וושינגטון DC ואינדיאנה הודיעו על הגשת תביעה נגד גוגל בטענה שרימתה משתמשים בכך שאספה את נתוני המיקום שלהם, אפילו כשהם האמינו שסוג המעקב הזה הושבת על ידם.
"גוגל הובילה צרכנים להאמין בטעות ששינוי הגדרות החשבון והמכשיר שלהם יאפשר ללקוחות להגן על הפרטיות שלהם ולשלוט לאילו נתונים אישיים החברה יכולה לגשת", אמר התובע הכללי של וושינגטון DC קארל רסין. "האמת היא שבניגוד לייצוגים של גוגל היא ממשיכה לפקח באופן שיטתי על לקוחות ולהרוויח מנתוני לקוחות".
רסין תיאר את נוהלי הפרטיות של גוגל כ"מצגי שווא" הפוגעים בפרטיות הצרכן. משרדו החל לחקור כיצד גוגל מטפלת בנתוני מיקום משתמשים לאחר שדיווח של סוכנות הידיעות AP בשנת 2018 מצא שאפליקציות גוגל רבות ב-iOS ואנדרואיד תיעדו נתוני מיקום גם כאשר משתמשים בחרו באפשרויות פרטיות שאומרות במפורש שלא יעשו כן.
"דף התמיכה של גוגל בנושא קובע: 'אתה יכול לכבות את היסטוריית המיקומים בכל עת. כשהיסטוריית המיקומים כבויה, המקומות שאליהם אתה הולך כבר לא מאוחסנים", דיווחה AP. "זה לא נכון. אפילו כשהיסטוריית המיקומים מושהית, חלק מהאפליקציות של גוגל מאחסנות באופן אוטומטי נתוני מיקום עם חותמת זמן בלי לשאול."
התביעה טוענת שגוגל יצרה מערכת מעקב מיקום שבלתי אפשרי למשתמשים לבטל את הפעלתה וכי היא הטעתה את המשתמשים לגבי האופן שבו הגדרות הפרטיות יכולות להגן על הנתונים שלהם באפליקציות ובתוכנת ההפעלה אנדרואיד. היא גם מאשימה את גוגל בהסתמכות על עיצוב דפוסים "אפלים ומתעתעים" כדי לאלץ משתמשים לעשות בחירות בניגוד לאינטרסים שלהם.
פרקטיקות אלה עלולות להפר את חוקי המדינה המגינים על הצרכנים. בוושינגטון הבירה, חוק הגנת הצרכן (CPPA) מוציא מחוץ לחוק "מגוון רחב של שיטות עסקיות מטעות ובלתי מתקבלות על הדעת", והוא נאכף על ידי התובע הכללי. משרדו של רסין פועל להוציא צו מניעה נגד גוגל וכן מבקש לאלץ את החברה לשלם רווחים שהפיקה מנתוני משתמשים שנאספו על ידי הטעיית צרכנים לגבי פרטיותם.