השף ושופט מאסטר שף מצטרף לאלף פארמס (Aleph Farms) , סטארטאפ הפודטק הישראלי שפיתח את סטייק הבקר המתורבת הראשון בעולם. בחודש ינואר האחרון עשתה החברה היסטוריה כשהייתה החברה הראשונה לקבל ממשרד הבריאות אישור לשיווק בשר בקר שגודל כולו במעבדה, ללא פגיעה בבעלי חיים. לפי החברה, זו הייתה הפעם הראשונה בעולם שניתן אישור לשווק לציבור הרחב בשר שגודל במעבדה - המכונה בשר מתורבת - שאינו בשר עוף.

בשר מתורבת של אלף פארמס (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

שני ישמש כשותף קולינרי וכמשקיע בחברה, וכחלק משיתוף הפעולה, החברה תשיק את אלף קאטס (Aleph Cuts), קו מוצרים שתחתיו יימכר הסטייק המתורבת הראשון בעולם. "בקשתם של אלף פארמס להצטרף אליהם ולעזור להם להפיץ את בשורתם בעולם, הייתה היום שבו קיבלתי את המתנה הגדולה בחיי", מסר שני. "נולדתי למשפחה טבעונית, עד גיל חמש האכילו אותי רק בצמחים ושורשים חיים… אני שואל את עצמי, מה ביכולתי להוריש לעולם, את העבר? אלף פארמס נתנו לי את ההזדמנות להוריש לו את העתיד, עתיד שבו ימנע סבל יומיומי ממיליארדי חיות, עתיד שבו נהיה גוף אחד עם העולם מבלי לפגוע בו, עתיד שבו נאכל בשר שהוא נפלא מהבשר שאנו מכירים היום וזאת מבלי שהרגנו חיה אחת. עתיד שבו האושר שלנו לא תלוי בסבל של החיות ששותפות איתנו בעולם".

הנתח הראשון שישווק תחת אלף קאטס נקרא פטיט סטייק מתורבת, והוא גדל מתאים טבעיים של פרה מסוג אנגוס שחור ששמה הוא לוסי. לצד זאת, הוא מכיל חלבון סויה וחיטה. ההשקה תתבצע באמצעות חוויות קולינריות, אירועי טעימה חווייתיים ואינטימיים שייערכו יחד איל שני ברחבי הארץ, בין היתר גם במסעדות שלו.

View this post on Instagram

A post shared by Aleph Cuts (@alephcuts)


 

"אנחנו נרגשים להכריז על הצטרפותו של איל שני לצוות שלנו. המסירות העמוקה שלו ליצירת מזון איכותי, נגיש ואינקלוסיבי שמדבר אל אנשים מכל שכבות האוכלוסייה מתאימה באופן מושלם למשימה שלנו. המחויבות של איל לשימוש בחומרי גלם באיכות הגבוהה ביותר מחזקת את הקטגוריה החדשה של מוצרים מן החי שאנחנו בונים, ומבטיחה שהיא תהיה לא רק ברת קיימא אלא גם באיכות יוצאת דופן", מסר ידידיה טוביה, מנכ"ל ומייסד-שותף של Aleph Farms.

אלף פארמס נוסדה בשנת 2017 על ידי טוביה, ד"ר נטע לבון, פרופסור שולמית לבנברג מהטכניון וחממת הפודטק של שטראוס, The Kitchen. היא פועלת מרחובות ומשתפת פעולה עם תאגידי ענק בתחום המזון והבשר ברחבי העולם מתוך שאיפה להוות פתרון משלמים לשיטות חקלאיות ברות-קיימא של בעלי חיים. כידוע, תעשיית הבשר מן החי היא אחת מהתעשיות המזהות ביותר, לצד הקשיים האתיים והמוסריים שכרוכים בה, ואת כל אלה שואפת אלף פארמס לשנות.