איתי לוין (30) בסך הכל חיפש דרך לייעל את שירות המילואים שלו ושל חבריו לכוח כשכתב אפליקציה שנועדה לבנות את רשימת השמירה. בקרוב, כך הוא מקווה, האפליקציה תיכנס למקומות נוספים בצה"ל ותסייע ללוחמים בכל הגזרות.
לוין התחתן לפני כשנה, ובסוף חודש ספטמבר הקודם חזר לארץ מירח דבש ביפן לקראת השנה האחרונה של התואר בהנדסת תוכנה. ב-7 לאוקטובר הוא גויס למילואים, הצטרף ללחימה בעזה והשתחרר בינואר. חודש לאחר מכן, הוא נקרא שוב לפעילות של מספר שבועות בחאן יונס, שם הוא קיבל על עצמו את האחריות על השיבוץ של תורנויות השמירה.
"הבנו מהר מאוד שבלי סדר נאבד את זה, אז לקחתי על עצמי לעשות את הרשימות", הוא מספר. "הייתי טוב בזה עוד בסדיר ועשה לי טוב להתעסק בזה גם עכשיו. בשלב מסוים כבר צחקו עלי, אמרו לי 'תבנה אפליקציה ותשחרר אותנו'. אחד המפקדים אמר לי, חצי ברצינות, שאם תהיה אפליקציה הוא ינסה להעביר אותה הלאה, אז החלטתי ללכת על זה".
לוין בנה במהירות את האלגוריתם, תחילה על גבי דפים בשטח. אלא שאז שירות המילואים שלו הסתיים, ואחרי חאן יונס הוא שוחרר לתקופה קצרה והמשיך לסמסטר ב' ולקורס של פיתוח אפליקציות באנדרואיד. "לקראת הפרויקט שהייתי צריך להגיש בקורס נזכרתי בדפים שיש לי בתיק ואמרתי לעצמי, 'בוא ננסה לממש את זה'. זה הצליח. השלמתי את האלגוריתם, קראתי לאפליקציה 'שומר ישראל', הגשתי את העבודה וקיבלתי ציון טוב. אמרו לי לפרסם את זה, אז כתבתי פוסט בלינקדאין בנושא, ולהפתעתי הוא קיבל לא מעט תגובות. אנשים התחילו לפנות אלי, התייחסו לזה ממש ברצינות, התלהבו. חלק נתנו טיפים ואפילו הציעו לי עבודה. ממש לא ציפיתי לזה".
"את האפליקציה הזאת כתבתי בחאן יונס, וזה בכלל התחיל כבדיחה", כך הוא פתח את הפוסט שקיבל עם הזמן אלפי לייקים ותגובות. בהמשך הפוסט הוא מתאר את התפקיד שלו בשטח: "אני אחראי שמירות, התפקיד שלי הוא לדאוג שהמשימה המבצעית נשמרת ושהחבר'ה ישנו כמה שיותר. ועם כל הצניעות, אני ממש טוב בזה. הייתי יושב על זה שעה בכל פעם. מחשב מתי הבשלן מסיים להכין את האוכל, מתי הדתיים קמים להתפלל, מי נקרע יותר היום ומי פחות. מכין רשימות גיבוי לשינויים ופותר שינויים באמצע הלילה כשמעירים אותי עם "לוין, X יצא לקפ"ק עם המפק"צ, צריך לשנות את הרשימה. האמת, אהבתי את זה. זה נתן לי להתעסק במשהו בתוך כל הטרלול הזה".
"באחד הימים, באותו בית עזוב בחאן יונס, אחד החבר'ה אומר שאני סתם שובר את הראש ויש לזה אפליקציות", הוא כותב בפוסט. "אמרתי לו שנכון, אבל הן לא טובות כמוני. אז אחד המפקדים אמר, 'לוין, תעשה אפליקציה כזאת, ובסבב הבא תוכל לישון בשקט'. הופה, הבנתי שיש כאן אתגר ומשהו לעשות. לקחתי את המחברת הנאמנה שלי והתחלתי לצייר איך תיראה האפליקציה. ישבתי וחשבתי - איך אני הופך את תהליך בניית רשימת השמירה שלי לאלגוריתם?".
בימים אלו הוא מסיים את התואר הראשון בהנדסת תוכנה במכללת עזריאלי, בתוכנית משולבת עם תואר שני ביזמות טכנולוגית. במקביל, הוא מנסה להעביר את המשך הפיתוח של האפליקציה לצבא, שיתאים אותה לצרכים שלו ויוודא שאין בה סיכונים של ביטחון מידע. "בצבא הדברים מאוד דינמיים כך שתוכנה לא יכולה לנצח את זה, בטח לא ברמה של הפרויקט שעשיתי. אבל האפליקציה כן יודעת להתמודד עם שינויים, אם נגיד מישהו מאחר לשמירה בחצי שעה, היא פורסת מחדש את השמירה לכולם בהתאם".
"האלגוריתם הוא פשוט, מחשב ומשבץ אנשים לפי שעות", מסביר לוין. "אפשר להגדיר מראש נתונים של עמדות, מספרי אנשים, שעות ביום ובלילה והאפליקציה מחשבת ומייצרת את החלוקה. בניתי אותה לפי הניסיון שלי בלחימה בעזה, אבל זה יכול להתאים לכל דבר, למשמרות של מלצרות למשל. מעבר לחישוב המהיר שמאוד מקל ומאפשר לעשות סדר בכל זמן נתון, האפליקציה פותרת את אחת הבעיות הכי מציקות ברשימות שמירה, האפקט האנושי. אין יותר טענות של 'דפקת אותי כי אנחנו לא חברים, או רצית לדאוג לעצמך לשעה נוחה'. ברגע שאתה מוציא את האפקט האנושי מהמשוואה, אתה פותר הרבה מאוד סכסוכים ובכך מייעל את העבודה בכמה רמות".