חברת הסטארטאפ הישראלית timeOS (לשעבר Magical), השיקה בינה מלאכותית פרסונלית שיכולה לקחת חלק בפגישות עבודה כעוזר אישי, ואף להחליף את המוזמנים - אם הם אינם יכולים להגיע לפגישה. הבינה המלאכותית פועלת בכל שירותי שיחות הווידיאו שאנחנו מכירים – טימס, גוגל מיט, זום, סקייפ וכדומה. השירות הושק במקביל להשקת Duet AI של גוגל, כלי הבינה המלאכותית שלה, שגם הוא מציע, בין היתר, השתתפות במקומכם בישיבות, אך לא תומך עוד בעברית.
כאשר הבינה המלאכותית של timeOS מצטרפת לישיבה במקום המשתמש, המערכת תעדכן את שאר המשתתפים לגבי הסיבה שהמפעיל שלה לא עלה לפגישה ומה היא מבצעת במקומו. במהלך הפגישה ה-AI מפענחת את תוכן הפגישה, בין אם הוא נאמר בעברית או אנגלית. בתום הפגישה היא מסכמת את הדברים החשובים, ומייצרת משימות המשך על בסיס דברים שנאמרו בפגישה. כל משימה בסיכום מיוחסת למשתתף הרלוונטי שאחראי על השלמתה.
הבינה המלאכותית יכולה להצטרף אליכם לפגישות גם כעוזרת אישית, והיא יכולה לקבל משימות ולבצע אותן. לדוגמה, ניתן לפנות אליה במהלך הפגישה בהוראה קולית - "תוסיפי לגיא משימה במאנדיי לשלוח את הדו"ח החודשי". בשלב זה הבינה המלאכותית לא מקבלת החלטות במקום המשתמש ולא עונה בשמו.
בנוסף, משתמשים יכולים לגשת לממשק צ'אטבוט של המערכת, המחובר להיסטוריית הפגישות וליומן של המשתמש, ולבקש מידע על כל דבר שנאמר, הוזכר או הוחלט במסגרת הפגישות והמשימות של המשתמש. לדוגמה, אפשר לשאול את המערכת - "תזכיר לי על מה דיברתי בפגישה האחרונה עם רעות?", או "מה המשימות שלי מתוך כל הפגישות השבוע?".
ניתן להתנסות ב- timeOS ללא תשלום כתוסף לכרום או ישירות דרך האתר. המשתמש יכול להוסיף את ה-AI שלו לפגישות עתידיות או להפעיל את העוזר בזמן פגישה. אפשר גם לשנות את השם של ה-AI ולהגדיר איך היא תוצג בפגישה.
לפיתוח הטכנולוגיה אומנו מספר מודלי AI קיימים, בהם מודלים ש-timeOS מפתחת, שימוש ב-Whisper של OpenAI המזהה את תוכן השיח בשפות שונות ו-GPT4.
חברת timeOS (לשעבר Magical) הוקמה ב-2020 ומובלת על ידי תומי בראב (מנכ"ל) ואילון מור (סמנכ״ל טכנולוגיה). הרקע להקמת החברה החל ב-2018 כאשר מנכ"ל החברה, בראב בן ה-35, הקים את קהילת הפייסבוק "Supertools - כלים לעל-אנושיות" העוסקת בפרודוקטיביות וטכנולוגיה, ומונה עשרות אלפי חברים.
"הקבוצה מיועדת לכל מי שרוצה לשפר ולייעל את ההתנהלות בעזרת שימוש בטכנולוגיה. החברים בקהילה משתפים באובססיביות בכלים טכנולוגיים ובשיטות עבודה מצליחות כדי להספיק יותר, ולהחזיר לעצמם את השליטה על הזמן שלהם", מסביר בראב ל-mako.
"בין השאלות שעולות בקהילה: 'האם יש דרך לעשות אוטומציה (אפילו חלקית) למשימות של אדמיניסטרציה בעברית? למשל, לתת משימה לבוט לחפש את כל הפגישות בשנתיים האחרונות שמזכות אותי בהחזר ולשלוח מייל לדרוש את הסכום? או לסרוק את כל חשבונות האשראי שלי מהשנתיים האחרונות ולחפש בהם חיובים מסוימים?'".
לדבריו, בעקבות הפעילות בקהילה הוא הבין הבין שיש בעיה הרבה יותר גדולה, הקשורה לכלים שאנחנו משתמשים בהם שלא נבנו לשוק העבודה המודרני, ולכן הקים את timeOS לפיתוח כלים מותאמים לחיסכון בזמן.
בראב מבהיר כי בשלב זה הבינה המלאכותית לא מקבלת החלטות במקום המשתמש ולא עונה בשמו. "אפשר להשוות את שלבי ההתפתחות של התחום לרכב האוטונומי, אין שירות שמציע נהיגה אוטונומית מלאה ביום אחד. התעשייה בנויה משלבים של אבולוציה, לוקח זמן לטכנולוגיה להתפתח בשוק ולקחת יותר שליטה עם הזמן", הוא אומר. "לכן בשלבים הראשונים הטכנולוגיה מסכמת פגישות, מייצרת מהן משימות המשך ומנהלת את כל הטיפול בהכנה לפני ואחרי הפגישה, עם הזמן היכולות שלה יורחבו לאזורים נוספים".
השירות מוצע ללא תשלום, אבל עם הגבלה יומית להיקף השימוש בפעולות AI. החברה מציעה מודל בתשלום כדי לקבל גישה לשימוש ב-AI ללא הגבלה.
מי המתחרים שלכם?
בראב: "יש לנו תחרות בכלים לתמלול פגישות, רואים שם את Otter AI שמובילה בקטגוריה. עם הזמן גם כלים לפגישות וידאו כמו זום, טימס ועוד יציעו לשוק כלים לתמלול וסיכום. לכן, אנחנו לא חוששים מתחרות באפיק הזה, המטרה שלנו היא לחסוך למשתמש זמן. בעוד שאחרים מנגישים את תמלול הפגישה, אנחנו מתעסקים בחיסכון בזמן בכל הקשור לניהול הפגישה.
"אנחנו גם עובדים עם כל התוכנות הארגוניות של המשתמש, בעוד שלשחקנים אחרים יש אינטרס לשמור את המשתמשים בתוך האקוסיסטם שלהם, לנו אין בעיה לתת שירות חוצה פלטפורמות. מה שמאפשר להסתכל רחב יותר על ניהול הזמן לאורך היום של המשתמשים. ואנחנו גם תומכים בעברית".
"אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה שיצרנו תאפשר לכל אחת ואחד לנהל את שגרת העבודה באופן רגוע יותר, להרוויח יותר זמן שהיה מבוזבז על נוכחות וההתנהלות סביב פגישות, שיהיה ניתן להפנותו למשימות חשובות יותר בעבודה, או לזמן אישי ומשפחה", מסכם בראב.
החברה גייסה מאז שהוקמה 5.7 מיליון דולר מהקרנות Resolute Ventures, Fusion, Ibex Ventures, Aviv Growth Partners, Homeward Ventures ומשקיעים פרטיים.