שיאומי השיקה את דגם הביניים של סדרת ה-14 שלה בסוף חודש ספטמבר, וכיאה לחברה הסינית, היא עשתה זאת עם כמה דגמים שונים. דגם ה-14T PRO הוא המכשיר אותו קיבלנו לסקירה, אז הנה מה שחשבנו על הטלפון שגם קיבלנו סוף סוף פיצ'רים של AI וגם מחזיק במערך מצלמות מרשים של חברת לייקה הגרמנית.
עיצוב ומסך
אין דרך נעימה לומר זאת - העיצוב של השיאומי די משעמם ובנאלי. סמארטפונים נראים מאוד דומים אחד לשני בימינו, ורוב היצרנים לא מצליחים לייצר בידול. השיאומי 14T Pro לא מתרחק יותר מדי מפילוסופיית העיצוב הכוללת של סדרת ה-14 אבל מוסיף כמה אלמנטים. החברה הלכה על מסגרת מסגסוגת אלומיניום וגב זכוכית חלבית עם מראה מתכתי.
מבחינת אלמנטים עיצוביים, המצלמה נמצאת בתוך ריבוע מאחור שממוקם בפינה השמאלית העליונה, וכולל 3 עדשות שונות. צידי הטלפון שטוחים יחסית, והזכוכית האחורית מעוקלת מעט, מה שנותן תחושה נעימה ונוחה כשמחזיקים את המכשיר ביד. אלמנט עיצובי בולט נוסף הוא כפתור ההפעלה המחוספס בצד, שנראה ומרגיש פרימיום. שום דבר אחר לא בולט יותר מדי; העיצוב הכללי של המכשיר נעים, מרובע ובמילים אחרות - די משעמם.
התצוגה של ה-14T פרו ראויה לציון מכיוון שהיא מתהדרת בכמה נתונים מרשימים. יש לו פאנל AMOLED בגודל 6.67 אינץ' ברזולוציית 2712 על 1220, Dolby Vision, ו-HDR10+ וקצב רענון דינמי שיכול להגיע עד 144Hz. יש לו בהירות שיא של 4,000 ניטס (לצורך ההשואה, לאייפון 16 פרו מקס יש רק 2,000) מה שמבטיח לכם שתראו את המסך כמו שצריך, גם בשמש הכי חזקה שיש.
מעבד, שימוש וסוללה
שיאומי ממשיכה עם מעבד חזק של מדיהטק Dimensity 9300 Plus (במקום +9200 של הדגם הקודם), ונכון שהוא פחות מקוואלקום שמספקת לסמסונג, אבל הוא בהחלט עושה את העבודה. במבחני באנצ'מארק שונים שנעשו עליו הוא מצליח לעמוד יפה מול המתחרה היקר שלו, הסמסונג גלקסי S24. מה שעוד יותר מרשים הוא שתחת עומס השבב מתפקד די טוב, ללא ירידה משמעותית בביצועים. הטלפון מגיע עם 12 ג'יגה RAM ואחסון של 256GB שיכול לעלות עד 1 טרה בייט אם תשקיעו יותר כסף.
המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד 14 כמובן, ועליה מולבש הממשק משתמש של שיאומי - ופה יש לומר שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין. לדעתי ה-HyperOS לא ידידותי למשתמש. הוא צבעוני מידי ומגיע עם יותר מידי אפליקציות שאי אפשר למחוק מהמכשיר. בנוסף החברה הכניסה גם פיצ'רים מוכרים של בינה מלאכותית שיש כבר לגוגל וסמסונג. מלבד אפשרויות עריכת תמונות שדומות לפוטושופ (הצרת פרצוף, העלמת קמטים וכו'), אין פה משהו חדש. מנגד, מדובר בתכונות עריכת תמונות שאפילו באפל עוד לא הצליחו להכניס כמו שצריך לאייפון.
השיאומי 14T Pro מגיע עם סוללת 5,000mAh, שבשנת 2024 עוברת כקיבולת הגונה למדי. מתחרים ישירים כמו הגלקסי S24 והאייפון 16 מגיעים עם פחות, בעוד שדגמים אחרים מצליחים לדחוס יותר. מה שחשוב בסופו של יום הוא חיי הסוללה. כשמסתכלים על תוצאות מבחן של הסוללה, זה ברור שמעבד ה-Dimensity 9300+ החדש הוא די יעיל, וחלק מהיעילות הזו יכולה להיות מיוחסת למסך LTPO שלו. מעל ל-20 שעות של גלישה באינטרנט ממקמים את הטלפון במקום נהדר מול מתחריו, ותוצאות ניגון הווידיאו והמשחקים מרשימות באותה מידה. אבל תעזבו רגע את העובדה שהמכשיר מחזיק מעל ליממה בכיף, יכולות הטעינה שלו הן פשוט מפלצתיות. בדרך כלל נהוג לכתוב כמה אחוזים הוא מצליח להטעין בחצי שעה אבל המכשיר נטען במלואו בתוך 23 דקות בלבד. אם הוא ימות לכם, תוכלו לצפות בפרק של חברים והוא כבר יהיה על 100 אחוז. ברבע שעה הוא מטעין 72 אחוז.
למכשיר יש יכולות טעינה של 120 וואט בזכות המטען המהיר שמגיע איתו (בישראל, בחו"ל זה תלוי במדינה) ויכולות הטענה אלחוטית של 50 וואט (עם מטען אלחוטי מתאים). עדיין, מהיר מכל הטענה בכבל של אייפון או סמסונג.
מצלמה
המחיר היחסית גבוה של המכשיר (לפחות בגלל הדימוי הזול של החברה, לפחות עד לפני כמה שנים) מגיע ברובו בגלל השיתוף פעולה עם חברת הצילום לייקה שמייצרת את העדשות של ה-14T פרו. הוא מחזיק בעדשה ראשית של 50 מגה-פיקסל, עדשה רחבה עם 12 מגה-פיקסל, עדשת טלפוטו ברזולוציית 50 מגה-פיקסל עם זום דיגיטלי עד פי 30 ולבסוף מצלמת הסלפי הקדמית ברזולוציית 32 מגה-פיקסל. לא נכנס יותר מדי לפרטים הטכניים של המצלמות אבל לחובבי הצילום, ניתן לראות את כל הנתונים באתר החברה. אז איך המצלמות? תלוי את מי שואלים. באתר שמדרג את מצלמות המכשירים DxOMark נמצא רק במקום ה-46 ורחוק ממכשירים ישנים יותר, אבל החברה הצרפתית היא לא מדד אמיתי - בסוף מי שמחליט זה הקהל, ובהצגת התמונות לכמה משתמשי אייפון 16 הם אפילו התבאסו שהמכשיר שלהם לא מצליח להגיע לתוצאות האלה.
תמונות בתאורת יום מהמצלמה הראשית נראות נהדר. הפרטים חדים והטווח הדינמי די רחב. אתם יכולים לבחור בין מצב עשיר יותר בצבע ובין מצב טבעי יותר בלחיצה על סמל הלייקה בצד שמאל למעלה.
עם רדת החשיכה התמונות מתחילות להיראות פחות עקביות. בתנאי תאורה חלשה, הטלפון יחליט אם להפעיל את מצב הלילה ולתפוס כמה תמונות יחד כדי להעלות פרטים נוספים או להשאיר את הסצנה חשוכה.
בסך הכל, גם בתנאי תאורה קשים עם הרבה מקורות אור מלאכותיים, השיאומי 14T Pro מצליח לייצר תמונות נאות.
העדשה האולטרה-רחבה לא מרשימה במיוחד, היא עושה את העבודה ותו לא. התמונות נעימות בתנאי תאורה טובים, אבל חוסר הפוקוס האוטומטי יכול לפעמים להפוך את התמונות המתקבלות לקצת שטוחות ולא כל כך חדות. צבעים בדרך כלל נראים טוב.
מצלמת הסלפי 32MP חסרה את הפוקוס האוטומטי ואי אפשר לעשות הרבה בקשר לזה מבחינת הגדרות, יש רק מצב ייפוי, שהופך את התמונות לעוד יותר לא טבעיות. אם אתם משאירים את הדברים כפי שהם, אתם יכולים לקבל תמונה הגונה, אבל שום דבר יוצא מן הכלל.
המצלמה הראשית יכולה להקליט סרטונים ב-8K במהירות של 30 פריימים לשנייה, וזה עדיין מוגזם. החדשות הטובות הן שסרטוני 4K נראים ממש טוב עם טווח דינמי רחב ופרטים חדים.
אפשר לעבור בין המצלמות במהלך ההקלטה, להשהות את הסרטון, וגם להחיל פילטרים של Leica אם אתם מרגישים קצת קובריק באותו רגע. יש הבדל ניכר בין המצלמות, אז לקבלת התוצאות הטובות ביותר עדיף לבחור מצלמה ולהישאר איתה. ייצוב התמונה עובד בצורה הטובה ביותר במצב 1080p, מכיוון שיש יותר תמונה לחתוך.
שורה תחתונה
השיאומי 14T PRO הוא אלטרנטיבה מעולה למכשירים שעולים הרבה יותר כסף ממנו. הוא לא באמת נכנס לקטגוריית הפרימיום אבל הביצועים שלו לא מביישים מכשירים כאלה. המסך שלו בהחלט בין הטובים בשוק, הסוללה מעולה וההטענה המהירה תגרום לכל אייפוניסט לקנא בכם. המצלמה אמורה להיות גולת הכותרת ולמרות שהיא לא רעה בכלל, יש טובים ממנו. העיצוב והממשק הן נקודות החולשה של המכשיר, אבל בסוף זה עניין של טעם, אז אולי אתם דווקא תהנו. בכל מקרה אם אתם לא רצים אחרי העדר שקונה את המכשירים הפופולריים בשוק ורוצים תמורה טובה למחיר, כדאי לכם לשקול אותו.
המחיר ההתחלתי של השיאומי 14T PRO הוא 3,099 ש"ח והוא סופק לצורך סקירה ע"י המילטון, היבואנית הרשמית של שיאומי בישראל.