תביעה נוספת של מסנני תוכן נגד פייסבוק: 30 עובדים תובעים את הרשת החברתית בטענה שפיתחו טראומה קשה במסגרת עבודתם, בעקבות החשיפה הממושכת לתכנים אלימים ומיניים. העובדים טוענים כי הם לא קיבלו הכשרה מתאימה להתמודד עם התכנים אליהם נחשפו, ולא נפגשו עם מומחים לבריאות הנפש במסגרת עבודתם. לפי הדיווחים בתקשורת הבריטית, זו תהיה תביעת הפיצויים הגדולה ביותר נגד פייסבוק באירופה, כשהחברה עלולה לשלם פיצויים בגובה מיליוני לירות שטרלינג.
בתביעה משתתפים עובדים לשעבר ובהווה, שעבדו במטה של פייסבוק בבירת אירלנד ובסניפים נוספים בגרמניה ובספרד, והועסקו דרך חברות קבלן שעומדות גם הן במרכז התביעה. לפי התביעה, רבים מהם פיתחו דיכאון חמור, וכמה מהם אף ניסו לשים קץ לחייהם. אחרים קבלו דיאגנוזה רשמית של הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), וישנם כאלה שטוענים שחוו שינויים באופי שהובילו להתפרקותן של מערכות יחסים.
לא מדובר בתביעה הראשונה שמוגשת נגד פייסבוק בנושא זה. במאי 2020 הסכימה פייסבוק הסכימה לשלם 50 מיליון דולר למסנני תוכן בארצות הברית, שהגישו את תביעתם בבית דין בקליפורניה. בתביעה השתתפו יותר מ-1,000 עובדים, כשכל אחד מהם קיבל פיצוי של 1,000 דולר לפחות, לצד פיצוי נוסף, אם יאובחנו עם הפרעת דחק פוסט-טראומטית.
"אנחנו מחויבים לספק תמיכה למסנני התכנים בפייסבוק, מאחר שאנחנו מזהים שחלק מהתכנים עשויים להיות קשים. מסנני תכנים בפייסבוק עוברים תוכנית הכשרה מעמיקה באורך מספר שבועות בה הם לומדים את כללי הקהילה, והם זכאים לתמיכה פסיכולוגית נרחבת", נמסר מטעם דובר החברה בתגובה לתביעה. "התפקיד כולל תמיכה מסביב לשעון ממטפלים מוסמכים, מוקד טלפוני, וגישה לביטוח בריאות פרטי מיום ההעסקה הראשון. אנחנו מטמיעים אמצעים טכניים כדי להגביל ככל האפשר את חשיפתם לתוכן גרפי. זהו נושא חשוב, ואנחנו מחויבים למצוא את הפתרון הנכון".
בסוף אוקטובר 2020 פרסם המגזין "ניו יורקר" כתבת מגזין מעמיקה העוסקת במדיניות סינון התכנים של פייסבוק. לפי הכתבה, כיום עומדים לשירותה של פייסבוק כ-15,000 מסנני תוכן, רובם עובדי קבלן שפזורים בערים שונות בעולם, ובהן דבלין, אוסטין, ברלין ומנילה. הם עובדים בזמנים לא סטנדרטיים כדי לגשר על הבדלי השעות, וצופים בשטף אינסופי של תכנים שכוללים גם אלימות קשה ופורנו ילדים. במועד העסקתם הם חותמים על שאוסרים עליהם לדבר על עבודתם.
לפני כשנה הגיש קליפורד ג'ודי בן ה-47 תביעה ייצוגית בבית המשפט בפלורידה נגד פייסבוק וחברת כוח האדם שהעסיקה אותו, בטענה כי שתי החברות לא מעמידות מספיק אמצעי תמיכה נפשית לאנשים כמוהו, שמתמודדים עם תוכן טראומטי – שעות על גבי שעות של תכנים גרפיים כמו פורנוגרפיית ילדים, אונס וירי המוני. ג'ודי ציין בכתב התביעה סרטון קשה במיוחד בו הוא נאלץ לצפות מספר פעמים בשנה שעברה. הסרטון הוא זה בו נראה ברנטון טרנט במתקפת טרור במסגד בניו זילנד, במהלכה רצח 51 איש.