האתר הזה, כך טוענים חוקרים מסטנפורד וקיימברידג', יכול לפענח את האישיות שלכם על פי לייקים בלבד. האתר מנחש את הגיל, המין, ההעדפה המינית ופרטים נוספים עליכם - גם אם לא נידבתם אותם בפרופיל.
האתר מגלה אם אתם אנשים מאושרים ואינטליגנטים יחסית לשאר האוכלוסיה ומנסה לאפיין עוד דברים באישיות שלכם, כמו מצב משפחתי, השכלה (או נטייה לתחומי השכלה שונים) ועוד.
האתר מבוסס על מחקר משותף של שתי האוניברסיטאות שהתפרסם בתחילת השנה, ובדק את היכולת של מחשבים ושל אנשים לנתח אישיות, כאשר המחשב נעזר בלייקים בפייסבוק. לפי המחקר, הניתוח לפי הלייקים מאפשר לקבל תוצאות מדויקות יותר מאשר ניתוח אישי - כלומר: פייסבוק מכירה אותנו טוב יותר מהחברים והמשפחה. במחקר נבדקו 86,220 נבחנים, שמילאו שאלון אישיות המורכב מ-100 שאלות. במקביל, מחשבים ניתחו את הלייקים שהנבחנים עשו בפייסבוק.
מה פייסבוק יודעת עלינו?
יותר מפעם אחת הוכח כי פייסבוק יודעת עלינו יותר ממה שאנחנו מנדבים מרצוננו בפרופיל, באמצעות ניתוח הפעילות שלנו - על מה אנחנו לוחצים לייק, מה אנחנו קוראים, למה מגיבים ואת מה מסתירים.
מורן קלפר מ"הבוקר של קשת" הוציא מפייסבוק חוברת שכוללת את המידע שנאסף עליו וגילה, בין השאר, שהוא אוהב את התנ"ך (או כך לפחות פייסבוק מתחייסת אליו), הוליווד ומסבאות וגילה שפייסבוק מתעדת את כל המקומות שהיה בהם ושמהם גלש לאתר.
בכתבה של באזפיד מ-2013 סופר סיפורו של מאט, שפייסבוק הציעה לו לצאת מהארון. מאט שמר על זהותו מפני העולם, ובמיוחד מפני פייסבוק, אבל מודעת פרסומת שמבוססת על ניתוח ההתנהגות שלו הציעה לו להיעזר במאמן שעוסק בעזרה להומוסקסואלים בארון. פייסבוק זיהתה את מה שהקרובים אליו לא ידעו וחשפה בפניו את המודעה הזאת. יתכן שהרשת פספסה והופיעה אצל רבים אחרים שאינם בארון, אך עבור מאט זה היה זיהוי מדאיג.
מחקר שפורסם ב-2009 טען שאפשר לזהות העדפה מינית על פי מידע בסיסי ביותר שקיים בפייסבוק - קשרים חברתיים. רשימת החברים שלנו גלויה בדרך כלל, והחוקרים טענו שניתוח של המין וההעדפה המינית של משתמשים מרשימת החברים של אדם יכול להעיד על ההעדפה המינית שלו עצמו.