כל הפרטים כבר הודלפו, אך עכשיו זה רשמי: סמסונג השיקה הערב (שני) זוג מכשירים מתקפלים, זוג שעונים חכמים – וגם אוזניות אלחוטיות. מה החידושים, כמה זה יעלה לכם - ואיך התרשמנו מהמכשירים? כל הפרטים.
Galazy Z Fold 3: היקר מבין השניים
סמסונג מנסה שוב את מזלה עם סמארטפון מתקפל שנפתח לגודל של טאבלט קטנטן, ותומך בשני עטי S-Pen. המסך הראשי, עם פאנל Dynamic AMOLED, משתרע על 7.6 אינץ' ומציע קצב רענון אדפטיבי של 120 הרץ ורזולוצייה של QXGA+; המסך החיצוני קטן יותר (6.2 אינץ'), אך מציע גם הוא קצב רענון של 120 הרץ ופאנל AMOLED. התוצאה, אגב, היא משקל שעומד על 271 גרם.
מפרט
כיאה למכשיר דגל, פולד 3 מציע מפרט חזק במיוחד. מתחת למכסה המנוע נמצא המעבד הבכיר של קוואלקום, סנאפדרגון 888, שמשודך ל-12 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה (RAM) ול-256 או 512 ג'יגה בייט של נפח אחסון. את המפרט הזה תפעיל סוללה של 4,000 מיליאמפר, שתתמוך בטעינה מהירה בהספק של 25 וואט, בטעינה אלחוטית בהספק של 10 וואט ובטעינה אלחוטית הפוכה בהספק של 4.5 וואט.
מצלמה
בגב המכשיר תמצאו שלוש עדשות ברזולוציה של 12 מגה פיקסל (רחבה, אולטרה רחבה וטלפוטו), עם זום אופטי שמגדיל עד פי 2, זום דיגיטלי שמגדיל עד פי 10 וצילום ווידאו באיכות HDR10+.
גם מקדימה יש הפתעות, עם שתי עדשות סלפי: הראשונה ברזולוציה של 10 מגה פיקסל, והשנייה שמוטמעת מתחת למסך ברזולוציה של 4 מגה פיקסל.
עמידות
אחת מנקודות התורפה של הדור הקודם הייתה העמידות; בסמסונג מבטיחים שהיא השתפרה משמעותית. מערך ההגנה כולל זכוכית Gorilla Glass Victus וציפוי מגן שמשפר את העמידות בכ-80 אחוז. המכשיר עומד בתקן IPX8 בלבד ולא בתקן IP68 – כך שלא ברור כיצד הוא מתמודד עם אבק. כל אלה אמורים לעזור למכשיר להתמודד עם עד 200 אלף קיפולים.
מחיר
Fold 3 יוצע בצבעים שחור פנטום, ירוק פנטום וכסף פנטום.
מחירו יעמוד על 6,349 שקלים (256 ג'יגה בייט) או 6,699 שקלים (512 ג'יגה בייט). המזמינים מראש באתר סמסונג יזכו באוזניות Buds Pro, כיסוי ועט במתנה. בנוסף, ניתן לרכוש הרחבת אחריות לשנה עם תיקון אחד של המסך עבור עבור 1,000 שקלים.
איך התרשמנו ממנו?
כשמרימים את הגלקסי פולד לראשונה, הוא לא ממש מרגיש שונה מקודמו. העיצוב די דומה, למעט המצלמות מאחור ומסגרת המתכת שקיבלה גימור מט. אבל למעשה, הפולד החדש כולל כמה שינויים מהותיים, וביניהם המסך. כמעט ולא מרגישים עכשיו את ציר הקיפול, והוא תומך ב-S-Pen, העט של סמסונג - שהופך אותו לשימושי הרבה יותר.
גם ברמת המפרט ישנם שינויים. סמסונג יישרה קו, והשיקה את המתקפלים שלה עם סנאפדרגון 888 - שהוא טוב ועדיף בהרבה על האקסינוס. בהסתכלות ראשונית במיוחד מדובר במכשיר זריז, אבל נמתין לסקירה המקיפה כדי להכריע בסוגייה. ובעניין המצלמה שמוטמעת מתחת למסך - ברגע שהרקע לא שחור, היא בולטת לעין.
כמו בדור הקודם, הנקודה המכריעה היא המחיר. הוא זול יותר מקודמו, אך עדיין יקר מאוד.
Galaxy Z Flip 3
המכשיר השני של סמסונג מתקפל דווקא לצורת צדפה – וצפוי לקרוץ לקהלים רחבים יותר, הודות לתג המחיר הנמוך ביחסיחסית. המסך הראשי ברזולוציית FHD+ משתרע על 6.3 אינץ', וכולל גם הוא פאנל AMOLED וקצב רענון אדפטיבי של 120 הרץ. המסך החיצוני קטנטן למדי וגודלו 1.9 אינץ' בלבד. בהתאם, המכשיר קל משמעותית (183 גרם).
מפרט
Flip 3 הוא מכשיר חלש יותר. הוא אמנם כולל את אותו מעבד כמו אחיו הגדול, אך הוא משודך ל-8 ג'יגה בייט בלבד של זיכרון RAM. בנוסף, סמסונג מציעה רק נפח אחסון אחד: 256 ג'יגה בייט. כצפוי, גם הסוללה קטנה יותר (3,300 מיליאמפר), והיא תומכת בטעינה מהירה בהספק של 15 וואט בלבד. יחד עם זאת, גם כאן תמצאו טעינה אלחוטית בהספק של 10 וואט וטעינה אלחוטית הפוכה בהספק של 4.5 וואט.
מצלמה
גם מערך הצילום מצומצם יותר: מאחור תמצאו שתי עדשות (רחבה ואולטרה רחבה). שתיהן ברזולוציה של 12 מגה פיקסל, והן מציעות זום דיגיטלי שמגדיל פי 10 והקלטת וידאו באיכות HDR10+. מקדימה תמצאו מצלמת סלפי בודדה ברזולוציה של 10 מגה פיקסל.
מחיר
Flip 3 יהיה זמין בצבעים קרם, ירוק, סגול ושחור פנטום – כשבאתר Samsung.com יורחב ההיצע גם לורוד, אפור ולבן.
המחיר המומלץ לצרכן יעמוד על 3,749 שקלים, כשרוכשים בהזמנה מוקדמת באתר סמסונג יקבלו אוזניות Buds Live וכיסוי Ring מתנה. בנוסף, ניתן לרכוש הרחבת אחריות לשנה עם תיקון אחד של המסך עבור 700 שקלים.
איך התרשמנו ממנו?
המחיר הוא לא הפקטור היחיד שמנע מהמתקפלים להיכנס למיינסטרים. גם המורכבות שלהם הרתיעה רבים, וייתכן שעכשיו סמסונג מצאה את נוסחת הקסם.
Flip 3 נראה קטן וקומפקטי כשהוא מקופל, והוא נכנס בקלות לכיס. כשהוא נפתח, מקבלים סמארטפון בגודל מלא - ועוד קצת. גם כאן ציר הקיפול לא מורגש, והמנגנון כולו מרגיש אכותי. בכלל, איכות הבנייה והגימור של המכשיר השתפרה משמעותית.
כמו בפולד, גם כאן נמצא מפרט דגל (למעט זיכרון העבודה הנמוך מעט) - אך השוס הגדול הוא המחיר, שהופך אותו לתחרותי בעולם הסמארטפונים של היום.
Galaxy Watch 4: אחד אלגנטי, אחד ספורטיבי
כצפוי, סמסונג משיקה שני שעונים חדשים: Watch 4, שמיועד לשימוש מינימליסטי ויומיומי, ו-Watch 4 Classic – שמציג עיצוב "מסורתי" יותר וכולל גם מסגרת מסתובבת לתפעול המכשיר.
הדגם הזול יותר, Watch 4, יגיע בגדלים 40 מ"מ (שחור, זהב ורוד, כסף) ו-44 מ"מ (שחור, ירוק, כסף) עם מארז אלומיניום. הדגם היקר יותר (Classic), שעשוי מפלדת אל חלד, יגיע בגדלים 42 מ"מ ו-46 מ"מ (שני הגדלים בצבעים שחור וכסף).
מערכת הפעלה חדשה
השעונים החכמים של סמסונג עברו שדרוג משמעותי הן ברמת החומרה והן ברמת מערכת ההפעלה: הם יריצו את מערכת הפעלה של גוגל לשעונים, Wear OS 3 (עם הממשק One UI Watch של סמסונג), כך שהם יגיעו עם אפליקציות גוגל מותקנות. בנוסף, הם יציעו מפרט חזק יותר: סמסונג שילבה מעבד 5 ננוממטר, הגדילה את רזולוציית המסך ל-450 על 450 והרחיבה את שטח האחסון ל-16 ג'יגה בייט.
בקרוב: מדידת לחץ דם
גם בתחום הבריאות נרשמו שיפורים. חיישן BioActive כולל מד דופק אופטי, חיישן אלקטרוני לקצב לב - ולראשונה גם חיישן למדידת רכיבי הגוף (אחוזי שומן BMI). בנוסף, ניתן יהיה לנטר את לחץ הדם ואת רמות החמצן בדם (סטורציה) להבחין בפעימות לב חריגות. יכולת מדידת לחץ הדם נמצאת באישור משרד הבריאות, כשסמסונג צופה שהיא תחל לפעול בישראל ברבעון הרביעי של השנה (ספטמבר-דצמבר).
Watch 4 יעלה החל מ-999 שקלים (Bluetooth) ו-1,249 שקלים (LTE). מחירו של ה-Classic יחל ב-1,449 שקלים (Bluetooth) ו-1,649 שקלים (LTE).
איך התרשמנו מהם?
נראה שסמסונג מאחדת שורות בגזרת השעונים, כשסדרת "אקטיב" הפכה לחלק מהמותג הראשי. השעון החדש נראה ומרגיש טוב מאוד על היד; הרצועה הצבעונית נוחה ונעימה למגע, והמסך נראה טוב (AMOLED) ומגיב מצוין למגע. ואיך הוא מרגיש על היד? קל, אבל לא קל מדי.
הדגם הקלאסי לא ממש מרגיש שונה מקודמיו, אולי למעט הרצועה החדשה והנוחה שסמסונג מציעה גם עם ה-4 הרגיל. למרות שהוא עבה יותר, הקלאסיק נוח לענידה ומרגיש יוקרתי יותר. כאן תמצאו גם את טבעת הניווט המוכרת.
Buds 2: האוזניות הקטנות והקלות ביותר של סמסונג
סמסונג מרחיבה את סדרת האוזניות האלחוטיות שלה עם Galaxy Buds 2. בניגוד לשמועות, הן אכן מציעות סינון רעשים אקטיבי (ANC) – וענקית הטכנולוגיה טוענת שהן האוזניות הקלות והקטנות ביותר שהשיקה אי פעם.
ומה עם הסוללה? זמן הנגינה של האוזניות הוא בין 5 שעות עם ANC ו-7.5 שעות ללא ANC (או 20 עד 29 שעות עם המארז האלחוטי), כשזמן השיחה עומד על 3.5 שעות (או 13 שעות עם ANC, ו-14 שעות ללא). ניתן לטעון שעה שלמה של השמעה תוך 5 דקות.
האוזניות יוצעו בצבעים שחור, פחם, לבן, ירוק זית וסגול בהיר – ומחירן יעמוד על 499 שקלים.
איך התרשמנו מהן?
האוזניות הוצגו על שולחן לכל העיתונאים, ולכן להכניס אותן לאוזן זה משהו שפחות בא בחשבון. בכל מקרה, מדבר אחד לא הצלחנו להתעלם – מארז הטעינה שלהן נצבע בלבן ועכשיו ממש, אבל ממש דומה מארז של האיירפודס מבית אפל.
כך או כך, אנחנו אופטימיים. האוזניות המפתיעות ואולי גם הטובות ביותר שבדקנו בתקציבים נמוכים היו הבאדס פרו של סמסונג, לכן מסקרן לשמוע כיצד הן נשמעות. מבטיחים לעדכן.