2023 ו-2024 שעוד בעיצומה ייזכרו בתור שנים קשות לתעשיית ההייטק הישראלית. הענף עוד לא הצליח להתאושש מהמשבר הכלכלי שהחל עוד ב-2022 לאור עליית האינפלציה והירידה בהשקעות ברחבי העולם, וב-2023 נכנס לסחרור נוסף בעקבות המחאה נגד ההפיכה המשפטית וכמובן אירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה. משקיעים רבים מהססים להשקיע בחברות ישראליות, חברות בינלאומיות לא ממהרות לפתוח כאן מרכזי פיתוח חדשים או להרחיב קיימים - וכמות המשרות המוצעת בהתאם הולכת וקטנה.
במצב הזה יש צורך לפלח את השוק באופן המדויק ביותר, לנסות "לדוג" בכל זאת את המשרות הקיימות ולהציע אותן לכוח האדם המתאים ביותר. על מנת לוודא שההכשרות המקצועיות של העובדים אכן תואמות את הביקושים העדכניים בשוק, פיתחה חברת ההכשרות להייטק אלביישן (Elevation) כלי מיפוי ייחודי, המתבסס על המשרות הטכנולוגיות הפתוחות ומציג נתוני ביקוש בזמן אמת. כך לדוגמה, אם הכלי מזהה שישנה עלייה בביקוש לתפקיד מסוים - החברה יכולה לסייע בקיום הכשרה לעובדים בתחום. בנוסף, בקרוב יוכלו בוגרי אלביישן להשתמש בכלי לאיתור והגשת מועמדות למשרות רלוונטיות עבורם, בהתאם לדרישות המשרה ואזור מגוריהם.
"חשוב לנו לקבל החלטות שמבוססות על נתונים בהתאם לצורך של השוק, ולא סתם באוויר על סמך תחושות בטן", מסבירה נופר שחר, סמנכ"לית התפעול של אלביישן. "אפשר לראות לדוגמה שדב-אופס (DevOps) הוא מקצוע חזק, ולכן פיתחנו אקדמיה בהתבסס על זה. חשוב לנו להשקיע בהכשרות שמבוססות על צורך אמיתי מהתעשייה. הכלי סורק פעם ביום את כל המשרות שעלו ברשתות החברתיות ב-24 השעות האחרונות ומפלח אותם לפי שדות שמעניינים אותנו, כמו לדוגמה מאיזה תחום הוא, מאיזה חברה ותעשייה, האם הוא מיועד לג'וניורים (עובדים צעירים), סניורים (ותיקים), מהי רמת הניסיון הנדרשת ומה האזור הגיאוגרפי".
הכלי, ששמו הוא Eleplace, החל לשמש את החברה בחודש יוני של השנה שעברה ועד כה, נסרקו כ-20,000 משרות. אחד מהשימושים העיקריים שלו כאמור, הוא פילוח המשרות לפי אזור גיאוגרפי - מה שמשמש את אלביישן ליצירת קשר עם רשויות מקומיות בדבר פתיחת הכשרות ייעודיות לתושבים לפי המשרות המוצעות באזור מגוריהם. "הבחירה מה ללמד ואיפה כשאין נתונים היא מאוד קשה, כי אנחנו צריכים לוודא שבקצה יהיה מעסיק שיקבל את בוגרי ההכשרות שלנו וייתן להם עבודה. לכן, הכלי הזה נכנס לתמונה בצורה משמעותית והוא עוזר לנו לקבל החלטה ברגע נתון לגבי מה ללמד ואיפה", אומרת שחר.
באופן לא ממש מפתיע, הכלי מגלה שרוב המשרות מוצעות באזור המרכז, אלא שיש גם הפתעות. בדרום ובצפון, המפונים בחלקם מתושבים בעקבות המלחמה, ישנן גם משרות פתוחות, גם אם מעט. כך לדוגמה, נתוני הכלי מראים שבחודש יוני 2023 הוצעו 480 משרות פתוחות בצפון (מתוכן 24 בעיר חיפה). הנתון הלך וירד ובחודש אוקטובר 2023, עם תחילת המלחמה, קרס ל-4 משרות בחיפה בלבד. עם זאת, בחודש מרץ 2024 חלה התאוששות מסוימת והוצעו 200 משרות בצפון (104 בחיפה ו-96 בצפון כולו). העלייה נמשכה גם באפריל, ונתוני חודש מאי אינם סופיים. גם בדרום חלה התאוששות מסוימת עם 60 משרות פתוחות בחודש מרץ ו-72 באפריל, אך סביר להניח שהמשרות מרוכזות בעיקר בערים כמו באר שבע או קרית גת, שפחות סובלות מהשפעות המלחמה.
"השוק חטף מכה משמעותית, אבל עדיין יש לא מעט משרות פתוחות"
ההכשרות של אלביישן מוגבלות לתחומים הטכנולוגיים, אך לא מדובר רק בתכנות אלא במה שהם מגדירים גם "מקצועות צמיחה", כמו למשל תחום הצלחת הלקוח (Customer Success) או מכירות (Sales). אלביישן מגדירה עצמה כחברת Academy As A Service השואפת לצמצם את המחסור בכוח אדם מיומן דרך בנייה ותפעול של אקדמיות הכשרה לחברות וארגונים שונים. לחברה עשרות לקוחות בישראל, באירופה ובאיחוד האמירויות, ועשרות אלפי בוגרים כל שנה שמשתלבים במקצועות הייטק נדרשים.
החברה בונה את ההכשרה מקצה לקצה, ממציאת המרצה ועד האופרציה של מציאת כיתה. "לפעמים אלה מפגשים היברידיים, לפעמים פיזיים ולפעמים וירטואליים בלבד", מוסיפה שחר, "אנחנו עובדים בשני מודלים, Upskill ו-Reskill, כלומר, בונים גם הכשרות מאפס וגם הכשרות שהן מעין 'צ'ופר' לעובדים, במטרה לשמר עובדים ולשפר את היכולות שלהם. לדוגמה, אנחנו יכולים להציע לבנקים לקחת קבוצה של אנליסטים ולתת להם הכשרה של ניהול מוצר, כך שיוכלו לגדול בתוך החברה למקצועות נוספים".
"הכלי שלנו הוא בשורה מעניינת. לפניו היה ואקום משמעותי בשוק, ולא רק עבורנו", מסכמת שחר. "היה לנו צורך להבין האם באמת אין גיוסים בעקבות המשברים של השנים האחרונות, כולל המלחמה, והתשובה הייתה שדווקא יש. ראינו שהשוק חטף מכה משמעותית, אבל עדיין, יש לא מעט משרות פתוחות".