סמסונג השיקה בחודש שעבר, יחד עם הטלפונים המתקפלים, סדרת שעונים חדשה שכוללת שני שעוני ה-Galaxy Watch 5 המגיעים בגדלים של 40 ו-44 מ”מ עם מסכי AMOLED בגודל 1.2 ו-1.4 אינץ’, ואת שעון הפרו, שמגיע עם סוללה גדולה יותר ונחשב עמיד וחזק יותר.

בניגוד לגלקסי ווטש 4, הפעם אין חוגה מסתובבת על השעון, והכול נעשה באמצעות מסך מגע ושני כפתורים בצדו. באתר CNET הגדירו אותו כשעון האנדרואיד הטוב ביותר, אך ציינו שאם יש לכם דגם מהדור הרביעי, ההבדלים לא מאוד גדולים.

קיבלנו לבדיקה את גלקסי ווטש 5 (הרגיל), ואלו המסקנות שלנו.

השימוש

השעון מתחבר למכשירי אנדרואיד, לי יש סמסונג גלקסי 10, כך שנפתחה לי באופן אוטומטי התוכנה Galaxy Wearable, דרכה השעון והטלפון הנייד מסתנכרנים. אם אתם מחייגים למישהו מאנשי הקשר שלכם בשעון, השיחה תעבור לכם לטלפון אוטומטית, אלא אם תחליטו לעשות אותה דרך השעון.

אם לא תחליטו לבטל את ההתראות, אז ברירת המחדל היא שכל הודעת וואטסאפ, סמס או מייל שתקבלו בטלפון, ושלא תפתחו בנייד, תקפוץ לכם בשעון החכם. אפשר להשיב על הודעות וואטסאפ דרך הודעות אוטומטיות כמו: "כן", "לא", "תודה", "אני בדרך" וכדומה, או להקליד כמו שהיינו כותבים פעם במכשירי נוקיה – כשכל ספרה מייצגת שלוש או ארבע אותיות, וצריך להקיש מספר פעמים כדי להגיע לאות הרצויה. או במילים אחרות - לכתוב במקלדת הקטנטנה בשעון זאת לא פעולה פשוטה, ואם זה לא משהו דחוף, ההעדפה הברורה היא מהטלפון.

galaxy watch 5 (צילום: דנה גוטרזון)
המקלדת הקטנה | צילום: דנה גוטרזון

שימו לב שלא ניתן להוריד אפליקציית וואטסאפ לשעון כדי להוציא הודעות, אלא פשוט יש אפשרות לקרוא ולענות על ההודעות שאתם מקבלים. הודעה רגילה, לעומת זאת, כן תוכלו לכתוב מהשעון.

באופן כללי, הרבה מהפעולות שאתם עושים בטלפון אפשריות גם דרך השעון החכם, רק פחות נוחות. מתי כדאי לעשות אותן? כשאתם נמצאים בהליכה למשל, ורוצים רק לענות או להתקשר למישהו, באמצע פגישה חשובה שפחות נעים בה להוציא את הטלפון, בזמן שאתם עם הילדים ולא רוצים להיות עם מסכים וכדומה.

התפריט של השעון בשפה העברית (אפשר לבחור בהתחלה שפה), והוא מראה לכם איך להשתמש בו. הבעיה שהוא מראה פעם אחת, ואחר כך פשוט צריך לנסות לזכור, ובסוף להתרגל. יש 4 כיוונים שאתם יכולים להחליק את האצבע – קדימה, אחורה, שמאלה וימינה. למשל, שמאלה זה בשביל לראות את הנוטיפקציות שלכם. אם יש נקודה אדומה – זה אומר שיש לכם התראה – טלפון או מייל, למשל. מלמטה למעלה, אתם פותחים לכם את ההגדרות. כשמחליקים שמאלה אחרי שהתחלתם את השימוש בשעון – זה פועל כמו כפתור back, ותמיד אפשר ללחוץ על הכפתורים החיצוניים בצד ימין של השעון כדי לחזור למסך התצוגה. יחד עם זאת, השימוש הוא לא אינסטינקטיבי לגמרי, וצריך קצת זמן להתרגל לאיזה כיוונים להחליק את האצבע ומה קורה אז.

מה עוד אפשר לעשות עם השעון החכם?

להחליף את התצוגה של השעון, שבה רואים את השעה והתאריך, מבין מבחר עיצובים – למשל לבחור אם אתם רוצים לראות שעון עם ספרות או מחוגים. אפשר גם להוסיף תמונה שלכם כשומר מסך – אפשרי לעשות את זה דרך הטלפון וזה ישפיע על השעון.

אני חיברתי את האוזניות האלחוטיות שלי לשעון, כך שגם אפשר לענות לשיחות שמגיעות מהשעון, וגם לשמוע מוזיקה. מה שקצת מעצבן זה שאחרי שמחברים את האוזניות לשעון, ורוצים להשתמש באוזניות בשביל הטלפון – צריך לחבר אותן מחדש לטלפון, כי הן משויכות לשעון.

galaxy watch 5 (צילום: samsung)
galaxy watch 5 | צילום: samsung

הורדתי ספוטיפיי דרך חנות האפליקציות בשעון והתחברתי לחשבון שלי, וכך יכולתי לשמוע מוזיקה דרך השעון בזמן שאני רוכבת על אופניים. זה הרבה יותר נוח מאשר לשמוע דרך הטלפון, כשהוא נמצא בתיק, למשל, בזמן הרכיבה. עוד שימוש בזמן נסיעה באופניים היה לפתוח את אפליקציית גוגל מפות בשעון ולהזין את כתובת היעד שלי, כך שיכולתי לרכוב ולהציץ בשעון תוך כדי על המפה. בדרך כלל, אני נוסעת על האופניים ועוצרת ברמזור כדי להוציא את הטלפון ולהסתכל על המפה, וזה יותר מסורבל.

למטיילים – יש לכם מצפן מובנה בשעון. בנוסף, אפשר גם להקליט איתו שיחות, כמו בטלפון הנייד. תוכלו גם לשלם באמצעות הארנק של גוגל, ככה שאם תצאו מהבית בלי טלפון ובלי ארנק, לא תהיה לכם בעיה.

בריאות

השעונים מתבססים על שבב ה-Exynos W920 כפול הליבה של סמסונג, בדומה לדור הקודם, הוא מגיע יחד עם 1.5GB זיכרון ואחסון בנפח 16GB. בנוסף מה שנשמר מהדור הקודם הוא חיישן ה-BioActive , המשמש כמד דופק אופטי (PPG), מד אק”ג (ECG) וחיישן BIA (ראשי תיבות - Bio-Electrical Impedance Analysis), המציע מדדים מורחבים בהם מסת שומן בגוף, מים בגוף, חילוף חומרים, BMI ועוד.

השעון סופר כמובן צעדים, קלוריות שנשרפו, ואפשר להגדיר את סוג הפעילות הגופנית שאתם עושים – צעידה, ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה (השעון עמיד למים), טיול רגלי, מתקני משקולות, הליכון וגם אימון כושר אחר. השעון יכול לעודד פעילות כושר לאנשים שרוצים לעשות יותר צעדים ביום, כאשר אתם יכולים לעקוב אם הצלחתם להגיע ליעד היומי (אצלי ברירת המחדל הייתה 6,000 צעדים) והשבועי שלכם. תוכלו כמובן להגדיר את היעדים שלכם בעצמכם – לבחור כמה צעדים אתם רוצים לעשות ביום, כמה זמן פעיל ביום וכמה קלוריות לשרוף.

galaxy watch 5 (צילום: דנה גוטרזון)
galaxy watch 5 | צילום: דנה גוטרזון

נשים יכולות גם לעקוב אחרי המחזור שלהן, אבל תצטרכו לשם כך להוריד את אפליקציית סמסונג health בטלפון. תוכלו גם להוסיף כמה קלוריות אכלתם בארוחת צהרים – אבל תצטרכו לדעת לבד כמה קלוריות יש במזון שאתם אוכלים, כי אין אפשרות להוסיף את האוכל שאכלתם והשעון יחשב. בנוסף, תוכלו גם להזין כמה כוסות מים שתיתם ביום.

כשישנתי עם השעון על היד, הוא ספר כמה שעות ישנתי בלילה, אך הפנה אותי להוריד את אפליקציית סמסונג health בטלפון, בשביל פרטים נוספים על איכות השינה. סמסונג גם מציעה חיישן נחירות, למי שרוצה להקל או לנסות להפסיק את הנחירות שלו.

galaxy watch 5 (צילום: דנה גוטרזון)
להגדיר איזו פעילות אתם עושים | צילום: דנה גוטרזון

סוללה

הסוללה שופרה בקיבולת הגבוהה יותר ב-13 אחוז מהדור הקודם, ומסתכמת ב-284mAh ו-410mAh בהתאמה לדגמי ה-40 ו-44 מ”מ. שעון הפרו הוא בעל קיבולת הסוללה הגבוהה ביותר מבין כלל הדגמים החדשים של החברה, עם קיבולת כפולה של 590mAh בהשוואה לדגם ה-40 מ”מ הרגיל. על פי סמסונג, טעינה רגילה לוקחת כ-70 דקות, ושעון הפרו נטען ב-90 דקות. השעונים מגיעים ל-45 אחוז סוללה בטעינה של 30 דקות.

בבדיקה שלי, השעון אכן נטען במהירות באמצעות מטען ייחודי שהגיע יחד איתו (אם כי אצלי, הוא הגיע בטעינה של שעה ו-5 דקות ל-75 אחוז סוללה ולטעינה מלאה בערך ב-1:35). אם אתם תעשו בו שימוש אינטנסיבי, בעיקר במה שדורש אינטרנט, כמו מוזיקה ומפות, תצטרכו להטעין אותו מדי יום, כמו את הטלפון.

בשורה התחתונה

אם אתם צמודים לטלפון הנייד שלכם גם ככה, ולא ממש פעילים מבחינה ספורטיבית – אני לא בטוחה שאתם צריכים את השעון. ריבוי ההתראות כשהשעון ליד הטלפון שלכם גם ככה, לא ממש מועיל. השעון עצמו על היד נוח, אבל אם אתם הרבה שעות איתו ולא רגילים ללכת עם שעון כמוני, אז אחרי כמה שעות כבר הרגשתי צורך להגדיל את הרצועה, למשל.

אבל אם אתם רוצים לעשות דיאטה או שומרים על אורח חיים בריא – אז המדדים השונים של השעון – דופק, לחץ דם, ספירת הצעדים והקלוריות, היעד היומי, מדידת השינה – מאוד יעזרו לכם. בנוסף, האפשרות לצאת לסיבוב הליכה ולשמוע מוזיקה מהשעון – היא נהדרת, ולא דומה לחוויה הלא נוחה של לסחוב את הטלפון ביד כשאתם הולכים.

גם למי שרוצה להתנתק קצת מהטלפון שלו, השעון יכול להיות פתרון טוב – אתם עדיין תהיו זמינים ולא תפספסו שיחות או הודעות ותוכלו גם לענות עליהן, אבל עדיין לא תקבלו פושים מאתרי חדשות ופחות תבזבזו זמן ברשתות החברתיות, שלא קיימות בשעון.

מחירים:

Galaxy Watch5 BT40‏ – 1,149 שקל

Galaxy Watch5 BT44‏ – 1,249 שקל

Galaxy Watch5 LTE40‏ – 1,349 שקל

Galaxy Watch5 LTE44‏ – 1,449 שקל