קצב החדשות בתחום הבינה המלאכותית כל כך גבוה שהוא לא היה מבייש את כמות הכותרות שיצאו מהמזרח התיכון בשבוע האחרון. אילון מאסק פתח לציבור את גרוק, המתחרה של X (טוויטר לשעבר) ב-ChatGPT, שהיה עד כה חלק ממנוי בתשלום וכעת הוא פתוח לניסיון חינם לציבור הרחב. בנוסף להיותו צ'אטבוט הוא גם מחולל תמונות לא רע בכלל, ומחזיק באופציה של Fun mode שבו הוא אוהב להשתעשע עם סיפורים שהם מאוד לא פוליטיקלי קורקט. הגירסה החינמית של Grok מגיעה עם כמה מגבלות: הראשונה היא שאתם יכולים לשלוח עד 10 הודעות בכל שעתיים. מבחינת תמונות, אתם מוגבלים ל-3 ג'ינרוטים ביממה. אם תרצו יותר תוכלו לקנות את המנוי ל-X שמאסק כל כך רוצה למכור לכם ולקבל גישה מלאה.

גם אמזון נכנסה לשוק השבוע. בכנס re:Invent השנתי שלה שנערך בלאס וגאס, אמזון הכריזה על "נובה", סדרה של מודלי AI גנרטיביים. היא כוללת ארבעה מודלים ליצירת טקסט – Micro, Lite, Pro ו-Premier – ובנוסף ישנו גם מודל ליצירת תמונות בשם Nova Canvas ומודל ליצירת סרטונים בשם Nova Reel.

אבל יצרנית החדשות הגדולה ביותר בתחום היא כמובן OpenAI של סם אלטמן, שלקראת חג המולד הכריזה על 12 ימים ברצף עם 12 הכרזות שונות. הראשונה הייתה המנוי היקר ביותר שלה - ה-ChatGPT Pro, מנוי חדש במחיר של 200 דולר לחודש הכולל גישה בלתי מוגבלת ל-OpenAI o1, GPT-4o ומצב קול מתקדם. הוא כולל גם גרסה של o1, בלעדית למשתמשי Pro, שמשתמשת ביותר מחשוב כדי לספק את המענה הטוב ביותר לבעיות הקשות ביותר (ונקרא o1 pro mode). החברה תמשיך להציע מנוי פלוס ב-20 דולר לחודש הכולל גישה מוקדמת לפיצ'רים חדשים, גישה לכל דגמי החברה (למעט גרסת o1 החזקה יותר), ועוד.

אבל המנוי היקר ביותר שלה נולד כנראה כדי למשוך את המשתמשים לדבר אחד - מודל סורה שכל העולם ציפה לו. 10 חודשים לאחר שהוכרז, מודל יצירת הווידיאו המטורף שלה מושק רשמית, לפחות למי שהצליח להכנס לאתר. גם סם אלטמן נאלץ להודות שהם לא ציפו לכמות כזאת של בקשות.

עד כה ראינו מספר דוגמאות שהחברה בחרה לחשוף אבל כעת, ברגע שיצליחו להתגבר על העומס שנוצר על האתר וחסם אותו לשימוש חופשי, המשתמשים יוכלו פשוט להזין פרומפט טקסט (ולא רק) ולקבל בתגובה סרטון וידאו.

בניגוד לשאר כלי הבינה המלאכותית, הפעם OpenAI משיקה כאשר כבר יש לה תחרות בשוק עם Veo של DeepMind, חטיבת הבינה המלאכותית של גוגל, והמודל של חברת Runway למשל. גם Lightricks הישראלית נכנסה לאחרונה לתחום עם ההכרזה על LTX Video (או LTXV), מודל דיפיוזיה בקוד פתוח. אבל יש סיבה שכל העולם חיכה לסורה - עדיין מדובר בחברה המתקדמת ביותר וההדגמות שיצאו מרשימות במיוחד.

מנויי ChatGPT Plus יוכלו ליצור עד 50 סרטונים באיכות של עד 720p (HD) ובאורך של עד 5 שניות. מנויי ChatGPT Pro, שעלותו 200 דולר לחודש, ייהנו מ"יצירה בלתי מוגבלת" של סרטונים באיכות של עד 1080p (Full HD) ובאורך של עד 20 שניות. בנוסף, מנויי Pro יוכלו להוריד סרטונים ללא סימן מים ולבצע עד חמש יצירות בו זמנית. סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, ציין שייתכן ש"ייקח זמן" עד שהמודל יהיה זמין ב"אירופה ובבריטניה".

יוטיובר הטכנולוגיה המוביל בעולם, מארקיז בראונלי, זכה לקבל גישה חופשית לסורה ופרסם סרטון מאוד מפורט על היכולות של המודל. בראונלי מצנן קצת את ההתלהבות כשהוא מציג את הבעיות שנובעות בעיקר בתנועתיות של אובייקטים, אבל גם מציין את החלקים הטובים יותר כמו אפשרות צילומי הסטוק שאפשר לייצר איתו בקלות.

בנוסף בראונלי שם לב שכאשר הוא מבקש סרטון של סוקר טכנולוגיה, המודל מכניס פנימה עציץ ירוק שיושב לו על השולחן מבלי שביקש זאת - אותו עציץ מופיע בדרך כלל בסרטונים של היוטיובר, מה שמעלה חשש שהמודל מתאמן על אותם סרטונים שעליהם עובד שעות על גבי שעות בראונלי.