כולנו היינו רוצים להיות מסוגלים לחזות את העתיד, כדי לדעת אילו כרטיסי לוטו יזכו בשבוע הבא או להתכונן לקטסטרופה הענקית הבאה שצפויה להתרחש בעולם. בניגוד לרובנו, היוטיובר טום סקוט לא רק חלם על זה אלא הצליח לעשות את זה. בשנת 2012, לפני עשור בדיוק, ניבא סקוט איך העולם הטכנולוגי שלנו ייראה בשנת 2022. השבוע הוא פרסם סרטון, שכבר הפך לוויראלי עם כ-2.5 מיליון צפיות, שבו הוא חוזר אל התחזית שלו ובודק איפה צדק ובמה טעה.
בשנת 2012 סקוט הציג תמונה של מכשיר האייפון העתידי, כפי שחשב שייראה לאחר 10 שנים. המכשיר הסלולרי שאתם מחזיקים בידכם דומה מאוד לזה שהוא דמיין, ובמיוחד המסך הדק שלו. "היה לי די פשוט לנחש את זה", הוא אמר. "מסכי הטלפון נעשים יותר דקים משנה לשנה. זה לא בדיוק חיזוי שקשה לעשות".
סקוט צדק גם לגבי שינוי קל נוסף בעיצוב, אך הפעם לא מדובר במראה החיצוני של המכשיר אלא בממשק הפנימי שלו. "אחת התחזיות שלי שהתממשה הייתה שאפל ישנו מעט את ממשק המשתמש, והם באמת החליפו את הגופן שלהם כמו שחשבתי", הוא הסביר. "רק שלא הצלחתי לקלוע לפונט המדויק שבו הם צפויים לבחור. בשנת 2012 אפל השתמשו בגופן "helvetica" והם החליפו אותו כעת ל-"Sans-Serif" ואני בכלל ניחשתי שהן ישנו ל-"UI"".
התחזית הגדולה הבאה שלו קשורה לנושא שגרם ללא מעט תיאוריות קונספירציה וויכוחים במהלך השנים האחרונות - הרשת הסלולארית 5G. בתחזיתו סקוט ניבא את המעבר לרשת 5G, שתספק גישה לאינטרנט במהירות של מאה מגה בייט ותהפוך את מגבלות חבילת הגלישה להיסטוריה.
גם הפעם הוא יודע שלא היה קשה לנבא שינוי שכזה. "בשנת 2012 רשת ה-4G רק הושקה, אז לא היה קשה לנחש שבעשרים השנים הבאות יוציאו את רשת 5G", הסביר סקוט. "ובעצם הנבואה הזו אפילו הייתה קצת פסימית. בחלקים נרחבים של בריטניה כיום ניתן לגלוש במהירות של ג'יגה בייט במכשיר הסלולרי ואילו אני דיברתי על מהירות נמוכה בהרבה". הוא גם הודה שהגבלות חבילת הגלישה עדיין קיימות, אך רוב האנשים אינם מושפעים מהם.
הפספוס הכי גדול בתחזיתו של סקוט קשור לאוזניות של אפל. כשתיאר את המוצר ב-2012, הוא טען: "לאוזניות יהיו מצלמות מובנות, שיצלמו סרטוני וידאו כשהן פועלות". אז לאוזניות של אפל אין עדיין מצלמות מחוברות כמו שטען סקוט והוא בכלל לא חלם שאפל יוציאו את האוזניות האלחוטיות שלהם, האיירפודס.
ומה הוא חושב על העתיד? הפעם סקוט החליט להתמקד דווקא בסרטונים הקצרים, כדוגמת הרילס באינסטגרם. "אני חושב שהסרטונים הקצרים יעשו ליוטיוב את מה שטוויטר עשתה לבלוגים", כך אמר.
"אנשים עדיין ייצרו תכני וידאו ארוכים ועדיין יהיו להם צפיות, אבל הרבה יותר פשוט ליצור סרטונים קצרים אז כנראה שיהיו הרבה יותר מהם", הוא טוען. "זו לא השוואה נכונה, אבל יש לי תחושה וודאית שהסרטונים הקצרים ינצחו בגלל שיהיו בהם יותר צפיות"
לגבי שאלת הקיום של יוטיוב בשנת 2032, סקוט הצהיר: "נצטרך לראות בעוד עשר שנים אם גוגל תחליט לסגור גם את המוצר הישן הזה".