אנחנו רגילים לראות אותו על המסך מחליף ליואנה בויב את השקעים בבית, מכין לה דובי שמתקשר איתה באמצעות בינה מלאכותית, וגם, מפתח רגשות לאט ובזהירות לבת הזוג שלצידו. אולי האחרון לא בא לו כל כך בקלות, אבל לגבי השניים הראשונים - זה לגמרי טבוע בו. "אני אוהב טכנולוגיה ומאמין גדול במציאת שימושים ופתרונות טכנולוגיים לבעיות וקשיים שאנחנו מתמודדים איתם", מספר לנו תומר בדוג בראיון ל-mako, וזה גם הדבר שהוביל אותו לעסוק בתחום בו הוא נמצא, בין היתר.
בשנה וחצי האחרונות בדוג עובד בחברת סיוה (CEVA), שהיא ספקית טכנולוגית לתכנון שבבים המשולבים במכשירים אלקטרונייים ומעסיקה כ-500 עובדים ברחבי העולם. הוא ממש לא הגיע לתחום הזה במקרה, והסיפור האישי שלו שיחק תפקיד לא קטן בהחלטה. "לאבא שלי יש בעיית שמיעה, ונכנסתי לעולמות האודיו כדי לנסות להבין יותר ולעזור לו ולאחרים להתגבר על בעיות תפקודיות שגרתיות במטרה לשפר את איכות החיים. במקרה שלו על ידי טכנולוגיה מתקדמת למכשירי שמיעה".
בדוג נמצא באחד התחומים הכי מסקרנים ורלוונטיים של השנים האחרונות: בינה מלאכותית. כולנו התנסינו קצת בצ'אט GPT או בתוכנות כאלו ואחרות שיוצרות לנו תמונה בכמה שניות, ואצל בדוג זה נמצא קצת בכיוונים אחרים. הוא חקר בינה מלאכותית ואלגוריתמים בעולמות האודיו וכרגע המחקר שלו עוסק בסינון רעשי סביבה והגברת דיבור במכשירי קצה דלי משאבים. בשביל להגיע לתפקיד הנחשק הוא למד שני תארים בהנדסת חשמל, עשה קורסים בעולמות ה- Data Science ובילה אינספור שעות בקריאת מאמרים. למרות כל אלו, הוא מדגיש: "אני עדיין לומד - זה תחום שמתפתח בקצב מטורף ובמחקר חייבים להישאר מעודכנים בכל החידושים והפיתוחים".
אם תהיתם לגבי התנאים, אז כמו בכל חברת הייטק יש לא מעט הנאות, ותומר מפתיע עם הדבר שהכי כובש אותו במשרד. "יש לנו מה שצריך במטבחון, ארוחת בוקר, נשנושים. אבל לי הכי עושה את זה החוואיג' - משדרג לי את הקפה השחור".
באופן ספייס שמחולק לקיוביקים, הרבה צמחייה ירוקה ומרחב נעים, העמדה של תומר נמצאת במיקום הכי אסטרטגי "כמובן ששמו אותי צמוד למטבחון", אומר החתן. בחברה יש שלושה ימי עבודה מהמשרד ועוד שניים נוספים מהבית, "אבל הימים מתואמים כדי שיהיו אינטראקציות חברתיות בין חברי הקבוצה".
איך נראה סדר היום שלך במשרד?
"מתחיל בקפה במקביל לסקירה של אתרים ומדורי טכנולוגיה לראות מה חדש ומעניין, ממשיך בארוחת בוקר משותפת במטבחון עם החברים לקבוצה, אחרי ארוחת הבוקר ממשיך בנושא המחקר העיקרי שלי, בין לבין כמה פגישות עדכון, סנכרון וסיוע ללקוחות. משתדל להוסיף חקר ולמידה קצרה על נושא חדש שמעניין אותי וחוזר חלילה. נשבע שזה מעניין יותר משזה נשמע פה על הנייר. ועכשיו בכל מקום שהיה סימן פיסוק, תוסיפו כוס קפה".
מה הדבר שאנשים חושבים על הייטקיסטים אבל הוא לא נכון?
"הייטק זה תחום רחב ו'הייטקיסטים' כולל בתוכו מנעד של אנשים - לא חושב שאפשר להכליל, אבל אנסה לפנות לדעות הרווחות והסטיגמות. אז קודם כל גם בהייטק עובדים קשה, ולא, לא לכולנו משנה כמה טעמי גלידות יש במטבחון. לראיה, אצלנו אין בכלל".
מה הדבר הכי מפנק שיש לכם במשרד?
"אני אדם פשוט והחברה לא ראוותנית במיוחד. אישית אני הכי אוהב שהחבילות שאני מזמין מהאינטרנט מגיעות למשרד, זה חוסך לי זמן. אבל לחברה כמובן יש הרבה יותר מה להציע".
עולם ההייטק עובר שינויים גדולים ולא מעט פיטורים, זה הורגש גם בחברה שלך?
"כן, זאת בהחלט תקופה מורכבת. גם אצלנו היו לאחרונה פיטורים ראשונים מאז הקמת החברה, עד כמה שידוע לי, שהם במסגרת קיצוצים. אני מאמין שזו תקופת מעבר והכל יתאזן לאט לאט".
הטיפ הכי חשוב שנתנו לך במהלך הקריירה?
"תמצא משהו שאתה אוהב לעשות ואז תמצא מישהו שישלם לך על זה. בנוסף, לעולם לא להיכנע לנוחות, זו הדרך הקצרה ביותר לניוון".
אם לא היית עובד בהייטק, מה היית עושה?
"שאלה מעניינת. אני נהנה מהמון דברים ורואה את עצמי עושה כל מיני. התכנון המקורי היה חשמלטור ולהמשיך את אבא, אני מאוד נהנה בלעבוד עם הידיים. לפני התואר התלבטתי אם ללמוד משפטים או הנדסה, במקביל לכל זה אני לגמרי רואה את עצמי מלמד משהו".