משטרת ישראל מזהירה מפני הונאה: בימים האחרונים התקבלו דיווחים על הודעות מייל מזויפות המתחזות להודעות רשמיות מטעם משטרת ישראל. ההודעות מדווחות על עבירות מהירות לכאורה, ומבקשות מהנמענים להזין פרטים אישיים רגישים תוך קריאה ל"ערעור על הדו"ח".

"שלום, בתאריך 24/5/2024 בשעה 10:48 צולם רכבך נוסע במהירות של 31 קמ"ש מעל המותר בחוק", נכתב בהודעה, שלא ברור מהו היקף הנמנעים שאליה נשלחה. "אם לדעתך מדובר על טעות, ניתן להגיש ערעור על דו"ח זה בקישור הזה בתוך 24 שעות מקבלת מכתבינו זה. בכבוד רב, יהודה בן עטר, ראש אגף התנועה".

כאמור, מדובר בהונאה ובניסיון פישינג (דיוג), שהרי משטרת ישראל מעולם לא שולחת הודעות מסוג זה, ובוודאי שלא תבקש מכם להזין פרטים אישיים רגישים במייל. מטרת ההונאה היא לגנוב את פרטיכם האישיים ולנצלם לרעה, ולכן במשטרה מזהירים היום (ה') מלחיצה על הקישור המצורף להודעה.

את הישראלים למודי הונאות הפישינג המייל הזה אולי לא מפתיע - אבל בהחלט מלחיץ. נדמה שהודעות מהסוג הנ"ל צצות מפעם לפעם כמו פטריות אחרי הגשם מטעם גופים כמו דואר ישראל, אפליקציית Bit ועוד. בעוד שאת המשתמש הממוצע ההודעות האלה לא מפילות בפח, עבור אוכלוסיות "רגישות", כמו לדוגמה קשישים או עולים שאינם שולטים בעברית, זוהי בהחלט סכנה.

איך אפשר לזהות הודעות פישינג?

  • שגיאות כתיב ודקדוק: הודעות פישינג נוטות להכיל שגיאות כתיב ודקדוק, שאינן אופייניות להודעות רשמיות.
  • לחץ להגיב במהירות: ההודעות נוטות ליצור תחושת דחיפות, תוך איום בקנסות או בהליכים משפטיים.
  • קישורים חשודים: ההודעות מכילות לעתים קישורים המובילים לאתרים מזויפים המחקים את עיצוב האתר הרשמי של משטרת ישראל.
  • בקשה למידע אישי: ההודעות מבקשות מכם להזין פרטים אישיים רגישים, כגון מספר תעודת זהות, מספר רישיון נהיגה ופרטי כרטיס אשראי.

אם קיבלתם הודעת פישינג, ראשית, אל תלחצו על קישורים כלשהם המופיעים בהודעה. שנית, אל תזינו כל מידע אישי בהודעה, מחקו אותה מהתיבה שלכם ודווחו לגורמים הרלוונטיים.