לא קשה לפספס שבימים האחרונים הסטוריז באינסטגרם מלאים בתמונות ילדות. המשחק פשוט: מישהו מעלה לסטורי תמונת ילדות שלו, כזו שצולמה בטלפון מתוך אלבום ישן, ומתייג כמה חברים שלו, אותם הוא מאתגר לעלות תמונת ילדות שלהם, לאתגר אנשים חדשים וכך הלאה.
זה התחיל עם שורה ארוכה של סלבס שהעלו תמונות ילדות משלהם, ביניהם אילנית לוי, עדן פינס, נטע אלחמיסטר, מאיה ורטהיימר, נועה קירל - שהייתה מקורית והעלתה סרטון שלה רוקדת כילדה, דור רפאלי, דניאל גרינברג ועוד רבים אחרים.
אבל משם זה התגלגל בעצם לכולם, והפיד התמלא נוסטלגיה. "לאחרונה יש המון ניסיונות להתחיל את הטרנד שיתפוס את הקשב וייהפך ויראלי, והשאלה היא מה גרם לטרנד תמונות הילדות לתפוס דווקא עכשיו", מסבירה ד"ר לירז מרגלית, חוקרת להתנהגות דיגיטלית, המרכז הבינתחומי הרצליה.
"חשוב להבין את ההקשר, אנחנו מצויים בשגרה שמאופיינת ברמות חריגות של חוסר ודאות. אף אחד, כולל המנהיגים שלנו, לא יודעים מתי כל זה ייגמר ובתקופות כאלה, כמנגנון הגנה, אנחנו פונים לתקופות פשוטות יותר. תקופת הילדות משקפת תקופה שבה מצד אחד הדברים היו פשוטים יותר, ומצד שני, אם הייתה בעיה היינו הולכים לאדם מבוגר שיפתור לנו אותה. כעת, הפריבילגיה הזו נמנעת מאיתנו לחלוטין", אומרת מרגלית.
"במצבים כאלה, אחד הדברים הכי יעילים להתמודדות הוא האסקפיזם. הבעיה היא שאין לאן לברוח, אין לאן לצאת ולכן הבריחה חייבת להיות מנטאלית, לתקופות נאיביות יותר. זה מאפשר סוג של 'אסקפיזם קולקטיבי'".
אנחנו לא יודעים אם אתם מתחברים להסבר הזה או לא, אבל כך או כך - אנחנו בעד כל מה שיעביר לכם את הבידוד בצורה הכי קלה ונסבלת שאפשר.