יוצר התוכן היהודי זאק סייג' נכנס לחיינו בסערה לפני כחודשיים בזכות סרטון ה-“Wild West Bank”, או בתרגום פחות מוצלח לעברית, "המערב הפרוע של הגדה המערבית". הסרטון בו נכנס לרמאללה ושאל מספר תושבים מה דעתם על ישראל ועל ארגון הטרור חמאס הכה גלים והפך לוויראלי מהר מאוד. למעשה הוא נצפה מעל ל-7.5 מיליון פעמים רק בעמוד האינסטגרם שלו ועוד 5 מיליון פעמים בעמוד הטוויטר שלו, כל זה לא כולל את כל המשתמשים שהעלו את הסרטון שלו מחדש.

מאז, סייג' המשיך ליצור תכנים בעד ישראל, כולל כמה שאלוני רחוב באזורי הקמפוסים העוינים בארה"ב. אתמול (ראשון) הוא פרסם ראיון עם מיה ואיתי רגב, שניים מהחטופים ששוחררו בעסקת החטופים אי שם בחודש נובמבר 2023.

האחים רגב הגיעו לניו יורק במסגרת קידום של סרט "עובדה" שהתמודד בפרס האמי הבינלאומי בשם "אחים בשבי" של יורם זק. השניים התראיינו לסייג' בטיימס סקוור האיקוני בזמן שפרסומת לסרט עם תמונותיהם מתנוססת על אחד מהשלטים הענקיים. במהלך הראיון סיפרה מיה על הפציעה והשיקום שלה, כפי שכבר עשתה זאת במקומות אחרים, אבל גם התייחסה להפגנות נגד ישראל ותלישת הפוסטרים של החטופים ברחובות ארה"ב: "אני אשמח אם יפתחו ספר ויקראו, הם אומרים דברים שלא קרו ומדברים על נושאים שהם לא מכירים. זה משוגע שהם מורידים את שלטי החטופים. זה אירוע מטורף שקרה לנו וזה היה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו". מיה גם התייחסה לתחושות שהיו לה בשבי: "את מוכנה למות בכל רגע ואת פשוט פוחדת כי את יודעת שהם שונאים אותך, רק כי את יהודייה. אנחנו מאמינים בחיים והם לא".

View this post on Instagram

A post shared by Zach Sage Fox (@zach.sage)

בנוסף לאיתי ומיה רגב, סייג' גם נפגש עם נועה ארגמני, שגם הגיעה לניו יורק במסגרת אותו מסע קידום של הסרט. בפוסט נפרד הוא מספר על המפגש עם החטופה שחולצה רק בחודש יוני האחרון. "השבוע היה לי את הכבוד להיפגש עם נועה בניו יורק, וזה היה ממש כמו לראות רוח רפאים. מישהי שרימתה את המוות, ניצחה את הגורל ושרדה את הבלתי נתפס. אני בטוח שנשמע ממנה במשך שנים, כשדור חדש של ניצולי ניאו-שואה חולק את סיפוריהם לעולם בתקווה שנוכל לוודא שזה לא יקרה שוב. האהבה העמוקה שיש לי, ולכולנו, בליבנו למשפחתנו היהודית ברחבי העולם, אין שנייה לה. יש כל כך הרבה טוב בלהיות יהודי וב-7.10 כל כך הרבה מאיתנו הרגישו זאת בנפשנו ובדם שלנו אפילו".

View this post on Instagram

A post shared by Zach Sage Fox (@zach.sage)

לפני מספר ימים סייג' גם העלה קטע שהצליח לשחזר מהנסיעה שלו לרמאללה ובו הוא מראיין בחורה בזמן שמספר גברים מקיפים אותו. בראיון הקודם עם mako סיפר: "הספקנו לראיין רק 10 אנשים בערך, כולם היו נגד ישראל, לפני שהגיעו כמה בחורים ואיימו לרצוח אותנו אחרי שדיברנו עם אישה מסוימת". על פי היוצר הם איימו עליו שאם לא ימחק את החומרים הם יהרגו אותו, והוא אכן מחק. כעת, לאחר שחזור חלק מהחומרים, הוא העלה סרטון נוסף ובו נראית אותה אישה מדברת אל המצלמה ומספרת שהיא וכל ילד פלסטיני תומך בחמאס. "הייתי מאוד מרוצה ממה שראיתי מהסרטונים שלהם". אותה אישה גם משקרת וטוענת שרק חיילים הותקפו ע"י המחבלים.

לאחר שסייג' שאל על מעמדה בתור פליטה שהגיעה מרמאללה לחיפה, הוא תוקף את נושא מעמד הפליטות שלה, זאת בעקבות העובדה שעברו כבר 3 דורות מאז שמשפחתה עזבה את העיר ועברה לרמאללה. לאחר שהוא שואל האם מגיע לה סטטוס כזה, למרות שאין עוד עמים בעולם שמחזיקים בו, הוא מזכיר לה שגם בלה חדיד נחשבת לפליטה למרות שהיא אחת הדוגמניות המוצלחות בעולם שגרה כל חייה בארה"ב. אותה אישה טוענת: "היא (חדיד) תשמח לחזור לנצרת". ממש כמו בסרטון הראשון, המרואיינת לא מוכנה לקבל מצב של 2 מדינות: "זה או אנחנו או אנחנו. לא אכפת לי, הם צריכים לחזור לאיטליה, גרמניה, ארה"ב - לאיפה שהם שייכים. לציונים לא מגיע לחיות". הראיון מסתיים לאחר שהגברים מסביב שואלים את סייג': "באיזה צד אתה", ומחייבים אותו להפסיק את הצילום ולגנוז את החומרים.

באופן לא מפתיע במיוחד, גם הסרטון הזה מוכיח את ההבדלים בין טיקטוק לאינסטגרם בתור פלטפורמות להעברת מסרים פוליטיים. בפוסט נוסף סייג' מציג את החשיפה השונה בין הרשת החברתית האמריקאית ששייכת למטא לבין זאת של חברת בייטדאנס המקורבת לממשל הסיני, שרק השבוע הזכיר בצד של מי הם במלחמה הזאת.

View this post on Instagram

A post shared by Zach Sage Fox (@zach.sage)

בפוסט סייג' מציין שהסרטון באינסטגרם נחשף ליותר מ-1.4 מיליון גולשים (כעת כבר מעל ל-2 מיליון) ואילו בטיקטוק, שם יש לו כמות גדולה בהרבה של עוקבים, הוא נחשף רק ל-1,425 גולשים. בפוסט הוא כתב: "רוצים לדעת למה דור ה-Z שונא את ישראל ואת המערב? אל תסתכלו מעבר למכונת שטיפת המוח של סין - טיקטוק, שמורידה שליש מהסרטונים שלי על ישראל/אנטישמיות ומסתירה את אלה שנשארים, בהשוואה לאינסטגרם שם יש לי מיליון עוקבים פחות. כנ"ל לגבי סרטונים בנושא פרו-אמריקה, פרו-מערביות או פרו-דמוקרטיות. הצוות שלי ערך ניתוח נתונים ממשי, אז אלו לא רק סטטיסטיקות בראש שלי".