כולנו יודעים שהייטק הוא סביבה גברית, ובמיוחד כשמסתכלים על המקצועות הטכנולוגיים. נכון ל-2022, 33.6% נשים עובדות בהייטק, כאשר בתפקידי ניהול, פיתוח, דאטה, חומרה וסייבר האחוז מזערי. האחוז העיקרי של הנשים עובדות במשאבי אנוש.
טלי גליקסמן, בת 36 מרמת גן, החליטה בדצמבר 2021 לעשות מעשה, ופתחה את קבוצת הפייסבוק "נשים משלבות נשים במקצועות ההייטק", שמונה היום כ-21 אלף נשים. היא עצמה הגיעה להייטק לפני כ-13 שנים כשלמדה במכללה האקדמית ת"א-יפו תואר ראשון בניהול מערכות מידע.
"לפני כן, לא ידעתי מה זה טכנולוגיה, הכרזתי שאני לא טכנולוגית, עולם ההייטק היה זר לי, וחשבתי שזהו עולם של גאונות וגאונים, מחשבים ומתמטיקה", מספרת גליקסמן ל-mako, אם יחידנית לדניאל (דנדן). "כיום אני סוגרת עשור בתעשייה במגוון תפקידים, מ-NOC (חדר בקרה ושליטה) לבניית דוחות, ניתוח נתונים ו-Account Manager". בתפקידה הנוכחי גליקסמן היא מנהלת צוות בדיקות תוכנה ואוטומציה בחברת Gett (לשעבר גט טקסי).
למה בעצם פתחת את הקבוצה?
"הקבוצה נפתחה בזכות ג'חנון של שבת בבוקר עם חברות, סיפרתי להן שמפריע לי שבתחום הטכנולוגי בהייטק אין כמעט נשים (13%), ושמתוך עשרה קורות חיים שנשלחים רק אחד הוא של אישה. באותה תקופה הכרתי אישה נדירה, מרצה למגדר באוניברסיטת ת״א, דוקטור יעל משעלי. יעל ואני דיברנו רבות על ההסללות החברתיות, פערי המגדר, דעות קדומות וההערכה המוטעית של נשים גם בעיני עצמן ובעיקר של הגברים, שנשים לא יכולות לעבוד בהייטק. השילוב הזה גרם להקמת הקבוצה, בגלל חוסר השוויון הבולט שמתבטא גם בפערי שכר וכמות הנשים בתפקידי ניהול. אחוז המנכ"ליות בהייטק הינו 6.2% בלבד, בצבא רק 13% מהנשים בתפקידי סייבר".
מי קהל היעד של הקבוצה? מה הנושאים העיקריים שעולים בה?
"זה מתחלק לשניים - נשים שרוצות להתחיל את דרכן בהייטק, ונשים שעובדות בהייטק שחולקות מניסיונן האישי, מהידע העצום שלהן ומהרצון לשתף ולעזור. בקבוצה יש עשרות נושאים, אך המרכזיים ביותר הם הכוונה ומיקוד לתפקידים השונים - מה יש להייטק להציע, ניהול חיי משפחה ועבודה בהייטק, ושאלות בסיסיות, החל ממה זה הייטק ועד איך אני מתחילה לתכנת, לעצב, לנהל מוצר וכו'".
גליקסמן מספרת כי הקבוצה פתוחה לכל פוסט שיקדם נשים או יעזור להן להיכנס לתעשייה. בקבוצה יש שרשורים רבים כמו משרות למתחילות, משרות לנשים עם ותק, לייעוץ חינמי, לייעוץ בתשלום, שיתוף קורות חיים ועוד.
מה הבעיות המרכזיות של נשים להשתלב בהייטק?
"יש בעיות שמתחילות הרבה לפני שאישה רוצה להשתלב בתעשייה. כבר מהתיכון 30% בוחרות במגמה ריאלית (כימיה, פיזיקה, מדעי המחשב), לאחר מכן בצבא יש העדפה בצורה ברורה ועצובה של המין הגברי לתפקידי פיתוח ויחידות מדעיות, ובתארים רק 30% בוחרות בתואר טכנולוגי.
"אז אפשר וראוי להאשים את החברה שלנו, שיוצרת פערים בין נשים וגברים. בהייטק אישה מרוויחה 9,000 שקל פחות מגבר באותו תפקיד. ככל שהכוח הנשי יתחזק, יצטמצמו הפערים הללו ונראה יותר נשים בתפקידי ניהול ובתפקידים טכנולוגיים. אבל אלו פעולות שייקחו הרבה זמן וידרשו שינוי ברגולציות, דפוסים, בתרבות ובמדינה שלנו.
"הבעיה השנייה היא חוסר הכרות עם הענף, הרבה נשים מעידות שהן לא טכנולוגיות, שאי אפשר לנהל חיי משפחה והעבודה בהייטק, שהשעות לא נוחות, שההייטק לא פתוח לנשים בכללי. את הבעיה הזו קל יותר לפתור. למשל, ליאור ירדני שמנהלת איתי את הקבוצה למדה בעצמה פיתוח, אבל בגלל פחדים ואמונות מוטעות היא נמנעה מלהגיש קורות חיים. לפני חודשיים וחצי היא התחילה משרה ראשונה כמפתחת צד שרת".
מה היית ממליצה לאישה שרוצה לעשות הסבה להייטק? מה חשוב שתדע?
"קודם כל לדעת מה זה הייטק, לקרוא, להקליד בגוגל או להגיד לסירי: 'מה זה הייטק', 'מקצועות בהייטק', 'ניהול מוצר', 'עיצוב מוצר', 'תכנות' ועוד, להריץ מילות מפתח של התעשייה. אם את לא מכירה מילות מפתח, תשאלי גם את גוגל היא יודעת הכול. אני יצרתי לעצמי נוסחה לקידום אישי, ולא רק בהייטק: פוקוס + זמן + למידה.
הפוקוס - קודם כל להבין מה מעניין אותי, מה מלהיב ויוצר אצלי תשוקה, אם את אשת מכירות, להייטק יש מגוון משרות, אם את אשפית אקסל, תחקרי לעומק על תפקידי Data.
זמן - משאב יקר, ואין הרבה ממנו, אבל כדי לפקס, ללמוד ולהתקדם צריך להגדיר זמן, למשל: היום אני מקלידה במשך שעתיים מילות חיפוש ויוצרת לי מפת הייטק.
למידה - להשקיע בעצמך, להיות מומחית בתחום שבחרת, נשים שמספרות לי שהן לא התקבלו לתפקיד אחרי קורס מקוצר שעשו, שאלתי אותן לכמה ראיונות הן ניגשו, כמה תרגילים הן פתרו, האם הן ניסו ראיון סימולציה עם אחת מחברות הקבוצה כדי לדעת יותר על העולם האמיתי, כמה הרצאות ראית וקורסים.
אני עשור בתעשייה ועדיין קוראת, צופה בהרצאות על בדיקות תוכנה, על ניהול צוות, על בניית תהליכי עבודה, כלים חדשים שישפרו את העבודה ויקלו עליה. בקיצור, אם הנוסחה קיימת ומתקיימת לעולם היא שווה להצלחה בכל תחום שתבחרי".