מכה קשה לטיקטוק: בית המשפט בארה"ב קבע כי עליה להימכר בתוך 40 יום, ולא - היא תיאסר לשימוש במדינה. פאנל של שלושה שופטים מבית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה קבע כי לקונגרס יש את הסמכות לפעול נגד טיקטוק כדי להגן על האינטרסים של ארצות הברית, זאת בעקבות חוק שעבר בסנאט ובקונגרס שקובע כי על טיקטוק להימכר לחברה אמריקאית, או שתיאסר לשימוש במדינה.

הפסיקה דחתה טענה שהוגשה על בסיס התיקון הראשון לחוקה, מצד האפליקציה ומספר כוכביה המובילים, שטענו כי האיסור מהווה פגיעה לא חוקתית בחופש הביטוי.

החוק "למכור או לאסור" – שנחתם על ידי הנשיא ג'ו ביידן באפריל – עבר בקונגרס בתמיכה דו-מפלגתית לאחר שמחוקקים קיבלו תדרוכים מסווגים מקהילת המודיעין על יכולתה של סין להשתמש בטיקטוק כדי לרגל אחרי אמריקאים ולהפיץ תעמולה סינית.

"התיקון הראשון נועד להגן על חופש הביטוי בארצות הברית. כאן פעלה הממשלה אך ורק כדי להגן על החירות הזו מפני מדינת אויב זרה ולהגביל את יכולתה של אותה מדינה לאסוף נתונים על אנשים בארצות הברית," כתב בית המשפט.

האיסור אינו הופך את השימוש בטיקטוק לבלתי חוקי עבור 170 מיליון המשתמשים בארצות הברית. עם זאת, הוא אוסר על חנויות אפליקציות כמו גוגל ואפל לאפשר למשתמשים להוריד או לעדכן את האפליקציה, וכן מונע משירותי אחסון אינטרנט לתמוך באפליקציה, ובכך למעשה משבית את פעילותה בארצות הברית.

עכשיו יישאו בטיקטוק עיניים אל עבר דונלד טראמפ, שיכנס לבית הלבן בסוף ינואר. למרות שבקדנציה הראשונה שלו טראמפ תמך באיסור של טיקטוק בארה״ב, במהלך הקמפיין הוא השמיע אמירות אחרות על כך שיש להציל את הרשת החברתית. למרות רצונו, לא ברור כיצד טראמפ יוכל לשנות את החוק שכבר עבר ונחתם. 

טיקטוק הודיעה כי בכוונת החברה לערער לבית המשפט העליון בארה"ב על ההחלטה: "לבית המשפט העליון בארה"ב יש היסטוריה מוכחת בהגנה על זכותם של אזרחי ארצות הברית לחופש הביטוי, ואנו מצפים שיעשו זאת גם בסוגיה חוקתית חשובה זו. למרבה הצער, הפעילות שקידמה את איסור השימוש בטיקטוק בארה"ב מבוססת על מידע שגוי, פגום ותיאורטי בלבד, דבר שמוביל להחלת צנזורה מוחלטת על אזרחי ארצות הברית".