בו לנוחה ומאפשרים תנועה מהירה והדבר נותן יתרון במשחקים. בניגוד לעכבר אלחוטי סטנדרטי, העכבר של רייזר נטען בעזרת כבל ובעל חיי סוללה ארוכים (עד 70 שעות), זאת בנוסף לחיבור אלחוטי כולל חיבור רשת 2.4GHz, מה שמבטיח תגובה ללא השהייה.

כבר במבט ראשון תבחינו כי בעכבר של רייזר יש מעט יותר כפתורים מבדרך כלל, המאפשרים שליטה רחבה יותר גם במהלך משחק וגם במהלך עבודה שוטפת על המחשב. חוץ משני הכפתורים המוכרים, העכבר הזה כולל גלגלת עם מנגנון רגיש יותר ושני כפתורי DPI, המאפשרים לשנות את רגישות החיישן של העכבר ומהירות התגובה שלו וכך להתאים אותו בלחיצת כפתור לכל סגנון משחק. בנוסף יש שני כפתורים נוספים בצידו השמאלי של העכבר אותם ניתן להתאים אישית, אם כי הם אידיאליים עבור החלפת נשקים או יכולות מיוחדות אחרות במשחק. גם כאן, כמו במקלדת, המשתמש יכול להתאים אישית את תאורת העכבר בעזרת Razer Synapse

יבואן רשמי בנדא מגנטיק 

אוזניות אלחוטיות BlackShark V2 Pro -

999 שקל

מקלדת מכנית BlackWidow V4 75% -

1,099 שקל

עכבר אלחוטי RAZER COBRA PRO -

799 שקל