משבר הקורונה אילץ את כולנו לבחון מחדש את החיים שלנו, והמציאות הכלכלית הקשה גרמה לרבים לשקול רילוקיישן ולחפש מדינות שסיפקו מעטפת סוציאלית נוחה יותר במהלך המשבר. בהתאם, חברת העברת הכסף והשירותים הכלכליים Remitly ערכה מחקר מקיף המתבסס על נתוני החיפוש בגוגל ומצאה גם את היעד המועדף להגירה עבור ישראלים.
לפי הנתונים, בין החודשים ינואר ואוקטובר חלה עליה של 29 אחוזים בחיפוש השאילתה "איך לעבור לחו"ל". במקום הראשון בעולם ניצבת קנדה, עם לא פחות מ-30 מדינות שדירגו אותה במקום הראשון וביניהן בריטניה, מקסיקו, צרפת ואפילו קטאר. "קנדה ניצבת במקום בולט במדד השלום העולמי בתור אחד המקומות הבטוחים לחיות בהם, ושיעורי האבטלה הנמוכים לצד מגוון אפשרויות ההגירה מציבים אותה מעל יתר מדינות העולם", ניתחו בחברה. מיד אחריה ניצבת יפן בה בחרו הגולשים ב-13 מדינות, בהן ארה"ב, אוסטרליה וקנדה. במקום השלישי והמכובד תמצאו את ספרד, שהגולשים מ-12 מדינות רואים בה בתור יעד הגירה מועדף; ביניהן שש מדינות דרום אמריקניות כמו קולומביה ואקוודור, אך גם מדינות מפותחות ועשירות כמו שוודיה ופינלנד.
ומה עם הישראלים? מסתבר שרובנו מחפשים בגוגל איך מהגרים לאוסטרליה, שנמצאת במקום השישי בדירוג – אחרי גרמניה במקום הרביעי ולפני קטאר, שמתהדרת במקום החמישי. את העשירייה הראשונה חותמות שוויץ, פורטוגל, ארה"ב ובריטניה.
"בחנו את נתוני החיפוש בלא פחות מ-101 מדינות ברחבי העולם. בעזרת ניתוח נפחי החיפוש של משפטים המזוהים עם בחינת מעבר לחו"ל, והשוואתם ללוקיישנים שעולים בראש תוצאות החיפוש, הצלחנו להבין מה המדינות הנחשקות ביותר", העידו ב-Remitly. מלבד המפה העולמית, הם הפיקו גם מפה המפרטת את רצונות ההגירה לפי אזורים: באירופה, למשל, גרמנים רוצים לעבור לשוויץ, ספרדים חולמים לעבור בצרפת – והיוונים היוו רוצים להצפין ולחיות בכלכלה הגדולה באירופה, גרמניה. הרוסים רוצים לעבור ליריבתם הבכירה ארצות הברית, והסעודים רוחשים קנאה לקטארים.
"הסיבות לכך שאנשים רוצים לעבור למדינה אחרת הן קידום הקריירה, איכות חיים טובה יותר ושליחת כסף למשפחה במולדת. אני חושב שעבור רבים, 2020 הייתה שנה שבה רבים חשבו אילו בחירות יכולות לשפר את חייהם", אמר ג'אגו מקנזי מ-Remitly.