זה לא סוד שמעריצי אפל מושבעים הם מעין חברים בכת. כבר לא באמת משנה מה כולל המפרט של המכשיר החדש, מעריצי אפל יתייצבו בחנויות כמו עדר נאמן, ככה שמראש לנסות לשכנע אפליסט לשדרג זו די משימה מיותרת. ואחרי ההקדמה הזאת - נשאלת השאלה האם שווה לשדרג לאייפון 16 החדש, והתשובה עליה די צפויה: כן, אבל רק אם המכשיר שיש ברשותכם כרגע, בין אם זה אייפון או אנדרואיד ישן יחסית, או אם אתם יוצרי תוכן שזקוקים לאפשרויות הצילום והעריכה המתקדמות שיש למכשיר להציע.
עיצוב, מסך וגודל
פרט לכפתור הצילום החדש ומסך בגודל 6.9 אינץ' (לעומת 6.7 אינץ' בשנה שעברה), אין שינויים משמעותיים בעיצוב האייפון 16 בהשוואה לאייפון 15. עם זאת, חייבים להודות שהצבעים החדשים, בעיקר הוורוד-סגלגל, הטורקיז והכחול רויאל הם חידושים מרעננים בליין וצפויים למשוך בעיקר צעירים. אנחנו קיבלנו לסקירה את דגם הפרו-מקס בצבע שחור שכולל גב מט אלגנטי ונעים שדוחה טביעות אצבע בקלות. על אף שמדובר במכשיר ששוקל 227 גרם, הוא לא מרגיש כבד ביד אם כי מעט גדול וסביר להניח שיבצבץ לכם מהכיס - עובדה די מלחיצה כשחושבים על כך שזו אולי פרצה שקוראת לגנב. הדגם הרגיל שוקל 170 גרם, ואילו דגמי הפלוס והפרו 199 גרם.
על אף הגודל, קל להשתלט על המסך של דגם הפרו מקס ביד אחת, ואם יש לכם כפות ידיים גדולות המשימה הזו תהיה לכם קלה אפילו יותר. אפל איכשהו מצליחה לגרום למכשירים שלה להרגיש sleek (לא מצאנו חלופה בעברית) ולא מגושמים, וזה ללא ספק יתרון ענק שיש על לה על פני האנדרואידים, בעיקר הזולים יותר שלפעמים מרגישים קצת פלסטיקיים.
המסך כצפוי חד ומרשים, גם באור שמש ישיר. הצבעים חזקים ובולטים, ויש תחושה של צפייה בטלוויזיה יוקרתית בכף היד. לאייפון 16 פרו מקס אין שדרוגים רציניים בתחום המסך, אבל גם ככה לאפל היה את אחד המסכים הטובים בשוק. מנגד, האייפון פרו מקס מגיע למקסימום בהירות של 2,000 ניטס, מה שמאפשר למתחרים כמו הפיקסל 9 פרו לעקוף אותו בתחום. בנוסף הוא מסוגל לרדת ל-1 ניטס בלבד אם אתם במיטה ולא רוצים להפריע לבן/בת הזוג.
סוללה
גילוי נאות: קיבלנו את המכשיר לסקירה לזמן מוגבל למדי, ככה שלא הצלחנו לאתגר את הסוללה יותר מדי. לצד זאת, כל מכשיר חדש שתוציאו מהקופסה יגיע עם סוללה חזקה שלא תתעייף אחרי גם שימוש אינטנסיבי ועם הזמן, כשקיבולת הסוללה תרד, תתחיל לאכזב. האייפון 16 לא שונה במובן הזה - הסוללה החזיקה לנו יום וחצי של שימוש אינטנסיבי מבלי לומר הצילו, וזה ממש לא עניין של מה בכך כשלוקחים בחשבון את גודל המסך העצום (קיבלנו לסקירה את דגם הפרו מקס). על פי אפל, דגמי הפרו והפרו מקס מסוגלים להיטען ב-50% בתוך שלושים דקות עם כבל טעינה USB-C, או מתאם 30W ומעלה בשילוב עם מטען MagSafe.
זה לא נתון רשמי, אבל על פי בדיקות, קיבולת הסוללה של האייפון 16 היא 3,561 מיליאמפר לשעה, עלייה של 6.3% מהנתון של קודמו. לאייפון 16 פלוס קיבולת סוללה של 4,674 מיליאמפר/שעה, עלייה של 6.6%. לדגם הפרו קיבולת סוללה של 3,582 מיליאמפר/שעה, עלייה של 9.4% מה-iPhone 15 Pro, ואילו לפרו מקס שנבדק 4,685 מיליאמפר/שעה, עלייה של 5.5% מהאייפון 15 פרו מקס. בקיצור: הסוללה טובה יותר בהשוואה לדור הקודם בכל הדגמים.
מה זה אומר בפועל? שתוכלו להשתמש באייפון הרבה עד שתצטרכו להטעין אותו. על פי בדיקות חיצוניות האייפון 16 פרו מקס הגיע לבערך 18 שעות פעילות מסך - נתון גבוה מזה של המתחרים שלו. סביר להניח שאתם לא הולכים לנצל את כל הקיבולת הזו, אבל בהחלט תשמחו לדעת שהאפשרות הזו קיימת. בדומה לאייפון 15, גם הפעם המכשיר מגיע עם חיבור USB-C ולא Lightning שאט אט נעלם מעולמנו, מה שאומר שסביר להניח שגם המטען של חבריכם למשרד עם האנדרואיד יתאים לכם.
מעבד וביצועים
כל המכשירים מגיעים עם צ'יפ ה-A18 החדש שנועד בראש ובראשונה לשמש את הבינה המלאכותית של אפל שטרם הושקה. כצפוי, המכשיר טס, עובר בין אפליקציות באופן חלק למדי ולא מגמגם כשמפעילים עליו תכונות כבדות, כמו יכולות הצילום והעריכה שנפרט עליהן בהמשך. עם זאת - מאפל לא ציפינו לפחות. מניסיון עבר, האייפונים מצליחים להישאר מהירים וחדים גם בשימוש של שנים קדימה, וזו בעצם תעודת הביטוח שמגיעה בתמורה לתג המחיר הגבוה - אתם מקבלים מכשיר שלא תצטרכו להחליף אחרי שנה או שנתיים, וזה אומר הרבה.
לדגמי הפרו והפרו מקס יש צ'יפ A18 Pro, שמנצח בקלות את מבחני הבנצ'מארק ויתנו לכם ביצועים טובים יותר מכל המתחרים שלו. לא נכנס יותר מדי לפרטים הטכניים ולהבדלים בינו לבין ה-A18 הרגיל, אבל בשורה התחתונה המעבד החדש של האייפון משאיר אבק מבחינת ביצועים גם לגלקסי וגם לפיקסל, הוא גם משמעותית טוב מזה של האייפון 15 פרו מקס.
צילום ועריכה
גולת הכותרת של האייפון 16 היא כפתור ה-Capture החדש, בעברית כפתור הלכידה, אבל נקרא לו ברשותכם כפתור הצילום. מדובר בכפתור הפטי (Haptic), כלומר, רגיש למישוש לצד זאת שהוא לחיץ כמו כפתור רגיל. לחיצה על הכפתור היא למעשה קיצור דרך לפתיחת המצלמה, ולאחר מכן, הכפתור משמש לשליטה במגוון של פונקציות - פיצוי חשיפה, עומק שדה, שינוי גוון, מעבר בין עדשות ועוד. הרעיון הוא לדמות את חוויית הצילום במצלמת DSLR מקצועית ולהפוך את התפריטים לאינטואיטיביים יותר.
הכפתור מעט פחות רגיש למגע ממה שהיינו מצפים, וצריך להפעיל עליו די הרבה לחץ כדי לגרום לו להראות את התפריט הנגלל על המסך. בנוסף, כדי לעבור בין אפשרות לאפשרות (לדוגמה, מפיצוי חשיפה לשינוי עומק שדה) תצטרכו להשתמש במסך המגע ולגלול את התפריט מעלה, מה שאומר שימוש באצבע נוספת. מצד שני, החוויה אכן מדמה צילום במצלמה מקצועית ומזמינה שליטה הרבה יותר טובה על הפרמטרים, מה שבסופו של דבר מביא לתמונות טובות ואיכותיות יותר.
אבל - וזה אבל גדול: אם אתם סתם רוצים לצלם תמונה רנדומלית במהירות, בטח של אובייקט שנע במהירות כמו ילד או בעל חיים, לא יהיה לכם זמן להתחיל לגלול בין התפריטים ולשחק עם ההגדרות. מנגד, אם אתם מחפשים להחליף את מצלמת ה-DSLR שלכם (לפחות בחלק מהמקרים) בסמארטפון שמציע מצלמה מעולה ושליטה ידנית מלאה - זה עובד מעולה. התמונות שהצלחנו להפיק, בעיקר באמצעות שינוי עומק השדה, נותנות פייט גם לכאלה שצולמו עם מצלמות ניקון או קאנון מקצועיות. הצבעים חדים ונאמנים למציאות, אם כי בהשוואה לפיקסל 9 של גוגל לדוגמה, פחות חדים.
נושא צילום הווידיאו הוא כבר סיפור אחר לגמרי. אפל הוסיפה אפשרות צילום של 4K על 120 פריימים לשנייה ומספקת אפשרות צילום וידאו מהטובות ביותר כיום (אם כי קבצי הווידיאו ב-4K כבדים מאוד). חוץ מהעבודה שאפשר בעריכה להפוך את סרטון ה-120 פריימים ל-60, 30 או 25 ובעצם לקבל סלואו מושן איכותי, הווידיאו יוצא באיכות גבוהה מאוד באופן כללי.
בנוסף, באפל הוסיפו פיצ'ר עריכת סאונד שמאפשר לבודד רעשי רקע בכמה מצבים. המצב הרגיל הוא זה שבו תשמעו הכי הרבה רעש רקע, "בפריים" הוא אופציה שמכבה כמעט לגמרי את רעשי הרקע ומשאירה רק את מי שמדבר ליד הטלפון עצמו (מה שמרגיש כמו אדם עם מיקרופון), אופציית "סינמטיק" נותנת אפקט קולנועי שבו שומעים רעשי רקע אבל הם נשמעים חלש ורחוקים, והמצב האחרון הוא "סטודיו" שנשמע פשוט כמו הקלטה של פודקאסט. יוצרי תוכן יאהבו זאת במיוחד.
בינה מלאכותית
סדרת האייפון 16 עוצבה סביב הבינה של אפל, זה אפילו היה חלק מההצגה בהשקה עצמה. מנגד, החברה לא הספיקה להכניס אותה לתוך המכשיר לקראת ההשקה, וכך יצא שקיבלנו מכשיר בעיקר עם הבטחות. ה-AI יגיע לאט לאט במהלך השנה עם פיצ'רים שונים, וכל מה שנותר לצרכנים של אפל הוא לקנא במתחרים שלה או להוריד את גרסת הבטא שתביא איתה את תכונות הבינה בחלקן לפני הגרסה הרגילה, אבל גם תספק כמה באגים על הדרך.
אנחנו מצפים בעיקר לשיפורים בכל הקשור לעוזרת הקולית סירי, שאמורה להיות חכמה יותר ו"לחטט" לכם באפליקציה כדי להוציא מהן מידע. על פי ההבטחות, סירי תוכל לכתוב לכם דברים באופן אוטומטי, לסכם מיילים והתכתבויות ארוכות, למשל. כמו כן, היא תוכל לבצע פעולות באפליקציות אחרות, כמו לדוגמה להשמיע פודקאסט שחבר שלח לכם. פיצ'ר חביב נוסף שאנחנו מצפים לו הוא ה-Genmoji, שיאפשר לכם ליצור אמוג'י ייחודי בעזרת בינה מלאכותית, וכן עוד שיפורים לממשק עריכת התמונות. כך לדוגמה, תוכלו למחוק אובייקטים ברקע (פיצ'ר שקיים כבר היום באנדרואידים עם הבינה המלאכותית) או ליצור זיכרונות, מעין סרטונים קצרים לפי הוראות פשוטות כמו "ארוחות ערב עם בני הקטן בקיץ שעבר". בקיצור, יש למה לחכות.
לסיכום
שימוש במוצרי אפל הוא לא פחות מחוויה, בטח כשמצרפים כמה מכשירים יחדיו. לא מעט כבר נאמר לאורך השנים על אותו אקוסיסטם מפורסם, אבל האמת היא שאפשר להוציא הרבה יותר מהאייפון שלכם אם אתם משתמשים במקביל באיירפודס, Apple Watch, מקבוק או כל מכשיר אחר. לכן, כששואלים האם שווה לשדרג לאייפון 16 למרות תג המחיר הגבוה שלו, שמתחיל מ-4,000 שקלים לדגם הבסיס בנפח 128 ג'יגה ומגיע עד ל-8,000 שקלים לדגם פרו מקס בנפח טרה, התשובה היא תלוי. תלוי אם יש לכם מכשיר אפל נוסף שיכול להתממשק עם האייפון באופן מושלם, תלוי אם אתם צריכים מכשיר שהוא בעצם מצלמה מקצועית ומחשב עריכה קטן ותלוי אם המכשיר הנוכחי שלכם כבר לא מספק אתכם. במקרים האלה, בהחלט שווה לשדרג לטוען לכתר של שוק הסמארטפונים.
בעוד שקשה לעשות התקדמות משמעותית בכל מה שקשור לחומרה והשינויים בין דור לדור הם מינוריים, הבינה המלאכותית של אפל אמורה להיות גולת הכותרת באייפון 16. למעשה, כל המפרט - המאוד מרשים - שלו נועד למען המטרה הזאת. בעוד שבגלקסי S24 או בפיקסל 9 הבינה המלאכותית עובדת פשוט מעולה, במקרה של אפל אנחנו עוד מחכים לראות איך זה בדיוק יקרה. רק בשביל זה, יש מצב ששווה להמתין מעט עם הרכישה ולא להסתער על החנויות.
המכשיר התקבל לסקירה מרשת iStore. למחירון המלא ברשת וברשתות נוספות