למרות שאפל וגוגל משקיעות לא מעט מאמצים בשיפור מערך האבטחה שלהן, האקרים מוצאים ועוד ועוד דרכים חדשות ויצירתיות לפרוץ לסאמרפונים שלנו, מאפליקציות זדוניות ועד סוסים טרויאנים ותוכנות ריגול. כמה שלא ננסה, קשה עד בלתי אפשרי להתחמק מניסיונות פריצה - בטח כישראלים, שנמצאים על הכוונות של האקרים שהעלו הילוך בכל הקשור לניסיונות פריצה מאז ה-7 לאוקטובר.
אז מה אפשר לעשות? כמובן שלצד כל הטיפים שאתם כנראה כבר מכירים - לא ללחוץ על קישורים בלתי מזוהים, לא לתת פרטים אישיים לשום גורם שאתם לא סומכים עליו במאה אחוזים, להשתמש בסיסמאות מורכבות ולהחליף אותן לעיתים קרובות ואף באימות דו שלבי בכל אפליקציה שמאפשרת זאת - מסתבר שיש טיפ אחד מפתיע שיכול לעשות פלאים בכל מה שקשור להגנה על הטלפון שלכם.
את ההמלצה הבאה פרסמה הסוכנות לביטחון לאומי של ארה"ב כבר לפני כמה שנים, אבל מסתבר שהיא עדיין בתוקף - פשוט לעשות ריסטרט למכשיר מפעם לפעם. הטיפ הישן אך עדיין רלוונטי פורסם השבוע מחדש באתר פורבס, וזה בדיוק הזמן ליישם אותו.
כולנו עושים כיבוי והפעלה מחדש למחשב שלנו לעיתים קרובות, בין למחשב השולחני בעבודה או ללפטופ האישי בבית, אבל מתי הייתה הפעם האחרונה שעשיתם זאת לסמארפון שלכם? בטח לא לאחרונה, אם היינו צריכים לנחש. ובכן, אולי תרצו להוסיף הפעלה מחדש של הטלפון שלכם לרשימת הטו דו ליסט שלכם, שכן הדבר יגרום לכם להיות מוגנים יותר מפני האקרים ופריצות.
הפעלה מחדש של הטלפון תגן עליו בין היתר מפני סוג פריצה שמכונה בשפה המקצועית ״אפס קליקים״ - שכן לא נדרש ללחוץ על שום דבר במקרה הזה. כך לדוגמה התוכנה הידועה לשמצה פגסוס של חברת NSO, שנעשה בה שימוש כדי לרגל אחר פוליטיקאים ואנשי ציבור מרחבי העולם. במתקפות של אפס קליקים, מספיק רק שיישלח לכם קובץ כלשהו לסמארטפון, לדוגמה תמונה כלשהי שרק נראית תמימה כדי להדביק את את המכשיר ברוגלה. על פי הסוכנות לביטחון לאומי, תוכנות ריגול מהסוג המדובר מתוכנתות להיטען מחדש בעת הפעלה מחדש של המכשיר, מה שמאפס את הפעילות שלהן ולמעשה מגן עליכן.
לפי הסוכנות לביטחון לאומי של ארה״ב, הפעלה מחדש של הסמארטפון מפעם לפעם יעילה נגד מתקפות אפס קליקים, ונשאלת השאלה באיזו תדירות כדאי לנקוט בפעולה הזאת. המומחים ממליצים על פעם בשבוע לפחות, אבל כנראה שעדיף בתדירות גבוהה יותר. אם אתם חוששים שלא תזכרו לעשות זאת, תמיד תוכלו לעשות לעצמכם תזכורת חוזרת בלוח השנה.