היום, 21.9, נערך אירוע יוצא דופן – אירוע TEDx ישראלי, שנערך לראשונה במטאוורס, בעולם הווירטואלי. עד כה כ-1,200 איש נרשמו מכל העולם, והמארגנים מצפים ל-1,500 איש. הוא יועבר גם במקביל בשידור חי ביוטיוב.
במסגרת האירוע, אשר אורכו יהיה כ-3 שעות, יעלו אחד אחרי השני עשרה דוברים, כולם יעסקו בחדשנות פורצת דרך, תחת הכותר Impact now. בין המופיעים: ד"ר אורן טנא, מנהל אגף פסיכיאטריה בבית חולים איכילוב, שרה טנקמן מייסדת ומנכ"לית קרן בריאה, בן מאיר מעוז חוקר מאוניברסיטת תל אביב, סטס זסלבסקי מייסד Vii Events, ועוד מייסדים ומנכ"לים של חברות סטארטאפ ישראליות מובילות.
מאחורי היוזמה עומדים האחים אילן ורוני מסיאנו, שעלו לישראל מאיטליה לצורך לימודים ומאז התברגו בתפקידים מרכזיים בהייטק הישראלי, וחברת Road2, המרכז לחדשנות וטיפוח סטארטאפים צעירים בחיפה, המשמש כספונסר הראשי של האירוע, שבפעם הראשונה יהפוך לבינלאומי.
אבל מה זה בעצם אירוע במטאוורס?
המשתתפים באירוע שנערך ללא עלות, מקבלים לינק, אליו הם יכולים להיכנס דרך המחשב או הטלפון הנייד, ללא צורך במשקפי VR. כל מי שנכנס מקבל דמות אווטאר שאיתה יסתובב במרחב של המטאוורס – דמות רובוט אפורה, שעליה תולבש תמונת הפרופיל שלכם.
כמו בכנס בעולם המציאותי, יהיו בו כמה אזורים. יהיה אזור שבו יהיו "דוכנים" של חברות סטארטאפ, ועם כל משתתף במקום תוכלו לפתוח בשיחה – תקישו על הדמות ואז ייפתח לכם צ'אט. באולם ההרצאות המרכזי יופיעו עשרת הדוברים, שכולם הוקלטו מראש. במקום לשאול שאלות כמו בהרצאה פרונטלית, תוכלו פשוט לאתר את האווטארים של המרצים ולשאול אותם שאלות אחד על אחד. תוכלו גם לצאת אל המרפסת ולהשקיף אל הנוף הפנורמי של העיר חיפה, וגם במרפסת לעשות מינגלינג.
למה דווקא מטאוורס?
"אנחנו גאים מאוד שזו הפעם הראשונה שמישהו עושה כנס טד שלם במטאוורס. עשינו את זה במסגרת אסטרטגיה כללית של חדשנות, אנחנו מאוד חזקים בעולמות של AI, בינה מלאכותית, ואנחנו לוקחים את זה לכיוונים של תחבורה חכמה, אנרגיה, איכות הסביבה ועוד", מספר ל-mako איתן קייט, מנכ"ל Road2. "חרטנו על דגלנו לעורר אקו סיסטם של חדשנות ויזמות בחיפה ובצפון, אנחנו חברה פרטית בבעלות אנבידיה ובמימון של הרשות החדשנות - שילוב של קרן השקעות, אינקובטור ואקסלרטור"'.
"בתור עולה חדש ובוגר הטכניון אני חייב הרבה למדינת ישראל ולעיר חיפה בפרט. בעבורי החיים במדינת ישראל הם זכות, החל מהחינוך ועד לסביבה התוססת המורכבת מאנשים שרוצים לשנות את העולם. המוטיבציה להרים אירוע בקנה מידה כמו TEDx, הייתה לשתף את העולם ביוזמות המדהימות והמשפיעות עליהן עובדים הדוברים שלנו, ולתת לחיפה את אור הזרקורים הראוי לה", אומר אילן מסיאנו, שיזם את האירוע.
"חלק גדול מאירוע TEDx הוא הרשת בין המשתתפים, אבל לעתים קרובות אלו אירועים למוזמנים בלבד ובתשלום. המטרה שלנו היא שכולם יוכלו ליהנות מהחוויה הזו, ולכן בחרנו במטאוורס" מוסיף אחיו רוני מסיאנו, שעבד על היוזמה איתו.
אנחנו הולכים לראות הרבה כנסים כאלה במטאוורס בשנים הקרובות?
קייט: "אני חושב שכן. אני מקווה אבל שאנשים לא ישכחו גם איך לנהל אינטראקציה בדרך הישנה, כי אנחנו בכל זאת זקוקים לקשר אנושי. בכנס הזה יש לנו 1,200-1,500 איש מכל רחבי העולם שנרשמים ונפגשים, ואני מקווה שזה רק יעודד את הכמיהה כן להיפגש פנים אל פנים ביום מן הימים".
בתקופה האחרונה אנחנו עדים לפרסומים על הטרדות מיניות במטאוורס. איך אפשר למנוע את זה?
"גם בעולם האמיתי יש אנשים שיכולים להטריד אחרים, והעולם של המטאוורס לא שונה במובן הזה. אם הוא שונה זה בדבר אחד, שבניגוד לעולם האמיתי, במטאוורס רוב הדברים מוקלטים. אם מישהו אכן מתלונן, לפחות בדיעבד אפשר יהיה לראות אם באמת היה כאן אירוע לא תקין, ואפשר יהיה לטפל בו בהמשך. אז לפחות יש בזה יתרון".