עובדי הייטק מצטיירים בעיני לא מעט אנשים ככאלה שמרוויחים טוב, מפונקים ונהנתנים - בעיקר בשל התנאים הטובים שהם מקבלים במקומות העבודה שלהם. מה שלא כולם יודעים הוא שיש גם הרבה מהם ששמו לעצמם מטרה להתנדב ולתת בכל דרך שבה הם יכולים לאפשר לעצמם.
כזה הוא ג'ק לבנט, יליד קנדה וסמנכ"ל השיווק בחברת הפינטק לייטיקו (Lightico), שתרם כליה לאדם זר. "ידיד סיפר לי על אלפי אנשים שזקוקים להשתלות כליה ושבגלל מחסור בתורמים הם עלולים למות. קראתי שמדי שנה יש כאלף אנשים שנותרים ללא כל פתרון. הבנתי שיש לי הזדמנות אדירה לעזור למישהו אחר ולהציל חיים", הוא אומר.
בסיועה של עמותת "מתנת חיים" תרם לבנט כליה. "עברתי ניתוח בתהליך שגרתי ונטול סיכון. לא הרגשתי כמעט כאבים וחזרתי לעבודה אחרי שבוע. נפגשתי עם החולה ושמחתי מאוד לראות שהתרומה שלי עזרה לו, לאשתו ולששת ילדיו לחזור לחיים נורמליים". לדברי לבנט, בני משפחתו תמכו בהחלטה שלו: "השיחות שלנו בנושא העשירו והחכימו את כולנו".
לבנט גם הקים, בתמיכתה של לייטיקו, שפיתחה פתרון להשלמת עסקאות בתהליך דיגיטלי, את Salesclass.co - תכנית הכשרה חינמית המציעה לעולים חדשים שלא מוצאים עבודה הדרכה למכירות בהייטק. חמשת המחזורים הראשונים הכשירו עד כה 130 עולים וכ-70% מהם גויסו על ידי חברות שונות.
באותה חברה, המעצבת הבכירה דליה גוטמן, התנדבה להיות פונדקאית. את ההחלטה היא קיבלה אחרי שראתה את קרובי משפחתה מנסים במשך שנים, ללא הצלחה, להקים משפחה. "ההריונות והלידות של שני ילדיי היו קלים והרגשתי שאוכל להתמודד עם התהליך", היא אומרת.
גוטמן פנתה ל"מרכז להורות באמצעות פונדקאות", שליווה אותה בכל התהליכים האדמיניסטרטיביים והרפואיים, וחיבר בינה ובין האם המיועדת. "בשלב זה בעלי התנדב להסביר לבננו הבכור במילים פשוטות את הצורך לעזור למישהי שלא מסוגלת להרות, ואמר לו שאימא עושה מצווה. הוא הבין את העניין ותמך בנו".
"אני ובעלי הכרנו את האישה והתיידדנו איתה", מספרת גוטמן, "היא נחמדה מאוד, דואגת לי ומפנקת אותי. היא גם מלווה אותי לבדיקות ולביקורים אצל הרופא ומרגישה באופן זה שותפה לתהליך ומחוברת לתינוק. אני שותפה לשמחתה ולהתרגשותה ואנו מצפים ביחד ללידה בעוד כחודשיים".