לפני כשנה עברתי לאייפון, אחרי שנים ארוכות כבחורת אנדרואיד נאמנה. המעבר נעשה תחת לחצים כבדים מאסיביים מהסביבה, שנשאה שלטים תחת ביתי תחת הסיסמה "המצלמה של האייפון היא הטובה ביותר שיש". אז נכנעתי ועברתי. נטשתי את ערכי האנדרואיד ועברתי לקבוצה השנייה. בחודשים האחרונים אני חיה עם האייפון בשלום. כמעט ושכחתי לרגע אנדרו-מי?

עד ששיאומי 12T פרו 256 GB נחת על שולחני. במשך שבוע בדקתי את הנייד החדש של המותג והבנתי פתאום כמה התגעגעתי. כמו לחזור לאקס שאף פעם לא לגמרי הבנתם למה נפרדתם, רק שבזמן שהייתם "בהפסקה" – כל אחד מכם עבר דרך וכך גיליתי שהוא הלך, תחזק את עצמו 4 פעמים בשבוע בחדר כושר, השתדרג בתספורת חדשה אבל הלב, הו הלב, נשאר במקום הנכון. ואני אסביר.

קבוצת המילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי בישראל, השיקה את ה-Xiaomi 12T וה-T12 פרו של שיאומי, מסדרת הדגל של החברה. אני בדקתי את הפרו. כי הגודל, במקרה שלי, כן קובע. והכוונה היא כמובן לעובדה שאני נעזרת במשקפי ראייה מקרוב וכמה שיותר גדול, מיטיב עם כאבי הראש שלי.

שיאומי 12T Pro (צילום: שיאומי)
שיאומי 12T Pro | צילום: שיאומי

מסך

דגם הפרו גדול במקצת מהאייפון 13 פרו מקס שברשותי אך צר יותר. הוא גם קל משקל משמעותית מזה שיש ברשותי ונוח מאוד לאחיזה. המסך מסוג AMOLED גדול (6.67 אינץ') והתצוגה בהירה ונעימה מאוד לעין. מגיעה לבהירות מירבית של 900nits, פחות ממכשירים אחרים אבל לחלוטין עושה את העבודה ומציעה חדות, דיוק ומהירות תגובה גבוהה. רזולוציית המסך, גם היא נמוכה מהגרסה הקודמת של המכשיר, ועם זאת, העין הבלתי מזויינת תהנה מצפייה באיכות גבוהה. יש לו גם קצב ריענון אוטומטי של 120Hz כמו של האייפון החדש.

סאונד

במכשיר זוג רמקולים, על גבי המסגרת העליונה וגם התחתונה, ואלו מציעים איכות שמע מצוינת ללא הפרעות. כמובן שגם זה מותנה בתוכן שאתם מקשיבים לו. יוטיובר צווחני שאהוב על ילדים בני 10 – מומלץ מעט להנמיך למשל.

מצלמה

זו ללא ספק הנקודה שהכי עניינה אותי, בתור יוצרת תוכן, שרוב היום המצלמה שלופה בהיכון, במצב סלפי או הפוך לו. ובכן, הכותרת היא 200 מגה פיקסל כאשר השאלה היא: כמה מגה פיקסלים אנחנו באמת צריכים ולמה? החשיבות של מגה פיקסל באה לידי ביטוי כשאתם באים להדפיס את התמונות שלכם, אבל כל עוד התמונות שלכם נשמרות בענן, זה בעיקר נחמד לשלוף בשיחת חולין שיש לכם 200 מגה פיקסל. אבל לא רק.

בפועל, כנראה שלא באמת תנצלו גם את כל היופי הזה. אז עם מה נשארנו? עם מצלמה מעולה שמציעה גם ייצוב אופטי, עשירה בצבע, חדה, בהירה ומדויקת. המכשיר גם מצויד בעדשה רחבה של 120 מעלות בעלת 8 מגה פיקסל ועדשה שלישית שהיא מאקרו של 2 מגה פיקסל.

שיאומי 12T Pro (צילום: לילי שרצקי אלמליח)
שיאומי 12T Pro | צילום: לילי שרצקי אלמליח



בצילום זום אין, הצלחנו להגיע ליופי של תוצאות, אם כי המתחרה שנמצא בבית – הגיע לזום אין קרוב יותר. מצד שני, אני לא צלמת חרקים ונושא הזום ישפיע עליי בהופעה של קולדפליי בתוך מאות אלפי אנשים שאליה כנראה גם השנה לא אגיע. הבנתם את הרעיון.

שיאומי 12T Pro - זום אין (צילום: לילי שרצקי אלמליח)
שיאומי 12T Pro - זום אין | צילום: לילי שרצקי אלמליח



בצילום הלילה, התקבלו תוצרים סבירים פלוס בחשיכה. התמונות היו מוארות חלקית אבל עדיין לא זכיתי לתמונת לילה איכותית. זו התקבלה רק בעזרת פנס או גוף תאורה אחר. כנראה שלא נועדנו לצלם בלילה, עדיין.

שיאומי 12T Pro - צילום לילה (צילום: לילי שרצקי אלמליח)
שיאומי 12T Pro - צילום לילה | צילום: לילי שרצקי אלמליח



מצב הסלפי והפורטרט הניבו יופי של תמונות מדויקות לצד טשטוש רקע נעים ואיכותי. וכנראה שהפיצ'ר הכי מדליק לחובבי האינסטגרם, טמון ב"עוד" של המצלמה: המכשיר מצליח לשבט ולשכפל תמונות וקטעי וידיאו, לערוך אפקט רוורס ולייצר תוצרים סופר מגניבים לרשתות החברתיות ללא שום צורך באפליקציית עריכה חיצונית. אם כי, הדבר מתאפשר לא במצב סלפי ובעזרת חבר (אדם שיצלם וילחץ על כפתור הצילום עבורכם. מבאס אבל מגניב דיו להשוויץ בתוצרים).

שיאומי 12T Pro - שכפול תמונות (צילום: לילי שרצקי אלמליח)
שיאומי 12T Pro - שכפול תמונות | צילום: לילי שרצקי אלמליח

סוללה

המכשיר מגיע עם מטען במארז (אייפון, תלמד). פייר, התגעגעתי. מדובר בסוללת ליתיום-פולימר מובנית 5000mAh (typ) בהספק טעינה של 120W HyperCharge. בפועל: תוך 25 דקות הגענו לטעינה מלאה. מה שנקרא: קפה ומקלחת קצרה ואתם בחוץ.

ביצועים

המכשיר מגיע עם מעבד Snapdragon 8+ Gen 1 בעל שמונה ליבות ותדר עבודה מרבי של  3.2GHz. ובמילים ברורות יותר לאדם הממוצע (אני): מדובר במערכת שבבים המתקדמת ביותר בשוק כרגע שמבטיחה ביצועים טובים ועמידה איכותית במשחקים כבדים שרצים נפלא בתצוגה איכותית (ותודה לאוהד בן ה-10 שדגם עבורי נושא זה).

מה שכן, המכשיר אינו עומד בתקן נגד מים ואבק. אמנם אני מקפידה לשמור על הניידים שלי מוגנים מכל משמר, ועם זאת מפתיע שדגם כל כך משודרג לא דאג לשמור על עצמו.

בשורה התחתונה

המכשיר הזה ככה קרוב לגרום לי להמיר את דתי מחדש ולחזור לאנדרואיד המוכר והטוב. איכות השמע, הצילום והטעינה המהירה, לצד מעבד חזק מעניקים חוויה מהנה והפיצ'רים המגניבים של העריכה – כבשו את לבי ושכפלו אותו פי שלושה. המחיר לטלפון פרו בגרסת 256GB עומד על 2,849 שקל, מחיר בהחלט הוגן.