יממה וחצי לאחר סגירתו של אתר ההורדות המפורסם The Pirate Bay, עדיין לא ידוע עד כמה קשה היתה הפגיעה של משטרת שבדיה באתר, אך נראה שלאינטרנט גם לא איכפת. מאז נפילת האתר לאחר הפשיטה עליו שלשום בשטוקהולם לא נרשמו מחאות ציבוריות - ופיטר סונדה, לשעבר דובר האתר הפיראטי, דווקא תומך בהמשך המצב הזה.
סונדה, שאתמול מלא חודש לשחרורו מהכלא בשבדיה, שם נכלא בחורף לחמישה חודשים, כתב בבלוג שלו לאחר ירידת האתר מהאוויר כי לדעתו, טוב שהאתר נסגר וכי הוא מקווה שלא ייפתח מחדש. "כרגע הגיעה אלי הידיעה כי המשטרה פשטה על The Pirate Bay, שוב", הוא כתב. "הפעם האחרונה שזה קרה היתה לפני יותר מ-8 שנים. בפעם ההיא, רבים יצאו לרחובות למחות ולהפגין. היום נראה שרק למעטים איכפת - ואני אחד מהם".
לדבריו, הסיבה לכך היא ש"יותר מהכל, לא אהבתי את מה שנהיה מ-Pirate Pay. האתר הפך למשהו שאנשים פשוט מצפים שיהיה שם. אף אחד לא מעוניין לקחת את הטכנולוגיה הלאה. האתר היה מגעיל, מלא באגים, קוד ישן ועיצוב ישן". אך דבר אחד דווקא כן השתנה במהלך השנים, מספר סונדה: "הפרסומות. יותר ויותר פרסומות מילאו את האתר, ואיכשהוא (אפילו) כשהתחושה היתה שאי אפשר להפוך את הפרסומות למטרידות יותר - איכשהוא הן (בכל זאת) הצליחו להידרדר".
סונדה טוען כי "התוכנית המקורית של The Pirate Bay היתה לסגור אותו ביום השנה העשירי לעלייתו. במקום זה, בתאריך הזה נערכה מסיבה 'לכבודו' בשטוקהולם. היא מומנה על ידי חברה סקסיסטית כלשהי ששלחה בחורות צעירות וכמעט ערומות לחלק מתנות ללקוחות פוטנציאליים. הכניסה עלתה כסף והיו סטים עם אמנים, במקום לבקש מהממגיעים להביא תוכן - זה היה בדיוק ההיפך מהעקרונות עבורם עבדתי ב-The Pirate Bay".
הפרסומות, האירועים הנוצצים ואווירת ההערצה גרמו לסונדה להגיע למסקנה כי "בשנים האחרונות לא נותרה נשמה ב-The Pirate Bay. מבחוץ, הרגשתי שלאף אחד אין עניין בסיוע לקהילה אם זה לא מכניס כסף מזומן. אני חושב שעזבתי את האתר מעט אחרי השיא שלו, ולא כשהוא חרא כמו שהיה כשנסגר היום. אני מרגיש טוב עם האפשרות שהוא נסגר לעד, רק חבל לי על הדרך בה נעשה הדבר".
עם זאת, יש בסונדה גם אופטימיות: "מהחלל העצום שימלא עכשיו את הכבלים האופטיים ברחבי העולם, אני בטוח למדי שהדבר הגדול הבא יעלה. ואני מקווה שלא יהיו בו פרסומות לפורנוגרפיה או לוויאגרה. יש כבר (מספיק) שירותים לזה".