גם בשנת 2022 לצערנו, נראה שנשים נמצאות בעמדת נחיתות בשוק העבודה. מנתונים שפרסם בחודש דצמבר האחרון אגף הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, עולה שנשים שהופכות לאימהות חוות ירידה משמעותית בהכנסה שלהן, וכעבור עשור הכנסתן עשויה להיות נמוכה ב-28% מזו של גברים. אחד מהגורמים לכך הוא חופשת הלידה שעלולה לגרום להאטה במסלול הקריירה ולניתוק מקצועי של מספר חודשים עד שנה מהנעשה בשוק.
קהילת Woman2Woman, הפועלת תחת עמותת בוגרי 8200 במטרה לקדם נשים לתפקידי מפתח בחברה הישראלית (לצד נותני חסות כמו מיקרוסופט, סיילספורס, ג'נרל מוטורס ובנק דיסקונט), החליטה לטפל בדיוק בנקודה הכואבת הזאת. תוכנית חדשה שנבנית בימים אלו, בשיתוף עיריית תל אביב ו"עיר עולם", על ידי מתנדבות בקהילה שואפת להקנות לנשים בחופשת לידה כלים שעשויים לשרת אותן לאחר החזרה לשוק העבודה, לצד יצירת מרחב נוח ללמוד בו לצד הבייבי.
בעבר יצרה כבר הקהילה מפגשים תחת השם "טק-בייבי", במסגרתן הגיעו נשים לאחר חופשת לידה למפגש חברתי שהתקיים בקמפוס של מיקרוסופט ישראל, אך כעת מדובר בהכשרה מקצועית ראשונה מסוגה.
את הרעיון הגתה לראשונה שירן בלונדר (37), יוצאת 8200 וד״ר לגנטיקה מולקולרית מאוניברסיטת ת"א העוסקת בתחום הפארמה. "בשנה שעברה, כשהייתי בתחילת חופשת הלידה השלישית שלי, בער בי הצורך לקום ולעשות משהו. פתאום ירדתי ממאה לאפס קמ"ש בקריירה שלי", היא מספרת. "הרגשתי שרוב המפגשים שאני לוקחת בהם חלק הם סביב התינוק, והרגשתי שאני צריכה משהו שקשור גם לעולמות המקצועיים שלי. כשלא מצאתי משהו כזה, הבנתי שצריך ליצור אותו. יש הרבה קורסים אונליין, אבל זה לא תחליף ללהיפגש ולדבר עם נשים אחרות על דברים שמעניינים אותנו וללמוד אחת מהשנייה. זה שיח חשוב שצריך לתת לו את המקום".
בלונדר פנתה למיכל קרימולובסקי-חוניו (32) העומדת בראש קהילת Woman2Woman והציעה לה את הרעיון. "הרגשתי ששירן מדברת בדיוק על הצרכים שהיו לי בזמן חופשת הלידה שלי", נזכרת קרימולובסקי-חוניו. "כשהייתי בחופשת לידה חיפשתי קורסים מקצועיים או מפגשי העשרה כי רציתי לנצל את מעט הפנאי שנוצר לי לטובת דברים שיקדמו אותי ויתנו לי ערך ויתרון על פני הסביבה שלי בפן המקצועי, אבל לא מצאתי שום מסגרת שיכולה לקבל אותי עם תינוקת".
בשלב זה החלו קרימולובסקי-חוניו ובלונדר לאפיין את הצרכים של נשים בחופשת לידה, והמטרה הראשונה שעמדה לנגד עיניהן היא ליצור תוכנית לימודים רחבה שיכולה להתאים לנשים מסקטורים רבים, וכן למצוא שותפים שיסייעו במימון התוכנית. "הקורס ייתן לנשים כלים בתחומים כמו ניהול פרויקטים וניתוח דאטא, תחומים שיכולים להיות רלוונטיים להרבה תפקידים. חשוב לנו להבהיר שזה לא קורס רק למתכנתות או רק לבוגרות 8200", מדגישה בלונדר. "המטרה שלנו היא לחשוף בפי נשים בחופשת לידה איזה כלים של ניהול מוצר נמצאים היום בשוק, איך הם נראים ואיך אפשר לעבוד איתם. אישה שעברה את הקורס יכולה להמשיך לעסוק בזה אחרי שתחזור מחופשת הלידה, והיא יכולה להשתמש גם ברשת הקשרים ובנטוורקינג שהיא יצרה במהלכו".
נראה שנשים רבות דווקא זקוקות להפסקה הזו אחרי תקופה כל כך אינטנסיבית כמו הריון ולידה. למה להן להגיע ללמוד תכנים מקצועיים בזמן שאמור להיות מוקדש למנוחה?
בלונדר: "אנחנו מתייחסים לחופשת הלידה באיזשהו קודש, וצריך שיהיה לה את המקום המיוחד שלה. הגוף והנפש צריכים את המנוחה ואת ההפסקה הזו כי לגדל ילד זה עומס בכל כך הרבה מישורים. אבל עם זאת, הקריירה לא נעצרת וגם העניין להתפתח וללמוד, עם כבר המחשבות על עולם העבודה והאפשרויות בתקופה הזאת רק מתעצמות. אם רק נצליח ליצור את המסגרות שמאפשרות את זה, נוכל להיפגש, לשמוע ולהתעדכן בקצב שלנו ולשמר את הרצף".
קרימולובסקי-חוניו: "כל אישה צריכה לבחור את הדרך שלה ולעשות מה שמתאים לה. אנחנו מנסות לייצר אלטרנטיבה שכיום לא קיימת. זה לא משהו שאנחנו חושבות שמתאים לכל אחת, אבל לאלה שכן רוצות - חשוב שתהיה להן את האפשרות לעשות את זה. חופשת לידה היא נקודה משמעותית שמשפיעה על הקריירה לטווח הרחוק, כי לרוב היא מתרחשת בגילים שיש בהם התקדמות מקצועית. המטרה שלנו היא לייצר לצד הריחוק מהעשייה היומיומית איזשהו ערך מוסף לחזור ממנו מחופשת הלידה, עם עוד כלים ועוד ידע. אפשר למנף את התקופה הזו, במקום תקופה מעכבת בקריירה, אפשר להפוך אותה לתקופה מקדמת מקצועית".
פתיחת הקורס, שנמצא עדיין בבנייה, נדחתה מספר פעמים בעקבות הקורונה. ב-Woman2Woman מקווים שעד סוף השנה כבר יכשירו את הבוגרות הראשונות, שישלמו "דמי רצינות" סמליים בלבד עבור ההכשרה. כרגע לא נקבעו קריטריונים מסוימים או רף קבלה, וייתכן שהדבר ייקבע בהמשך. ניתן להמשיך להתעדכן בעמוד הפייסבוק של הקהילה לגבי פתיחתו.
אור אברהמי (30), פעילה בקהילה ובוגרת 8200 גם כן, ניצלה את חופשת הלידה שלה על מנת לעשות שינוי מקצועי. "לקחתי את ההזדמנות הזו כדי לעצור ולחשוב", היא מספרת. "היום אני מנהלת שותפויות בטיקטוק ישראל, וקודם לכן הייתי אנליסטית עסקית ועבדתי בחברות ביטחוניות. ההתנדבות ב-Woman2Woman הייתה גלגל הצלה עבורי. הייתי מנותקת מהעשייה שהייתי רגילה אליה, מחיים מאוד עמוסים - הרגשתי שייעודי החדש הוא רק לטפל בתינוק. יש כאלה שצריכות את הניתוק הזה וזה מבורך, אבל אני הרגשתי שאני צריכה להשאיר לופ מקצועי כלשהו בחיים שלי, עד כמה שניתן".
אברהמי הגיעה לפעילות בעקבות תוכנית המנטורינג, פרויקט הדגל של Woman2Woman שמפגיש בכירות בתעשייה הישראלית עם נשים בתחילת הקריירה שלהן לתהליכים של אחת על אחת. המנטורית של אברהמי הייתה אביבה רז-שכטר, לשעבר שגרירת ישראל במוסדות האו"ם. לאחר התהליך המקצועי שהיא עברה איתה, הצטרפה אברהמי לקהילה כמתנדבת פעילה. "כשסיימתי את התוכנית, מאוד אהבתי את האימפקט שלה ואת מה שהיא עשתה עבורי ועבור הנשים אחרות, וביקשתי להתנדב ולהמשיך לקחת חלק בפעילות", היא מספרת, וכיום היא שותפה לבניית הקורס החדש.