חברת הרובוטיקה הישראלית מנטי רובוטיקס (Mentee Robotics) של מייסד ומנכ"ל מובילאיי אמנון שעשוע חשפה היום את האבטיפוס של הרובוט שלה המכונה מנטיבוט (Menteebot). לפי החברה, הרובוט הוא תוצאה של פיתוח שבוצע באופן חסוי בשנתיים האחרונות והוא מפגין לטענתה "זריזות מרשימה עבור מגוון רחב של פעילויות הן בבתים פרטיים והן במחסנים תעשייתיים".
לפי מנטי, הרובוט שנחשף משלב בינה מלאכותית בכל רמות ההפעלה שלו. אף שהוא עדיין אינו הגרסה הסופית של הרובוט, הוא מדגים פעולה מקצה לקצה: החל מפקודה מילולית ועד להשלמת משימה מורכבת הכוללת ניווט, תנועה, הבנת הסביבה, זיהוי ומיקום אובייקטים, אחיזה והבנת שפה טבעית.
מנטיבוט צפוי לצאת לייצור סדרתי במהלך הרבעון הראשון של שנת 2025. הוא יופעל על ידי חישה מבוססת מצלמות בלבד, מנועים חשמליים המפותחים בחברה המאפשרים זריזות חסרת תקדים ובינה מלאכותית המשולבת באופן מלא. לפי מנטי, טכנולוגיות הבינה המלאכותית ברובוט מאפשרות תהליכי חשיבה מורכבים לצורך השלמת משימות, ניהול שיחות ולמידה שוטפת של משימות חדשות.
חברת מנטי רובוטיקס נוסדה ב-2022 על ידי פרופ' שעשוע המשמש כיו"ר החברה; מנכ"ל החברה פרופ' ליאור וולף, לשעבר חוקר ודיירקטור ב-Facebook AI Research; ופרופ' שי שליו-שוורץ, מדען מדעי מחשב וחוקר למידת מכונה בעל שם עולמי. לפי מאגר המידע של IVC, מנטי גייסה עד כה 15 מיליון דולר בגיוס סיד.
לפי החברה, התנועה של הרובוט מבוססת על גישה חדשנית של למידת מכונה מסימולציה למציאות (Sim2Real), בה הלמידה מתבצעת בגרסה מדומה של הרובוט, המאפשרת שימוש בכמות בלתי מוגבלת של נתונים לצורך אימון, כך שלאחריה מתבצעת התאמה לעולם האמיתי אך עם דרישות נתונים מינימליות.
מיפוי הסביבה מתבצע בזמן אמת באמצעות אלגוריתמים מבוססי NeRF - משפחת טכנולוגיות עדכניות מבוססות רשתות נוירוניות לייצוג סצנות תלת ממדיות. מודלי התלת מימד מועשרים באמצעות מידע סמנטי ויוצרים מפות קוגניטיביות המאפשרות לרובוט תשאול בזמן אמת כדי למצוא פריטים ומקומות. הרובוט מאתר את מיקומו בתוך המפה התלת מימדית ומתכנן באופן אוטומטי מסלולים דינמיים, תוך הימנעות ממכשולים.
"תחום ה-AI נמצא רגע לפני נקודת התכנסות של טכנולוגיות שונות: ראייה ממוחשבת, הבנת שפה טבעית, סימולטורים עוצמתיים ומפורטים, ומתודולוגיות מעבר מסימולציה לעולם האמיתי", אמר פרופ' אמנון שעשוע, יו"ר Mentee Robotics. "ב-Mentee Robotics אנו רואים בשילוב הזה את נקודת ההתחלה לעיצוב רובוטים אנושיים מהלכים לכל מטרה, שיוכלו לנוע בחופשיות בסביבה אנושית ויהיו בעלי יכולת תפיסה שמאפשרת ביצוע משימות ביתיות ולימוד משימות שלא אומנו עליהן באמצעות חיקוי".