כשיצאנו לדרך באמצע 2023 תיארנו לעצמנו שנחווה קשיי לידה, כמו כל סטארטאפ בשנתו הראשונה. ציפינו לאתגרים ומכשולים, אבל בהחלט לא דמיינו את השנה שחיכתה לנו ולמדינת ישראל. התחלנו עם רעיון ברור ותשוקה גדולה, וגילינו שהשוק שלנו באמת צריך את הפתרון שאנחנו מציעים. הצלחנו להקים צוות קטן ודינמי שמחויב למטרה שלנו, ופיתחנו מוצר שהתקבל בצורה חיובית על ידי הלקוחות והשותפים הראשונים שלנו. ועדיין, האתגרים היו קשים מנשוא.
באוקטובר פרצה המלחמה והציבה בפנינו שורת משימות: להשלים את גיוס ההון, להתמודד עם מחסור בכוח אדם בשל עובדים שגויסו למילואים ולדאוג לעובדים שמקום מגוריהם היה תחת איום טילים. אפילו ברמת הדירקטוריון וצוות היועצים שלנו נתקלנו בקשיים - שכן בדירקטוריון שלנו ישנם לוחמים קרביים שנקראו למילואים, כמו למשל ראש ממשלת ישראל לשעבר נפתלי בנט, שנדרש לתת ימים כלילות להסברה הישראלית לאחר ה-7 באוקטובר.
הקושי הבולט ביותר שהתמודדנו איתו הוא הגיוס של אופיר דרור, אחד מהשותפים המייסדים של החברה. הוא גויס למילואים כבר ב-7 לאוקטובר וחזר לעבוד לאחר כחמישה חודשי מילואים. שאלו אותי לא פעם אם לא מסובך להקים מיזם עם עוד שלושה שותפים, אבל האירוע הזה הוכיח לי שדווקא בתקופה המאתגרת הזאת, זה יתרון עצום. כל אחד מאתנו נמתח עד הקצה והצלחנו להתנהל בזמן הקריטי הזה, של מלחמה תוך כדי השנה הראשונה לקיומנו, רק כצוות.
לצד הדאגה העמוקה לאופיר בפרט ולמדינה בכלל, היינו צריכים לחשוב איך אנחנו ממשיכים לקדם את החברה לצד עובדים שחוו אובדן, בין אלה חברים טובים או קרובי משפחה שנפלו בקרב. יובל עבדי, מייסד שותף ו-COO, שכל את בן דודו בעזה, וגם חבר טוב של אחד מהעובדים, מפתח בכיר אצלנו, נפל בקרב. אלו היו ימים קשים מנשוא, בהם הגבול בין האישי, המקצועי והחברי הפך למטושטש.
בפן האישי, עברתי באחת מאפס למאה. לפני שהקמנו את לאסו סיקיורטי הייתי 3 שנים בבית וביליתי את הזמן עם משפחתי אחרי האקזיט שעשיתי ב-2020. שלושת ילדי, שהתרגלו לראות אותי כל יום בבית, ראו אותי פחות ופחות בגלל הסטאראפ החדש, והמלחמה רק העצימה את החוסר. עבדנו עד שעות הקטנות של הלילה כדי להשלים חוסרים של עובדים שיצאו למילואים, נסעתי הרבה יותר לחו"ל. כל פעם שהמראתי לנסיעה עסקית, ידעתי שאני ממריא - אבל לא ידעתי אם יתאפשר לי לחזור לארץ בזמן. כאבא לילדים, זה היה לי קשה במיוחד, והם אכן הביעו את המחאה שלהם בשלל דרכים. "למה אתה חוזר מאוחר", "למה אתה מפסיד את ההופעה שלי" היו רק חלק מהתגובות ששמעתי, ואהבתי במיוחד את "למה אתה לא מוכר את החברה הזאת כבר?". לשמחתי זכיתי בתמיכה מדהימה של אשתי, שבזכותה שרדנו את התקופה המאתגרת הזאת.
עם צוות מצומצם בלבד, נאלצנו להתאים את המוצר שלנו לפי משוב מהלקוחות, מה שדרש מאיתנו להיות גמישים ופתוחים לשינויים. ועם מתחרים חדשים שמצטרפים לתעשייה מדי חודש לא יכולנו לקפוא על השמרים ונאלצנו להמשיך לנוע קדימה למרות הכל. כשיצאנו לדרך ב-2023 התמודדנו מול שני מתחרים בלבד, ושנה אחרי זה אנחנו כבר מדברים על מספר דו ספרתי של מתחרים. הבנו שמבחינת העולם העסקי אין מלחמה, חייבים להמשיך כרגיל. עשינו את ההתאמות הנדרשות, בדקנו שכולם מוגנים ובטוחים, ולא הפסקנו לעבוד כדי להיות הכי טובים שיש.
היינו צריכים לפתח הכל מהר מאוד, ובצוות מצומצם. לא תכננו לגייס גיוס עובדים משמעותי ב-2023, בכל זאת, היינו סטארטאפ קטן שרק נולד, אבל העובדים שהיו במילואים וההתקדמות המטאורית של הטכנולוגיה בתחום שלנו הובילו לכך שגייסנו לא מעט מהנדסים חדשים. כדי לעמוד בהתרחבות הלא מתוכננת מבחינה פיננסית, הרחבנו גם את סבב גיוס ההון שלנו. בהתאם למשוב מהלקוחות, שינינו את הפוקוס ופיתחנו עוד 2 מוצרים בתוך פחות מחצי שנה, כך שיתאימו לפתרון מקצה לקצה. ההתרחבות המפתיעה בכוח האדם הפכה את המשרדים לקטנים מדי עבורנו, ולכן אנחנו בתהליך של מעבר למשרדים גדולים יותר. אלה רק חלק מהשינויים שכל יזמים מתחילים נאלצים להתמודד איתם; אצלנו זה קרה על 120 קמ"ש.
ליזמים אחרים שמתחילים את דרכם, אשמח לשתף כמה תובנות חשובות מהשנה האחרונה:
- התמקדו בלקוחות והצרכים שלהם - שאלו והבינו את הצרכים והבעיות של הלקוחות שלכם והתאימו את הפתרון שלכם בהתאם, על אחת כמה וכמה כשאתם סטארטאפ קטן בתעשייה חדשה וצומחת. צריך להגיב ולהשתנות לעיתים בחדות.
- תנו מקום לחדשנות - אל תפחדו לנסות דברים חדשים ולהתנסות. לפעמים הכישלונות הקטנים הם אלה שמובילים להצלחות גדולות.
- בנו צוות חזק - בחרו את האנשים הנכונים שיביאו ערך ויתמכו בכם לאורך הדרך. תמיכה פנימית בכל שכבות החברה היא קריטית להצלחה. למדנו שהנחישות והיכולת להתגבר על מכשולים הם מה המבדילים בין סטארטאפים מצליחים לאלה שנכשלו.
- התכוננו למשברים - זו אולי הייתה השנה המאתגרת ביותר, אבל תמיד היו תקופות קשות, כמו הקורונה ומשברים כלכליים עולמיים, ולכן המלצתי היא להכין תוכניות חירום מבעוד מועד. נסו לחשוב קדימה גם על הדברים המופרכים ביותר.
אלעד שולמן הוא מייסד לאסו סיקיוריטי, סטארטאפ סייבר המפתח פתרון ייחודי לאבטחת בינה מלאכותית גנרטיבית (Generative AI) ומודלי שפה גדולים (LLMs).