חברת הסייבר Cato Networks שמספקת פלטפורמה המשלבת רשתות ואבטחת רשתות והופכת אותם לשירות ענן גלובלי (SASE), הכריזה היום כי חצתה את קצב ההכנסות השנתי של 100 מיליון דולר בתוך חמש שנים מיום הקמתה. בכך היא למעשה מכתירה את עצמה כ"קנטאור".
Cato Networks הוקמה על ידי שלמה קרמר (ממייסדי Check Point ו-Imperva) וגור שץ (Incapsula), גייסה 532 מיליון דולר מקרנות הון בינלאומיות מובילות, בהערכת שווי של 2.5 מיליארד דולר, וכיום יש לה למעלה מ- 1,500 לקוחות עסקיים, המתפרסים על פני למעלה מ-23,000 סניפים עם 450,000 יוזרים ביותר מ-150 מדינות.
למה אתם בעצם מכריזים שהחברה הגיעה למצב של קנטאור?
שץ: "אני מוכרח להגיד שאני מעדיף הכרזות שמתייחסות לדברים אמפיריים שקיימים בעולם, מאשר הכרזות שמבוססות על תחושה או דעה. אם חברה באה ואומרת גייסנו איקס בשווי ווי, זה הרבה פחות משמעותי ונכון מאשר חברה שמדברת מה היא באמת עושה ומוכרת. השאלה צריכה להיות הפוכה – למה לדבר על גיוסים, כשאפשר לדבר על נתונים אמפיריים. אני מעדיף להיות קנטאור מאשר יוניקורן".
מה הייחוד שלכם לעומת חברות סייבר אחרות?
"הלקוחות שלנו הן חברות שיש להן כמה משרדים ברחבי העולם וגם אנשים שעובדים מהבית. איך הן מנהלות את הרשת שלהן? זה סיפור די קשה. רשימת הפתרונות שצריך לקנות כדי להגן על המערכת הפכה להיות מטורפת. אם יש בארץ מאות חברות סייבר, אולי אלפי, כל אחת מוכרת מוצר למשהו. מה הסיכוי של מישהו להשתמש בכל כך הרבה מוצרים?
"החברה שלנו באה מתוך הבנה שצריך לשנות כיוון ולאחד את כל הפתרונות האלה למשהו אחד, שבנוי בתוך יחידה אחת. אם נשתמש בטכנולוגיה של חברה אחרת – אז נסתיר את הסיבוך מהלקוח שלנו. זה הסיכוי הטוב ביותר להגיע לרשתות ארגוניות שעובדות ומאובטחות".
שץ מבהיר כי השאיפה של החברה היא להגיע להנפקה, אך אין לו עדיין תאריך יעד לכך. "אם היינו מדברים לפני שנה, אז העולם היה הרבה יותר ברור, והיה אפשר לדבר על תאריכים בקלות. אני יותר זהיר, כי דברים השתנו בעולם. אני לא יודע בדיוק מתי זה יקרה, זו נקודה שהיא לא מאוד רחוקה וכבר בקו הראייה שלנו", הוא אומר.
קייטו נטוורקס מעסיקה כ-700 עובדים, ועל רקע המצב הקשה בהייטק, אומר שץ: "לא עצרנו את הגיוסים, לא פיטרנו ואנחנו לא במוד כזה. יחד עם זאת, אני מבין לחלוטין חברות שאומרות: 'אנחנו צריכות לדאוג לעצמנו למספיק אורך נשימה כדי לשרוד כל תקופה שתהיה'. כרגע זה לא רלוונטי עבורנו, אבל המצב בשוק לא מזהיר. היו ימים יותר טובים. שנה שעברה היה אחלה".
יחד עם זאת הוא מבהיר, "דברים לא הולכים לחזור אחורה, רק בגלל שקשה. אולי יאטו את הקצב, אבל שינויים שצריכים לקרות, טכנולוגיות חדשות שהולכות לצאת, כמו נהיגה אוטונומית למשל, יקרו. השאלה מה תהיה המהירות".
זה לא הסטארטאפ הראשון שלך. אתה חושב כבר על הדבר הבא?
"לא. מבחינתי יזם סדרתי הוא מישהו שעדיין לא הצליח, לא הגיע לחברה שהוא רוצה למות בה. אני חושב שכל יזם רוצה להיות פנסיונר ולהראות לנכדים שלו – זאת החברה שסבא הקים. אני חושב שיש לנו עוד הרבה דרך לעשות".
הזכרת את העבודה מהבית. אתה חושב שהמגמה כאן להישאר? אילון מאסק למשל, מכריח את העובדים עכשיו להגיע למשרדי טוויטר.
"יש יתרונות לעבודה מהבית, ויש יתרונות לעבודה מהמשרד. אני חושב שכל עוד השוק יכול להתעצב ברמה שיש שותפות של העובדים בשאלה מה הם רוצים, אז תמיד יהיה אלמנט של עבודה מהבית. אני לא רואה את המגמה מתהפכת ועוברת למצב של עבודה מהמשרד ב-100 אחוז, ודאי לא בארץ, כשיש לנו תשתיות תחבורה כל כך גרועות. יחד עם זאת, אני כן מודע לחלוטין שאם מסתכלים על העבודה מהבית, בסופו של דבר, היא פחות פרודוקטיבית במידה מסוימת עבור חלק מהאוכלוסייה בהשוואה לעבודה במשרד. הרוח של חברה נוצרת במידה רבה במשרד, לכן צריכים איזשהו איזון כזה".