ראשית, גילוי נאות: הכותבת אינה ספורטאית גדולה (אם כי כן התחילה להתאמן בשנה החולפת 3-4 פעמים בראש בלי למצוא תירוצים עלובים כמו: "מי מתאמן בימי שלישי? איך זה מסתדר בלו"ז בכלל?) ואינה שועלת שעוני דופק. מה היא כן? טכנולוגית במידה מסויימת, שרוצה לקבל הערכת מצב על כמה שרפה בכושר, וכמה צעדים עשתה (אם בכלל) וכן אחת שלא ממהרת לרכוש את השעון הכי חדש בשוק רק כדי שיהיה לה אחד. לכן, זו קיבלה לדגימה את Xiaomi Smart Band 7, שעון שלמעשה קורא לעצמו "צמיד כושר חכם" במחיר חמוד להפליא: 249 שקל. נקודת פתיחה מצויינת לסקירה.

על השעון

בשל העובדה שבתולת שעוני דופק אנוכי, ראשית רציתי לבדוק כמה חדשנית אני. אז קראתי וגיליתי שבהשוואה לדגם הקודם בסדרה, מבחינה ויזואלית - תצוגת השעון גדולה יותר באופן ניכר, וכן מציעה את תכונת ה-always on display, המאפשרת לקבל אינפורמציה מוגדרת גם כאשר הצמיד כבוי.

עוד על הצמיד: הוא שוקל פחות מ-14 גרם ונוח מאוד ללבישה על פרק כף היד. האורך המתכוונן של הצמיד נע בין 160-224 מ"מ, מה שמצליח להקיף לא מעט מבנים של פרקי כף יד, אולם הנעילה של הצמיד מסביב ליד עלולה להיות מעט קלילה ולהיפתח, אם נניח השעון נתפס בתיק. המטעפת, כך נכתב, מוגנת מפני אבק ומים, כך שניתן להתקלח עם הצמיד ואף לשחות, תיאורטית עד לעומק של 50 מטר. תיאורטית. אני קפצתי בכנרת לעומק של מטר מקסימום. עבד.

Xiaomi Smart Band 7 (צילום: שיאומי)
Xiaomi Smart Band 7 | צילום: שיאומי

תהליך ההגדרה

התהליך היה די ידידותי, מהיר ופשוט, ודרש להוריד את האפליקציה mi FITNESS. לא משהו מסובך מדי עבור מי שכל היום קופץ ברשתות החברתיות ומקבל קודי אימות כאלו או אחרים. מה שכן, כדי להבין את השעון צריך להתנסות בו כמה ימים. החלקה ימינה או שמאלה תפתח את הווידג'טים, אותם ניתן להגדיר באופן עצמאי ולפי הצרכים שלכם (אני בחרתי מוזיקה, קצב הלב, ונתוני אימוני כושר למשל), החלקה למעלה פותחת את ההגדרות. בגדול צמיד ממושמע מבחינת המגע, אם כי לעתים נדמה היה שאני קצת מתעללת בו כדי להבין מי נגד מי. מה שכן, ניתן להשתמש גם בתנועת יד כדי להפעיל את המסך.

באמצעות האתר ניתן לערוך את האפליקציות לפי הסדר שתרצו שיופיעו בצמיד, להגדיר כאמור את הווידג'טים, לשלוט על רטט הצמיד ועוד. מדובר בחקירה עצמית והבנה של הממשק כדי ליהנות מכל מה שהוא מציע, כל אחד וצרכיו שלו.

מה שכן, היצרן מדבר על שימוש של 15 ימי פעילות עד שהבטריה נגמרת. בשימוש והפעלה של האפליקציות - הזמן מתקצר וחשוב לקחת את זה בחשבון. מצד שני, להטעין מכשיר רק פעם בשבוע זה משהו שלגמרי אפשר לחיות אתו. כמו כן, טעינת הצמיד מהירה למדי (כ-40 דקות לטעינה מלאה), כך שעבורי לפחות זה לא היה אישיו.

Xiaomi Smart Band 7 (צילום: שיאומי)
Xiaomi Smart Band 7 | צילום: שיאומי

כושר

אז מה הצמיד יעשה עבורכם? יספור צעדים, ימדוד את קצב הלב, רווי חמצן בדם וקלוריות שנשרפו. כמו כן, ניתן להגדיר את יעדי הפעילות שלכם (כמות הצעדים שתרצו למשל) ואף לעדכן אזהרת דופק. בנוסף, ניתן להתאים את המטרות היומיות שלכם מכל אימון שתבחרו לעשות.

בצמיד למעלה מ-110 פעילויות (פי 3 ממספר התוכניות של הדגם הקודם): מריצה, הליכה, הליכון ועד ריקוד ואימון אליפטי. ניתן להפעיל את הצמיד בזמן האימון, אבל אם אתם כמוני, כנראה שכחתם. אז מה עושים? הצמיד מזהה שזזתם ושואל אם להפעיל את המדדים. באותה מידה, הוא גם יודע לרטוט ולהציק לכם כשהוא מרגיש שלא זזתם זה זמן מה. אם הקשבתם לו וקמתם מהרביצה, הוא אפילו יגיד לכם כמה זמן אתם צריכים להיות בתנועה. מזל שהוא לא צועק כמו המאמנת האישית.

בשורה התחתונה

יש ודאי עוד כל כך הרבה לחקור על הצמיד הזה ויש לי עוד דרך לעבור איתו (ע"ע: איכות השינה שלי. תנו לי חצי שנה אני על זה), עם זאת מרגישה שבחודש הזה התיידדנו ולמדתי על עצמי קצת יותר, בעיקר הבנתי שאני צריכה לזוז יותר. צמיד הכושר הזה עושה את העבודה למי שרוצה משהו קל על היד, שנראה ספורטיבי אבל עדין למדי, ולקבל מידע זמין בדבר התנועתיות שלו. המחיר כובש ולגמרי מעניק נחיתה ראשונית בעולם הכושר.