לפני כשבועיים הוכתה הרשת החברתית טיקטוק בתדהמה; הסרטון שבו שם קץ לחייו רוני מקנאט בן ה-33, איש צבא ארה"ב לשעבר, הופץ ללא מעצורים - והנהלת האפליקציה התקשתה להשתלט על המצב ולהביא להסרתו המוחלטת. היום (שלישי) הצהיר מנהל המדיניות הציבורית של טיקטוק באירופה, תיאו ברטראם (Theo Bertram), שהסרטון היה "חלק ממתקפה משולבת על האפליקציה" שמקורה בדארקנט.
שבועיים אחרי התקרית הקשה, שהכתה גלים ברחבי העולם וגרמה גם לבני נוער בישראל לפנות לעזרה נפשית, הודה בכיר בחברה כי הייתה זו מתקפה משולבת. "גילינו שקבוצות שפועלות ברשת האפלה תיכננו מתקפה על רשתות חברתיות וביניהן טיקטוק, במטרה להפיץ את הסרטון הזה ברחבי הרשת", אמר ברטראם בוועדת המחלקה לדיגיטל, תרבות, מדיה וספורט (DCMS) בממשלת בריטניה (DCMS). "זיהינו קבוצת משתמשים שניסו להעלות את הסרטון לפלטפורמה שלנו באופן חוזר ונשנה. הם פיצלו אותו, ערכו אותו וחתכו אותו בדרכים שונות. אני לא רוצה לומר יותר מדי בפורום הזה על דרכי הזיהוי ומדיניות הטיפול שלנו, אך השירותים שלנו שמבוססים על למידת מוכנה נכנסו לפעולה וזיהו את הסרטונים".
בעקבות התקרית, טיקטוק פנתה אמש (שני) לרשתות החברתיות הבולטות האחרות; זאת, במטרה להקים קואליציה רחבה שתוכל להיאבק בהפצת תכנים פוגעניים. "אמש כתבנו למנכ"לים של פייסבוק, אינסטגרם, גוגל, יוטיוב, טוויטר, טוויטש, סנאפצ'אט, פינטרסט ורדיט", המשיך ברטראם. "הרשתות החברתיות עובדות ביחד כבר עכשיו כדי להסיר תכנים פדופיליים ותכנים שמסיתים לטרור, ועלינו לבסס שותפות שתאפשר לנו להתמודד גם עם תוכן כזה". לפי ברטראם, הרשתות החברתיות יוכלו להעביר זו לזו את המטא-דאטה של הסרטון (פרטים מזהים יחודיים), ובכך לחסום את העלאתו החוזרת לרשת. לדבריו, מנגנון זה יקל גם על מסנני התכנים.
לפי הגרדיאן, ברטראם ניצל את המפגש עם חברי הפרלמנט הבריטי כדי לשטוח בעיות נוספות הנוגעות לסינון תכנים בפלטפורמה. לדבריו, 363 מ-800 העובדים של טיקטוק בבריטניה הם מסנני תכנים; מלבד הזיהוי וההסרה של תוכן פוגעני כמו הסרטון שבו מקנאט שם קץ לחייו, עליהם להסיר גם חשבונות של משתמשים מתחת לגיל 13. בתוך כך, ברטראם פנה לחברי הפרלמנט וביקש מהם לחייב את אפל ואת גוגל לשלב הגבלות גיל מחמירות יותר בחנויות היישומים.