הדבר הראשון שאמרו במשרד כשראו את הפיקסל 9 זה "מה זה? אייפון חדש?". לא סתם המכשיר של גוגל מזוהה בטעות בתור המתחרה היקר של אפל - חיצונית הוא מאוד דומה לו. מומחים טענו שהפיקסל 9 הוא המכשיר הכי טוב ומשתלם בתקופה הזו, אז כמובן שהיינו חייבים להשיג אחד כזה, למרות הקושי למצוא אותו בישראל. זאת אגב הבעיה הכי גדולה של הפיקסל - אין לו יבוא רשמי לישראל, וצריך לחפש אותו בחנויות פרטיות כמו ברשת גו מובייל (Go Mobile) ואחרות, והמחיר גבוה יחסית לארה"ב. למרות זאת, הנה מה שחשבנו עליו.
עיצוב ומסך
אז כפי שרמזנו - הפיקסל די דומה לאייפון מבחינת עיצוב המסגרת בזכות הפינות המעוגלות שלו, הזכוכית שעוטפת אותו ומסגרת האלומיניום. הוא עבר את העדכון העיצובי הגדול ביותר מאז הפיקסל 6 ובאופן כללי הוא אלגנטי ונותן תחושת יוקרה כשאתם מחזיקים אותו. בחלק האחורי תמצאו את עיצוב מגרעת המצלמות החדש שיכול להיות שנוי במחלוקת, יש כאלה שיאהבו ויש כאלה שיחשבו שהוא מוזר או מכוער. אני אישית לא אוהב בליטות מהמכשיר כי הן מפריעות לו להיות מונח ישר, ובנוסף המגרעת אוספת אבק די במהירות. אחרי פחות מ-24 שעות שהמכשיר היה אצלי, כבר הייתה שכבה בולטת של אבק סביבה. הוא חזק מאוד ויש לו זכוכית Gorilla Glass Victus 2 והוא בעל תקן IP68 בעמידות למים ואבק.
המסך שלו הוא אחד הטובים ביותר בשוק. הוא בגודל של 6.3 אינץ' - מה שמאפשר החזקה נוחה ביד, והוא שוקל 198 גרם, משקל אופטימלי לדעתי לסמארטפון. יש לו קצב רענון אדפטיבי של 60-120 הרץ, גרסת הפרו מגיעה עם קצב של 1-120 הרץ ו-2,700 ניטס של בהירות, יותר מהמתחרה בסמסונג (2,600 ניטס). אגב, זה הרבה יותר מהאייפון 16 שמגיע ל-2,000 ניטס בלב. אפילו ברזולוציה שלו הוא מנצח את הגלקסי והאייפון, ומחזיק ב-1080 על 2424 פיקסלים.
סוללה ושימוש
הפיקסל מחזיק בסוללה בנפח של 4,700 מילי-אמפר, שזה לא רע למכשיר שהוא לא הפרימיום בסדרה. בשימוש די מסיבי הטלפון החזיק יום שלם בלי בעיה בכלל. למעשה הוא אפילו קצת הפתיע לטובה ולמרות שהיה במצב ALWAYS ON, הוא לא הראה סימני עייפות. עם זאת, ההטענה שלו לא מתקרבת למכשירים הסינים המהירים יותר, והוא יטעין לכם 55 אחוז ב-30 דקות.
הפיקסל מגיע עם מעבד Tensor G4 שנבנה ע"י גוגל. במבחני באנצ'מארק הוא לא ממש מצטיין, ובאופן כללי הוא לא השתפר הרבה מעבר למעבד של השנה שעברה. על הנייר, המכשיר מציע גלישה מהירה יותר באינטרנט ב-20%, פתיחת אפליקציה מהירה יותר ב-17%, כמו גם שיפורים ביעילות הסוללה ואופטימיזציה טובה יותר להפעלת פעולות ה-AI (שעוד נרחיב עליהן). במבחן המציאות, לא נתקלתי באף בעיה בשימוש שלו. הוא תמיד היה מהיר ומלבד כמה פעמים שאפליקציה כזו או אחרת הפסיקה לעבוד לבד (משהו שקורה בכל אנדרואיד), העבודה איתו הייתה מושלמת. הוא מגיע עם 12 ג'יגה בייט RAM של זכרון, כאשר האייפון 16 יגיע לראשונה עם 8 ג'יגה בייט RAM. יש לו מערכת אנדרואיד 14, שזה קצת מאכזב, כי הפיקסל תמיד היה הטלפון שהגיע ראשון עם המערכת החדשה - אבל השנה בגוגל הקדימו את ההשקה מאוקטובר לאוגוסט, ולכן האנדרואיד 15 יגיע רק בהמשך. בכל מקרה, תקבלו 7 שנים של עדכוני תוכנה.
מצלמה
הפיקסל לוקח את הצילום לעולם חדש ומוסיף שלל אפשרויות שלא קיימות במכשירים אחרים, רובן באמצעות AI. בעזרת הפיקסל אתם יכולים להכניס את עצמכם לתמונות שלא הייתם בהן, לבחור את הפרצוף הכי טוב בין כמה תמונות קבוצתיות לאנשים שונים כדי לקבל את הקומבינציה הכי טובה ואפשרויות עריכה נוספות, כמו הוספה של אובייקטים שלא קיימים בכלל בתמונה.
שימו לב איך שתלנו באמצעות AI ליצן על אופניים באמצע תל אביב:
ואיך עיתונאי הטכנולוגיה מרקיז בראונלי הצליח לשכפל את עצמו פעמיים באותה תמונה:
אבל אם נחזור למצלמות עצמן, אז הפיקסל מחזיק במערך צילום של עדשת 50 מגה-פיקסל, עדשה רחבה של 48 מגה-פיקסל ומצלמת סלפי של 10.5 מגה-פיקסל. באופן כללי התמונות של המכשיר, כמו גם במכשירים קודמים של גוגל, יוצאות מעולה. הצבעים חדים מאוד, העור מקבל גוון אמיתי ואפקט הניגודיות החזק והאהוב מתבטא גם כאן. למרות שהפיקסל רק במקום ה-7 בטבלאות של אתרים מקצועיים כמו dxomark, במבחן הגולשים הוא כנראה יגיע לטופ 3.
ההבדל המשמעותי בין הפיקסל הרגיל לדגם הפרו הוא עדשת הטלופוטו שיש לפרו ומאפשרת לעשות זום אופטי טוב יותר, אבל מלבד זאת, אין באמת הבדלים בין הדגמים.
באור יום התמונות במצלמה הראשית יוצאות עם פירוט רב, מעובדות בצורה טבעית וחדה. יש ניגודיות גבוהה עם התמקדות בשימור האובייקט ובצללים כהים במקצת. גם הצבעים ממש טובים.
העדשה הרחבה מצלמת גם תמונות סולידיות, חדות במיוחד במרכז ומעט פחות בפינות, אבל גם לא רעות בשום צורה. הטווח דינמי, ועיבוד הצבעים נהדר.
בלילה הוא מצליח לצלם תמונות שיספקו אותכם. בצללים קצת מאבדים פרטים, אבל בסך הכל הביצוע טוב. אורות הפנסים לא נמרחים ופיצ'ר צילום הלילה יכול להגיע לרמה של צילום כוכבים נופלים (אבל בשביל זה תצטרכו כבר לצאת מהעיר).
בתחום הווידאו מנגד יש מקום לשיפור. הפיקסל יכול להקליט וידאו עד 4K60 עם כל המצלמות שלו - שלוש האחוריות והקדמית. המצלמות האחוריות יכולות להקליט גם ב-4K ב-24fps, לא רק 30fps, אבל מצלמת הסלפי לא מקבלת את היכולת הזו. קטעי הווידיאו רכים יותר ממה שהיינו מצפים - הן מהמצלמות הראשיות והן מהמצלמות האולטרה-רחבות. הניגודיות היא גם גבוהה מהממוצע, ומשאירה אותנו עם כמה צללים קשים יחסית, אם כי ככה זה פשוט בפיקסלים. בתאורה חלשה, סרטוני המצלמה הראשית של הפיקסל ניתנים להשוואה לאלו של יריביו עם רמת פירוט ראויה, טווח דינמי טוב וצבעים מדויקים. העדשה הרחבה משתווה פחות או יותר לזו של ה-Galaxy S24, ושניהם טובים יותר מהאייפון 15.
באופן כללי מערך הצילום מציע תמונות שגם בעלי אייפון קינאו בהן, אך חשוב לציין שגם כמות האופציות הרחבה שיש לפיקסל להציע וההסברים המפורטים בכל אופציה, הופכים לחווית צילום ברמה הכי גבוהה שיש. בגוגל יודעים שידע זה כוח ולא צריך ללמוד הכול מניסוי וטעייה, ואפשר פשוט לתת למשתמש הסבר קצר עם סרטון שיעשה את העבודה.
בינה מלאכותית
אנחנו לא אוהבים לכתוב על בינה מלאכותית בסקירות מהסיבה שזה לרוב פיצ'ר ולא אלמנט מובנה במכשיר, אבל חייבים לתת ציון 10 על שילוב הבינה של גוגל. אמנם אפל עדיין לא הכניסה את שלה לאייפון, אבל כרגע שילוב הבינה המלאכותית של הפיקסל הוא לא פחות ממושלם. יש אינסוף פיצ'רים שאפשר להשתמש בהם וכנראה שלא תדעו על כולם אפילו - אבל אין לכם מה לדאוג, המכשיר יודע לציין כשהבינה יכולה לעזור.
זה דברים קטנים שלא משנים את החיים שלכם, אבל הם בהחלט משפרים את חוויית השימוש קצת בכל פעם. אם זה אפליקציית מזג האוויר החדשה שהיא פשוט כיפית, דרך מקליט הסאונד שיודע לתמלל שיחה באופן מושלם (באנגלית כרגע), הסטודיו שהוא בעצם מנוע מידג'רני נייד, פיצ'ר הכנסת הדמות לתוך תמונה, שיפורים בכמה אפליקציות מובנות וכמובן ג'מיני, שמחליף את העוזרת האישית של גוגל וצריך עוד להשתפר. יש הרבה בינה מלאכותית במכשיר, אבל היופי הוא שגוגל לא דוחפת אותה בכוח. עכשיו רק חסר שג'מיני יהיה נורמלי ויסייע יותר בחיפוש מאשר יספק תשובות גנריות.
שורה תחתונה
הפיקסל 9 נחשב בקרב הרבה עיתונאים לסמארטפון הכי משתלם כיום מבחינת מחיר ואיכות, ואני לא יכול שלא להסכים איתם. המכשיר שנראה כמו אייפון, מצלם טוב ממנו ועובד טוב יותר - עולה הרבה פחות. נכון, אין לו סטטוס כמו מכשיר של אפל, אבל אם אתם מעדיפים אנדרואיד, זה כנראה המכשיר הכי טוב שתמצאו. על אחת וכמה כשמדובר בפיקסל 9 פרו, שמגיע עם כמה פיצ'רים נוספים כמו עדשה טלסקופית, מסך גדול יותר, עוד 4 ג'יגה בייט של RAM בזכרון ועוד כמה שינויים ממש קטנים. זאת כמובן לפני שסמסונג תוציא את הגלקסי S25 שלה בסביבות חודש ינואר, שסביר שיירש את הכתר.
בישראל קשה למצוא את המכשיר, הוא נמכר בחנויות פרטיות כמו גו מובייל שגם סיפקה אותו לסקירה. בגרסת ה-256 ג'יגה בייט תמצאו אותו במחיר 3,699 ש"ח, ובארה"ב הוא מתחיל ב-800 דולר (קצת יותר מ-3,000 ש"ח) ל-128 ג'יגה בייט ו-900 דולר ל-256 ג'יגה בייט.