כתב תביעה יוצא דופן הוגש אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד ארז בן ישי, המנכ"ל לשעבר של חברת פרומאייאיי (PROMAI). התביעה הוגשה ע"י החברה עצמה והיא טוענת כי בן ישי "התחזה לקצין בכיר בחיל האוויר וזייף, רימה, שיקר והונה את החברה". על פי התובעים, בן ישי הציג את עצמו כטייס ניסוי וכקצין במיל' בדרגת תת-אלוף בחיל האוויר.

חברת פרומאייאיי הפועלת מתל אביב ומעסיקה כ-40 עובדים, גייסה בעבר כ-7 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, עבדה על פיתוח מוצר טכנולוגי שנועד לשפר את העברת המידע החיוני לקווי ייצור, להפחית תקלות בייצור ולנהל את תחזוקת קווי הייצור. היא תובעת 10 מיליון שקל מבן ישי, אך על פי הכתב תביעה היא לא באמת יכולה לאמוד את מכלול הנזק שנגרם כתוצאה מפעולותיו. החברה טוענת כי במשך למעלה משנה הציג בן ישי בפניהם מצגים כאילו חברות ענק חתמו עם החברה על הסכמים למתן שירותיהם. 

על פי כתב התביעה, בתחילת חודש אפריל 2025, התברר שהנתבע זייף את ההתקשרויות וההסכמים שטען שנחתמו על ידי אותן חברות ענק. אחת מהן היא חברת "מדטרוניק", תאגיד בין-לאומי שעוסק במכשור רפואי. על פי התביעה הוא זייף הסכם מפורט ומדוקדק, שנחתם לכאורה ב-20.2.24 וב-26.6.24, שאורכו 35 עמודים ושכולל את אבני הדרך שאליהן החברה צריכה להגיע על מנת לקבל תשלום על שירותיה. הנתבע נעזר ב-ChatGPT כדי להכין את ההסכם, ולאחר מכן זייף את חתימותיו של מילו מטקאלף (Milo Metcalf), סגן נשיא מדטרוניק העולמית. ההסכם גרם לעובדי החברה לעבוד יומם ולילה על מנת לעמוד באבן הדרך הראשונה, שהייתה אמורה להכניס לחברה הכנסה בסך של חצי מיליון דולר בחודש מאי 2025.

טסלה (צילום: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)
צילום: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

חברה נוספת היא בואינג, שלגביה זייף הנתבע לכאורה שורה ארוכה של הסכמים. בין השאר, הוא זייף את הסכם המסגרת מיום 23.5.24 וגם את חתימתו של מנכ"ל החברה, דייוויד קלהון (David L. Calhoun). דוגמת החתימה של דייוויד קלהון נמצאה בקובץ וורד במחשבו של הנתבע, עוד זייף לכאורה הנתבע כמה דוגמאות של חותמת של היועץ המשפטי של המחלקה המסחרית בבואינג, פיטר רטנר (Peter Rathner) וערבות בנקאות ממוסד פיננסי שנתן לחברה הבטחת תשלום מחברת בואינג.

על פי התביעה, הדפוס של בן ישי חזר לכאורה עוד מספר פעמים ועם כמה חברות כמו חברת pratt and whitney, Lockheed Martin, GE, AIRBUS ואפילו טסלה, שם בן ישי זייף את הלוגו ואת נייר המכתבים של חברתו של אילון מאסק, זייף בקשה לקבל מידע וחתימה של מנהלת בטסלה בשם דאן הונג על הבקשה, וכן זייף מיילים ששלח לעצמו כביכול מאותה מנהלת.

מטה בואינג בקליפורניה (צילום: Michael Vi, shutterstock)
צילום: Michael Vi, shutterstock

על פי כתב התביעה, בן ישי לא הסתפק בחברות מסחריות וזייף גם מסמכים פדרליים שעליהם חתומים רשות התעופה הפדרלית (FAA) ומשרד המשפטים האמריקני (DOJ), כשבמחשב של הנתבע נמצאה למשל דוגמת החתימה של החותם מטעם רשות התעופה הפדרלית. הוא גם פיברק פרוטוקולים של ישיבות שלא התקיימו ב-FAA, זייף מייל ומסמכים שכביכול נשלחו אליו מאת DARPA, סוכנות ממשלתית במחלקת ההגנה בארצות הברית שעוסקת בפיתוחים טכנולוגיים של הצבא.

חברת פרומאייאיי שכרה את משרד החקירות ויצמן יער, אשר גבה הודעה מבן ישי שצורפה לכתב התביעה: "הנתבע אינו קצין, אלא שירת בחיל האוויר 5 שנים, השתחרר בדרגת נגד ושירת בסך הכול כ-5 שנים במילואים".

בהמשך ההודעה המנכ"ל לשעבר מודה: "זה מתחיל בפברואר 2024 ואז אני מזייף וממציא חוזים של לקוחות שכביכול חתמו על הסכמים עם החברה לרכישת המוצר ו/או נמצאים עם החברה בקשר וגילו עניין במוצר. כפי שמסרתי לכם, את כל ההסכמים אני המצאתי מראשי ולא היה מאחוריהם התכתבויות עם גורמי חברות אלו ולא היו סיכומים למכירת המוצר ו/או התעניינות של החברות במוצרים. אני רוצה לציין שעשיתי את הזיופים של המסמכים על מנת ליצור מצג שווא למשקיעים פוטנציאליים ולבעלי המניות והמשקיעים הראשונים של החברה". 

פרומאייאיי הוקמה על ידי ד"ר דינה גורן בר, בעלת דוקטורט במערכות מידע מאוניברסיטת תל אביב ומרצה לשעבר לניהול פרויקטים וממשקי משתמש ב-2022, שגם היא צד בכתב התביעה. על פי התביעה, בן ישי רכש במרמה גם את אמונה של ד"ר גורן כך שהיא קיימה איתו מערכת יחסים אישית. בסופו של דבר התברר שהוא נשוי וחי במקביל עם אישה אחרת, והסיפורים שסיפר לד"ר גורן על כך שהוא נעדר מביתה בלילות לצרכים מבצעיים וצבאיים התבררו כשקרים. על סמך מצגי השווא והשקרים של בן ישי הוא קיבל מד"ר גורן עם הקמת החברה 12% ממניות החברה (לאחר היפוך שרוול לחברה הרשומה בדלאוור) והוא מונה לשמש מנכ"ל החברה.

עו"ד דוד פורר, עו"ד לימור לוי (צילום: אוסנת רום)
עו"ד דוד פורר, עו"ד לימור לוי | צילום: אוסנת רום

עורכי הדין דוד פורר ולימור לוי המייצגים את חברת פרומאיי מסרו: "הגשנו את התביעה לבית המשפט מיד כשהתגלו המעשים כדי שהחברה תקבל בהקדם האפשרי פיצוי על הנזקים שנגרמו לה".

עו"ד אריאל שמול ועו״ד אביטל קדרון, המייצגים את ארז בן ישי, מסרו בתגובה: "מרשינו מכחיש את כל הטענות המיוחסות לו, מדובר בטענות חסרות שחר ובבדיה מוחלטת. מרשינו פעל כחוק במסגרת היותו מנכ״ל החברה ולא נפל רבב בהתנהלותו. נוכח התנהלות גורמים בחברה נגרם למרשינו נזק אישי וכלכלי רב, השתרבבות שמו של מרשינו לפרשה הינה טעות ועל לא עוול בכפו. על פניו נראה כי מדובר בסכסוך עסקי בין מי מהצדדים, מרשינו אינו צד לעניין".  
עו"ד אריאל שמול ועו״ד אביטל קדרון (צילום: לילך אוזן, פרטי)
עו"ד אריאל שמול ועו״ד אביטל קדרון | צילום: לילך אוזן, פרטי