בארה"ב מעלים הילוך במאבק נגד טיקטוק הסינית: הסנאטור הרפובליקני מרקו רוביו מפלורידה, יחד עם הנציג הרפובליקני מייק גלאגר מוויסקונסין והנציג הדמוקרטי ראג'ה קרישנאמורת'י מאילינוי, הגישו הצעת חוק לאסור על שימוש בפלטפורמה בארה"ב.
הכותרת של הצעת החוק היא: "מניעת האיום הלאומי של מעקבים באינטרנט, צנזורה והשפעה מדכאת ולמידת האלגוריתם על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית". אם החוק יתקבל, הוא יעבור לשולחנו של הנשיא ביידן, ואם ייחתם על ידו, הוא יאסור כל התקשרות עם רשת חברתית שבהשפעת סין, רוסיה ועוד מדינות זרות בעייתיות.
הצעת החוק מגדירה את טיקטוק כחברה שנשלטת על ידי מדינה המהווה "מקור לדאגה", תוך שהוא מציין שטיקטוק היא חברת הבת של בייטדאנס.
"הממשלה הפדרלית עדיין לא נקטה פעולה משמעותית אחת כדי להגן על משתמשים אמריקאים מפני האיום של טיקטוק. לא מדובר בסרטונים יצירתיים - מדובר באפליקציה שאוספת נתונים על עשרות מיליוני ילדים ומבוגרים אמריקאים מדי יום", הצהיר סנטור רוביו בהודעה לעיתונות באתר האינטרנט שלו. הנציג גלאגר, בינתיים, התייחס לפלטפורמה כ"פנטניל דיגיטלי שממכר את האמריקאים, אוסף המון נתונים שלהם ומצנזר את החדשות שלהם", בהצהרה שמסר.
בשבועות האחרונים יותר ויותר מדינות בארה"ב חוקקו תקנות נגד טיקטוק. כך, מושלת דרום דקוטה, קריסטי נואם, הוציאה איסור בסוף החודש שעבר על שימוש בטיקטוק במכשירים ששייכים לעובדי מדינה. "לא נאפשר לסין להמשיך לצבור מידע והשפעה במדינה שלנו", כתבה נואם בטוויטר. טקסס, דרום קרוליינה ומרילנד חוקקו כולן איסורים דומים זמן קצר לאחר מכן.
Effective immediately, we are banning TikTok for state government in South Dakota. States across America should follow suit.
We will play no part in allowing China to continue to gain intel and influence in our state. pic.twitter.com/YtguHSUIER
בשבוע שעבר התובע הכללי של אינדיאנה, טוד רוקיטה, כינה את טיקטוק "איום זדוני ומאיים", בזמן שהכריז על שתי תביעות נגד פלטפורמת המדיה החברתית, העוסקות בכך שהאפליקציה מפתה משתמשים קטינים ואוספת נתוני משתמשים רגישים. לאחרונה גם ראש ה-FBI הביע דאגה מכך שסין תנצל את האפליקציה כדי להשפיע על המשתמשים.
מה שמעניין בהצעת החוק הנוכחית הזה של רוביו, גלאגר וקרישנאמורת'י שהיא דו-מפלגתית, בעוד שהאיסורים המדינתיים שהוזכרו היו רק של מושלים רפובליקניים. גם נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, היה תומך נלהב ברעיון לאסור על השימוש בטיקטוק בארה"ב.