חברה יפנית פיתחה פילטר בינה מלאכותית שיכול לזהות צרחות וטון כועס - ולהפוך אותו לדיבור רגוע כדי להפחית את הלחץ שחווים מפעילי מוקדים טלפוניים.
חברות טכנולוגיה גדולות כבר מזמן מודעות ללחץ אליו חשופים מפעילי המוקדים הטלפוניים, כאשר לקוחות רבים מוציאים עליהם את הכעס והתסכול שלהם. חלקם אפילו הציגו תוכניות שונות שנועדו להפחית עצבנות וחרדה. עם זאת, ייתכן כי חברה אחת המציאה פתרון הרבה יותר יעיל - שימוש בבינה מלאכותית כדי להוציא לחלוטין את הצרחות והטון האגרסיבי מהמשוואה. קונצרן ההשקעות היפני סופטבנק (SoftBank) עובד בשנים האחרונות על יצירת מסנן קולי שיזהה צרחות ויתרגם אותן אוטומטית לדיבור רגוע.
"פיתחנו את המערכת כתגובה לבעיה של לקוחות שמטרידים את עובדי המוקד הטלפוני וכדי להגן עליהם", אמר טושיוקי נאקאטני (Toshiyuki Nakatani) , אחד ממפתחי מסנן הבינה המלאכותית החדשני.
מסנן הקול של סופטבנק מורכב משני שלבים. הראשון, הכולל AI, מזהה קול כועס מתוך נקודות מפתח בשיחה. השני הוא שימוש בכלים אקוסטיים כדי להפוך אותו לטון טבעי יותר, ואפילו מנומס. הפילטר לא משנה אף אחת מהמילים שנאמרות על ידי האדם, אלא מרכך באופן משמעותי את האינטונציה. מפעיל המוקד עדיין ישמע כל מילה מעליבה שתגידו עליו, אך זה יהיה בטון רך יותר, מה שאמור לעזור להפחית את הלחץ והחרדה של העובדים.
כדי לאמן את ה-AI, המהנדסים סופטבנק ביקשו מ-10 שחקנים להקליט לפחות 100 ביטויים נפוצים, כולל צעקות, האשמות, איומים ודרישות להתנצלות (ותודו שזו נשמעת לכם עבודה כיפית). בסך הכל, יותר מ-10,000 קבצי קול שימשו לאימון מסנן הבינה המלאכותית. על פי הדיווחים, סופטבנק צפויה להתחיל לנסות את הפילטר במרץ 2026 והניסוי הראשון יהיה כמובן ביפנית ומותאם ללקוחות שלהם. אנחנו בעיקר לחוצים מהרעיון שבעתיד אפילו צרחות לא יעזרו לנו להתנתק מחברת הכבלים.