אומרים שטוויטר היא בועה, אבל מי שנמצא ברשת החברתית יודע שזאת בועה מאוד מיוחדת. זה כנראה המקום היחיד שבו משתמש אנונימי הופך לכוכב בזכות שבועיים של גשם. דני רופ? אנשי הטוויטר מקבלים את התחזית שלהם מ"שלמה מזג אוויר" - משתמש שמסרב להזדהות, אבל במשך התקופה הגשומה הנוכחית מביא את התיעודים הכי מטורפים מסופות הברקים, את הרגעים המדויקים בהם מתחיל הגשם ואזהרות ספציפיות על שטפונות.

עוד לפני שהחלה הסופה הגדולה שנמשכה מעל לשבועיים, שלמה מזג אוויר הזהיר את עוקביו לגבי גלים שונים וחזקים של חורף שמתקרבים. מי שעוקב באדיקות מבחין בהתלהבות של "שלמה" מכל עדכון מפה סינופטית, ולקראת אותה סופה זה רק הלך והתעצם.

 

ואכן שלמה דאג לעדכן את עוקביו עם כמה ציוצים ביום על השינויים במפות והמודלים השונים. וכאשר החל הגשם בישראל - כך החלה גם הסערה סביב חשבון הטוויטר שלו. מהר מאוד גולשים שונים נדבקו באותה התלהבות שיש לשלמה מכל תחזית קרה, חלקם חיקו אותו, חלק השתעשעו עם ממים או פשוט הרימו לחשבון שכולו מוקדש לתשוקה של שלמה - מזג אוויר.

בשיחה עם mako "שלמה מזג אוויר" התעקש להישאר אנונימי, אבל העיד על עצמו: "בגדול, אני אומן, פרפקציוניסט, שחובב מזג אוויר, טכנולוגיה ומה שביניהם". בנוסף, הוא גילה לנו שבימי סערה הוא מעביר את רוב היום בהתעסקות בציוצים בנושא. הלהט שלו לחורף, קיץ ומה שביניהם הוא לא מובן מאליו. הוא מספר שלא למד אף פעם את המקצוע: "תמיד רציתי לדעת מה החזאים רואים, וגם כמו כל חובב/אדם רגיל שלא יודע לקרוא מודלים, אין אף אחד היום שנותן לפני מערכת הסבר ותשקיף מה רואים באופק. למדתי לבד לקרוא את המודלים עם הזמן".

הוא גם מסביר את ההבדלים בין תחזית שאנחנו רואים במהדורת החדשות לקריאת מודלים: "תחזית אפשר לבנות רק 3-4 ימים לפני. בקריאת מודלים אפשר כבר לדעת כיוון במידה ויש אחידות בין המודלים במספר עדכונים, גם אם מדובר על עוד 10 ימים. מודלים נותנים עדכונים מספר פעמים ביום ובגדול לפני מערכת גדולה/סערה, כשמדובר ביותר משבוע לפני (וגם פחות) בכל עדכון מודל יש חידוש, לפעמים זאת הקצנה ולפעמים התמתנות. ברור שכשיש צפי לשלג, לפעמים עדכון אחד יכול לחרבש חלומות, ועדכון אחריו להחזיר אותם. חשוב לציין שככל שרחוקים מהאירוע יכולים להשתנות דברים, ולכן יש גם אכזבות, וזה חלק מההנאה של החזאים, ואני חלמתי להביא את ההנאה הזאת לכולם. שירגישו את החוויה של החזאי".

שלמה הוא חובב חורף וזה לא ממש סוד, אפשר לראות זאת בניסוחי הציוצים שלו. הוא גם לא מסתיר את זה בשיחה איתו: "תמיד עניין אותי התחום, מאז שהייתי ילד, ושלג היה המתנה שלי בחורף, אם היה". נראה שהאופטימיות הכמעט נאיבית של שלמה לגבי שלג ממשיכה גם לחורף הנוכחי: "החורף עד כה מצוין ובעמדה לשבור שיאים של שנים בהרבה תחנות מדידה ברחבי הארץ. הוא צפוי להיות פעיל גם בחודשים הקרובים. נכון שיש אכזבה מבחינת השלג שכבר שנים לא מגיע בצורה קלאסית, אבל שלג זה רק בונוס, הגשם זה הדבר המשמעותי באמת. כמובן שעוד לא אבדה תקוותנו והשלג עוד יכול לבוא".

למרות האנונימיות של שלמה, המערכת הגשומה שתפסה אותנו בסוף ינואר והפכה אותו לכוכב טוויטר הוסיפה לו לא מעט עוקבים. יש לו כרגע מעל ל-22 אלף עוקבים כאשר חלק מהציוצים שלו מגיעים לחשיפה של כמה עשרות אלפי משתמשים. כאשר התחלנו לעקוב אחרי שלמה הוא החזיק רק בכמה אלפי עוקבים והוא מודע היטב להצלחה שלו בחודש האחרון: "אני לא אשקר, אני גם אוהב את האפשרות לשתף ולהשפיע, ככל שיש יותר חשיפה ועוקבים יותר אנשים נהנים, זה ממלא אותי".

אבל בסוף החורף יחלוף, ושלמה יצטרך למלא את החלל של הקיץ האינסופי בישראל, אז איך עושים את זה? "בקיץ יש חורף באזורים אחרים בכדור הארץ, וגם יש את עונת הסופות הטרופיות ואירועי טבע עולמיים שלרוב גם חריגים. וכמובן את עונת הסופות טורנדו, ואת המונסון במזרח. זה לא פחות מעניין". ואכן שלמה דואג לעלות תיעודים די מטורפים מאירועי אקלים שונים בעולם, ובעקבות ההתחממות הגלובלית לא חסרים כאלה בשנים האחרונות.

לא ברור האם שלמה פשוט אדם שלא אוהב את הזרקורים או שהוא רוצה לשמור על הפרטיות מסיבה אחרת, אבל הוא כן מתעקש לתת קרדיט לכל מי שעוסק במלאכה ומהם הוא לומד: "חשוב לי גם לציין כמה אנשים, ביניהם אלעד פרוכט שהוא חזאי מקצועי שמאד עוזר לי, הוא מטאורולוג תעופתי, ועוד מספר חזאים, תום דהן וליאור סודרי". אותו ליאור סודרי התראיין אגב לפני מספר ימים וסיפר שהוא מכיר את העמוד, אבל "לא יודע מי עומד מאחוריו".

אבל אם הגעתם עד לקטע הזה בכתבה, אתם כנראה גם חובבי מזג אוויר, כמונו וכמו שלמה. אז מה מתי מערכת הגשם תסתיים? שלמה מספר בעדכונים האחרונים שצץ לו ציר (גל) נוסף שיעבור אותנו ביום שני בשבוע הבא, וזה אחרי הציר שיעבור אותנו בסוף השבוע. "אפשר לומר שהמערכת תהיה איתנו בהפוגות עד אמצע השבוע הבא", הוא אומר, אבל שלמה כמו כל חזאי יודע שחייבים להסתייג: "נציין שזה מערכת שקשה לחיזוי אצל המודלים, בגלל השקע רום שהוא מנותק הפעם, זה סטטי, ולכן ייתכנו שינויים".