בזמן שכל העולם עסוק בהיצמדות למסכים כדי לברר מה מוקד ההתפשטות האחרון של וירוס הקורונה, יש אנשים שמתעלים את כל הלחץ הזה לכדי יעילות: תלמיד תיכון בן 17 בשם אבי שיפמן, המתגורר במדינת וושינגטון שבארה״ב, יצר אתר קל, פשוט ונוח שמציע מעין חדר בקרה או חמ״ל וירטואלי על מצב הווירוס בעולם.
בניגוד לאתרים אחרים של משרדי בריאות בעולם, או לאתר של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, האתר של שיפמן, ncov2019.live, נראה מבחינה ויזואלית קריא, צבעוני ומסודר יותר. הוא גם ככל הנראה המעודכן יותר: שיפמן מקפיד לעדכן אותו מדי עשר דקות בנתונים הכי עדכניים שמתקבלים ממקורות שונים בעולם (מספר הנדבקים בישראל, למשל, מאומת לפי הצהרותיו האחרונות של שר הבריאות).
מעבר לזה הוא עובד עליו כ-6 שעות מדי יום, כאשר פעם אף הקדיש לעניין סוף שבוע שלם במסגרתו לא יצא מהחדר. הוא משפצר את מה שאפשר ומוסיף מידע חדש ומועיל בנוגע לדרכי ההידבקות, דרכי השמירה על ההגיינה ועובדות לגבי הווירוס עצמו.
"בניתי את האתר כדי להילחם במידע המטעה שראיתי שמופץ בנוגע לנגיף הקורונה, וגם בשל העובדה שהיה קשה להשיג את הנתונים", סיפר שיפמן בריאיון ל-mako. "רציתי להקים אתר שיראה את כל המספרים בצורה ברורה וקלה להבנה, כך שלא יצטרכו לעשות חיפושים ברשת אחר המידע הכי מעודכן".
והתוצאה מוכיחה את עצמה: לאתר, שהוקם בדצמבר האחרון, כבר נכנסים מיליוני איש מדי יום כדי לקבל תמונת מצב עדכנית וברורה על הווירוס. "אנשים מאוד אוהבים את האתר כשהם רואים אותו לראשונה בגלל שהם מסוגלים לראות את כל המידע הרלוונטי ממש מול העיניים", מסביר שיפמן.
באמצעות הצלבת מידע בין הנתונים של רשויות השונות, כדוגמת ארגון הבריאות העולמי, המרכז למניעת מחלות האמריקאי ורשויות בריאות ברחבי העולם, מצליח שיפמן להציג מספרים מרשימים ואקטואלים. אבל גם עם כל המקורות האלה, הנער מזהיר שיש לקחת את הנתוהים בעירבון מוגבל. "הנתונים מדויקים בהתאם למה שהממשלות מדווחות, קשה לדעת לפעמים אם הן לא מדווחות נכון את המספרים כי לא כל הממשלות שקופות", הוא אומר.
הוא מספר כי הוא מוסיף לאתר פיצ׳רים חדשים מדי יום, לאחר שהוא חוזר מהלימודים בתיכון מרסר איילנד. כמו כן הוא אומר שגולשים מכל רחבי העולם מסייעים לו לעדכן את האתר ושולחים לו הודעות אם הם מוצאים פרטים שאינם נכונים - מה שעלול לקרות כשמתעסקים בכל כך הרבה מידע וכמויות הטראפיק גבוהות בהתאם. "רק ב-24 השעות האחרונות נכנסו לאתר 6 מיליון גולשים, כאשר עד כה נכנסו אליו 35 מיליון גולשים".
שיפמן, אשר יש לו משפחה בישראל, מוסר כי הוא מקווה שהם ימשיכו להישאר בטוחים כאן ובינתיים מודאג יותר מהמצב שהולך ומחמיר בוושינגטון. לדבריו, 37 מקרי מוות קרו בעקבות נגיף הקורונה באזורו והחשש מהדבקה הולך וגובר. עם זאת, הוא שומר על אופטימיות ומפציר בכולם להמשיך לעקוב אחר ההנחיות ולעשות את כל הצעדים שיבטיחו לשמור על בריאותכם.