שלוש פסיכולוגיות ששכרן נפגע, עקב סירובן להשתמש בשעון נוכחות מבוסס טביעות אצבע, יפוצו על ידי עיריית שדרות בעשרות אלפי שקלים, כך קבע השבוע בית הדין האזורי לענייני עבודה בבאר שבע.
לפני כשנתיים הוחלט בעיריית שדרות, בעקבות הוראת החשב המלווה של משרד הפנים, להתקין שעון נוכחות ביומטרי במקום זה הדיגיטלי שהיה קיים שם שנים רבות. הדבר חייב את העובדים להזדהות בטביעת אצבע בכניסה וביציאה. על פי הנחיית החשב המלווה, עובד - זוטר כבכיר - שלא יסכים לחתום בטביעת אצבע בשעון הנוכחות הביומטרי, לא יקבל את שכרו.
שלוש פסיכולוגיות, שהועסקו על ידי העירייה במשרד חלקית וסייעו לתושבי העיר שהיו בטראומות בעקבות נפילות רקטות ופצצות מגמה בעיר, החליטו לסרב להשתמש בשעון הנוכחות הביומטרי באמצעות טביעת אצבעות. לטענתן, הדרישה של העירייה לתת טביעת אצבע היתה פגיעה מוחשית בתנאי העבודה שלהן. בעירייה החליטו שלא לשלם לפסיכולוגיות את מלוא שכרן וכן לנכות מתלוש המשכורת שלהן סכומים לא הגיוניים בגלל החלטתן שלא לחתום בשעון הנוכחות הביומטרי.
בתגובה הגישו השלוש נגד עיריית שדרות תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, בה טענו כי למרות שלא חתמו בשעון הביומטרי מטעמים עקרוניים, הרי שהן הגיעו מידי יום לעבודה ולכן ההחלטה לנכות משכרן כספים שמגיעים להן כחוק מעידה על התנכלות כלפיהן. הן תבעו מבית הדין לחייב את העירייה לשלם להן את הכספים שנוכו להן, בצירוף ריבית והצמדה, וכן לפצותן בגין הלנת שכר.
לטענתן, החלטתן להתמיד בסירובן לחתום בשעון הביומטרי גרמה לכך שהעירייה שילמה להן את שכרן על חשבון ימי החופשה שלהן, ולכן החליטו להתפטר מעבודתן ודרשו לקבל פיצוי. התובעות טענו כי לא ניתן לדרוש מהן לעבוד כשהעירייה אינה משלמת להן את שכרן ולכן מגיעים להן פיצויי פיטורין.
נציג היועץ המשפטי לממשלה, שצורף לדיון בסוגיה, קבע נחרצות כי יש לשלם לפסיכולוגיות את מלוא שכרן, ללא קשר לשאלת זכותו של המעביד לדיווח נוכחות באמצעות שעון ביומטרי. בעקבות הנחיית היועץ המשפטי, נאלצה העירייה לשלם לפסיכולוגיות את משכורתן.
השופט משה טוינה קבע בפסק הדין, כי "אין המעביד רשאי ואין לתת יד לאכיפת המשמעת במקום העבודה באמצעות סנקציה בדמות מניעת שכר". הוא החליט כי העירייה תשלם לפסיכולוגיות פיצוי הלנת שכר בסכום כולל של 28,000 שקל, כולל הוצאות משפט.