הקמפיין החרדי נגד שימוש בסמארטפונים הוא אחד מסימני ההיכר של החברה היהודית האולטרא-אורתודוקסית בשנים האחרונות. פשקווילים נגד מחזיקי אייפון ומכשירים דומים אחרים, הכוללים כל קללה ואיום אפשריים ביהדות, הפכו בשכונות ירושלים ובני ברק לדבר שבשגרה, ויותר ויותר מוסדות אינם מוכנים לקבל לשורותיהם אפילו בני משפחה של מחזיקי סמארטפון.
"רמי לוי תקשורת" מנסה לספק פתרון יצירתי לסכסוך – סמארטפון (כמעט) נטול סמארטפון. היום (ה'), חשפה החברה כי בחודשים האחרונים עבדה על פיתוח מכשיר שיאפשר לבעלי מקצוע בחברה החרדית להיות מחוברים תמידית מבלי להתפשר על עקרונותיהם הדתיים-אמוניים.
המכשיר שנבחר לצורך כך הוא נקסוס 4, אחד הסמארטפונים הטובים בעולם, המשלב מפרט מתקדם עם מחיר זול יחסית. רמי לוי תקשורת שיתפה פעולה עם מספר חברות, שאחת מהן פיתחה ROM ייעודי – כלומר: גרסא מיוחדת של מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. באופן פרדוקסלי, ה-ROM הזה מתפאר בסלוגן "ללא גוגל", מאחר והוצאו ממנו דפדפן האינטרנט ושירות חנות התוכן של גוגל, המאפשרים גישה חופשית לתכנים שעשויים להתנגש עם אמונתם של המשתשים החרדים. במקומם, שולבה ב-ROM חנות אפליקציות המפוקחת על ידי ועדת הרבנים לענייני תקשורת ומתוחזקת על ידי חברת אפיק סלולר, אליה יועלו רק אפליקציות הכרחיות כגון משרדי ממשלה, בנקים ומוסדות פיננסיים, קופות חולים, ניווט, מייל, מסרונים ועוד.
וגם:
>> בני ברק מציגים: לא תאמינו מה יקרה אם תמשיכו להשתמש באייפון
>> כך בית שמש נלחמת בטומאת האינטרנט
לדברי הרשת, המכשיר לא נועד לאברכים צעירים בני-עשרה, אלא לאנשים בוגרים ועובדים, ולכן מאפשר צילום ושיתוף תמונות באמצעות האפליקציות המאושרות, בניגוד למכשירים "כשרים" ישנים יותר, שתכונות אלו נחסמו בהם בדרך כלל. בפיילוט שנערך בחודשים האחרונים כבר קנו את המכשיר כ-200 איש, והחל מהשבוע הבא הוא יוצע לציבור הרחב.
כדי לעודד את 100,000 החרדים שכבר רכשו סמארטפונים, כפי שמעריכים גורמים בציבור זה, לעבור למכשיר החדש, מציעה אותו רמי לוי תקשורת במחיר הוגן למדי: 1,549 שקל לדגם הבסיסי בעל אחסון בנפח 8 גיגה בייט ואחריות של "סלדון", ו-1,899 שקל לדגם בעל אחסון בנפח 16 גיגה בייט ואחריות של היבואן הרשמי, "רונלייט". בנוסף, יימכר המכשיר במתכונת "טרייד-אין", במסגרתו מי שיביא סמארטפון רגיל יקבל תמורתו זיכוי. כך, לדוגמא, אייפון 4 שווה כ-900 שקל, אייפון 4S כ-1,200 שקל, אייפון 5 כ-2,200 שקל, גלקסי אס מהדור השני כ-750 שקל, גלקסי אס מהדור השלישי כ-1,100 שקל וגלקסי אס מהדור הרביעי כ-2,000 שקל.
מכשירים נוספים שצפויים להגיע בעתיד כוללים את "גלקסי יאנג" של סמסונג, הצפוי לעלות כמה מאות שקלים, ו-L5 של LG, הצפוי לעלות מעט יותר.