חידושים בגוגל -Search with Live View_Paris (צילום: google)
צילום: google

ביום שני השבוע הכריזה גוגל על Bard, שירות ניסיוני למודל בינה מלאכותית שיחתית, המופעל על ידי LaMDA, מודל השפה של גוגל ליישומי דיאלוג. למדה עלתה לכותרות השנה בעקבות פיטוריו של עובד בגוגל, שטען כי מערכת הבינה המלאכותית פיתחה תודעה ותפיסה אנושית, וכי היא יכולה להביע מחשבות ורגשות באופן המשתווה לכאלו של ילד.

בארד הוא למעשה התשובה של גוגל ל-ChatGPT שפיתחה OpenAI, ושמיקרוסופט הכריזה 24 שעות לאחר מכן (יום ג') כי הוא ישולב במנוע החיפוש שלה, בינג. בדף החיפוש החדש של בינג אפשר יהיה מעתה לשאול שאלות כמו בצ'אט GPT.

בכנס שנערך היום (רביעי) בפריז, התייחס הבכיר בחברה פראבאקר ראגאבן, האחראי בין היתר לחיפוש בגוגל, לבארד, שנפתח השבוע לבודקים. הוא הדגים שימושים שאפשר לבקש מבארד כמו עזרה בתכנון טיול לאוסטרליה או להגיד לו איזה מצרכים יש לכם במקרר ולבקש מתכון מתאים עבורם. יחד עם זאת, ראגאבן ציין את החשיבות של בינה מלאכותית אחראית, וכי המוצר ייפתח לקהל הרחב, רק לאחר שהדיוק שלו ייבחן.

פראבאקר ראגאבן (צילום: דנה גוטרזון)
פראבאקר ראגאבן | צילום: דנה גוטרזון

גוגל אף הציגה דמו כיצד ייראה מנוע החיפוש שלה, לאחר השילוב עם בארד.

יש לציין, כי בחשבון הטוויטר של גוגל שנועד לקדם את בארד, כבר נפלה טעות מביכה בתשובה שהוא נתן בנוגע לטלסקופ ג'יימס ווב, שכללה שגיאה עובדתית, ובעקבות זאת המניה צנחה במסחר ב-8%.

הכנס "Live from Paris" הוקדש בעיקר להדגמה של שורת חידושים המבוססים על בינה מלאכותית בתחום החיפוש (וספציפית באמצעות תמונות), המפות והתרגום. חלקם כבר פעילים בארה"ב וכעת מגיעים גם לאירופה ולישראל, וחלקם צפויים לצאת בחודשים הקרובים. אין מדובר בחידושים דרמטיים דוגמת Bard, והכנס בפריז נקבע זמן רב מראש, ללא קשר להכרזה השבוע.

הנה החידושים, אשר חלקם כבר זמינים כאמור בדפדפן גוגל באנדרואיד ובאפליקציות גוגל ב-iOS.

חיפוש באמצעות תמונה

Multisearch חיפוש באמצעות תמונה ותמונה ביחד, זמין ברחבי העולם בנייד, בכל השפות והמדינות שבהן Google Lens זמין. נתחיל בהסבר למי שלא מכיר, כי הפיצ'ר הושק ב"השקה שקטה", כלומר ללא קידום מצד גוגל.

איך מגיעים לגוגל לנס? מהנייד - פתחו את הדפדפן של גוגל ולחצו על סמל המצלמה בצד שמאל, ליד המיקרופון. עכשיו אתם יכולים לחפש באמצעות כל תמונה שיש לכם במכשיר, בתוספת טקסט.

למשל, ראיתם שולחן סלון שאהבתם? צלמו אותו – וגוגל תציג לכם תוצאות שדומות לו, אם תרצו לקנות כמוהו או להתעניין בטווח המחירים. אם תצלמו פיצה שאהבתם ותכתבו מתחתיה "מתכון", תקבלו מתכונים לפיצה המסוימת שצילמתם. דוגמה נוספת: היום, כשהסתובבתי בפריז, ראיתי פסל יוצא דופן לא רחוק מהמלון. צילמתי אותו וקיבלתי עליו מידע – מה שמו, איפה הוא נמצא ועוד.

דוגמאות נוספות הן לשילוב בין חיפוש טקסט ותמונה - אם נראה שהצמחים שלכם לא מלבלבים, נסו לצלם תמונה ולהשתמש ב- Multisearch כדי להוסיף את השאלה "איך לטפל". אם יש לכם חלק שבור באופניים, צלמו תמונה והוסיפו את הטקסט "איך לתקן".

עוד פונקציה מאוד שימושית בחו"ל בגוגל לנס היא התרגום מתמונה. לדוגמה, כוונו את המצלמה על התפריט במסעדה שקיבלתם, וקבלו תרגום של כל מה שכתוב שם. משהו שיכול לעזור מאוד, בעיקר במדינות שלא דוברות אנגלית.

גוגל הוסיפה ל-multisearch את האפשרות לחיפוש בקרבת מקום, כלומר אתם יכולים לצלם תמונה של משהו שאתם זקוקים לו ולהוסיף את הכיתוב "קרוב אליי", בין אם משום שאתם רוצים לתמוך בעסקים מקומיים או בגלל שאתם זקוקים למשהו בדחיפות. שירות זה זמין כרגע באנגלית בארה"ב, ובחודשים הקרובים גם ברחבי העולם.

אלו חידושים צפויים בהמשך השנה בנושא החיפוש בעזרת תמונה?

בחודשים הקרובים, תוכלו להשתמש ב-Google Lens כדי "לחפש במסך שלך" (Search Your Screen) באנדרואיד. למעשה, תוכלו לחפש את מה שאתם רואים בתמונות או בסרטונים, באתרים ובאפליקציות שאתם נמצאים בהם, כולל בוואטסאפ - מבלי שתצטרכו לעזוב את האפליקציה שאתם נמצאים בה.

לדוגמה, חבר שולח לכם בוואטסאפ סרטון מהביקור שלו בפריז. אם אתם רוצים ללמוד עוד על אתר מפורסם שאתם מזהים ברקע, ניתן פשוט ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן ההפעלה או הבית בטלפון האנדרואיד שלכם (המפעיל את Google Assistant) ואז להקיש על "חפש במסך". Google Lens יזהה אותו כ-Palais du Luxembourg - ותוכלו ללחוץ כדי ללמוד עליו עוד.

בנוסף, בחודשים הקרובים גוגל תוסיף אופציה להשתמש ב-multisearch ברחבי העולם בכל תמונה שתראו בדף תוצאות החיפוש בנייד. לדוגמה, ייתכן שחיפשתם "רעיונות לסלון מודרני" וראיתם שולחן קפה שאתם אוהבים, אבל תעדיפו אותו בצורה אחרת - נגיד, מלבן במקום עיגול. תוכלו להשתמש ב-multisearch כדי להוסיף את הטקסט "מלבן" בכדי למצוא את הסגנון שאתם מחפשים.

חידושים בגוגל תרגום (Google Translate)

מעבר לתרגום מתמונה שכבר הוזכר, גוגל משיקה כמה שיפורים בתחום התרגום, המתבססים על בינה מלאכותית. החברה מבטיחה שגוגל ישפר כבר החודש את הבנת הקונטקסט שלו, שלפעמים לוקה בחסר. לדבריהם, בין אם אתם מנסים להזמין דג בס לארוחת ערב, או לנגן בס במהלך הג'אם סשן של הערב, יש לכם את ההקשר שאתם צריכים כדי לתרגם במדויק ולהשתמש בביטויים הנכונים באנגלית, צרפתית, גרמנית, יפנית וספרדית. 

עיצוב חדש, שפות חדשות ומחוות חדשות: אפליקציית Google Translate באנדרואיד קיבלה מראה חדש, ובעוד מספר שבועות יגיע גם עיצוב חדש ל-iOS.

מחוות חדשות: כדי להפוך את Google Translate לנגיש יותר, כולל היכולת לבחור שפה בפחות הקשות, נוספה האפשרות ללחיצה על לחצן השפה כדי לבחור במהירות שפה שבה השתמשתם לאחרונה בהחלקה, והחלקה מטה על אזור הטקסט במסך הבית כדי להעלות במהירות את התרגומים האחרונים שלכם. 

קריא יותר: תוצאות התרגום יותר קריאות עכשיו עם גופן דינמי שמשתנה אוטומטית עם הקלדת הטקסט. בנוסף, תרגומים חלופיים והגדרות מילוניות (כאשר הן זמינות) יוצגו כדי להבין משמעויות שונות. 

הרחבת מספר השפות במכשיר: 33 שפות נוספות זמינות עכשיו גם במכשיר באפליקציית Google Translate - כולל באסקית, קורסיקנית, הוואית, המונג, כורדית, לטינית, לוקסמבורגית, סונדנית, יידיש וזולו, מה שמאפשר לתרגם אותן גם ללא חיבור לרשת או כשנמצאים באזור עם בעיות קליטה.

חידושים בגוגל מפות (Google Maps)

תמונה מציאותית: הודות לפיתוחים בבינה מלאכותית וראייה ממוחשבת, הפיצ׳ר ממזג מיליארדי צילומי Street View ותמונות אוויר ליצירת מודל דיגיטלי עשיר של העולם. בנוסף, הוא גם מאפשר הוספת שכבות מידע נוספות כמו מזג האוויר, התנועה ועד כמה המקום עמוס.

נניח שאתם מתכננים ביקור ברייקסמוזיאום באמסטרדם. אפשר "להמריא" מעל הבניין ולראות היכן דברים שונים נמצאים, כמו כניסות למשל. בעזרת ציר הזמן, ניתן לראות כיצד נראה האזור בשעות שונות של היום ואיך יהיה מזג האוויר. אפשר גם לזהות מתי המקום הכי עמוס באנשים, כך שמתקבל כל המידע הנדרש בשביל להחליט לאן ומתי ללכת. במידה ואתם רעבים אחרי הביקור במוזיאון, אפשר לגלול מטה למפלס הרחוב כדי לבדוק מסעדות באזור - ואפילו להסתכל בתוך המסעדות כדי להבין במהירות את האווירה במקום מסוים לפני שמזמינים שולחן במסעדה.

עבור פיצ'ר זה, גוגל משתמשת בשדות קרינה עצביים (NeRF), טכניקת בינה מלאכותית מתקדמת שהופכת תמונות רגילות לתמונות תלת מימד. הפיצ'ר הזה לא זמין עוד בישראל, ומושק היום בלונדון, לוס אנג'לס, ניו יורק, סן פרנסיסקו וטוקיו. בחודשים הקרובים הוא יורחב לערים נוספות כמו אמסטרדם, דבלין, פירנצה וונציה. 

חיפוש עם הפיצ'ר "צפייה בשידור חי" (Live View): משתמש בבינה מלאכותית ובמציאות רבודה כדי לעזור לנו למצוא דברים סביבנו - כמו כספומטים, מסעדות, פארקים ותחנות תחבורה ציבורית - רק באמצעות הרמת הטלפון בזמן הליכה ברחוב. ניתן לראות מידע מועיל, כמו שעות פתיחה של מקומות, מידת העומס בזמן אמת, ואיך דורג על ידי אנשים אחרים. תכונה זו הושקה בלונדון, לוס אנג'לס, ניו יורק, פריז, סן פרנסיסקו וטוקיו, ובחודשים הקרובים תורחב לברצלונה, דבלין ומדריד – כלומר בינתיים לא זמינה בישראל.

 

הנחיות ניווט שאפשר לקרוא בזמן נסיעה – גוגל תאפשר לעקוב אחר הנסיעה (או הליכה/נסיעה באופניים) ישירות מסקירת המסלול או ממסך הנעילה. תוכלו לראות את זמן ההגעה המעודכן ואיפה לקחת את הפנייה הבאה שלכם - מידע שהיה גלוי בעבר רק בעת ביטול נעילת הטלפון, פתיחת האפליקציה ושימוש במצב ניווט מקיף. אם תחליטו לנסוע בדרך אחרת, המסלול יעודכן באופן אוטומטי. הנחיות ניווט שאפשר לקרוא בזמן נסיעה יתחילו להופיע ברחבי העולם באנדרואיד ו-iOS בחודשים הקרובים, ויהיו תואמות גם לפעילויות חיות ב-iOS 16.1.

בנוסף לאלו, תציע גוגל מפות פיצ'רים לנהגי רכבים חשמליים, כמו הוספת עמדות טעינות במפות, וכן ניווט במציאות רבודה ביותר מ-1,000 שדות תעופה, תחנות רכבת וקניונים בברצלונה, ברלין, פרנקפורט, לונדון, מדריד, מלבורן, פריז, פראג, סאו פאולו, סינגפור, סידני וטאיפיי בחודשים הקרובים.

הכותבת הייתה אורחת של גוגל בכנס בפריז