עידן חדש: משרד החקלאות האמריקני אישר לשתי חברות בארצות הברית למכור בשר מתורבת. שתי החברות, Upside Foods ו-Good Meat, הודיעו כי מוצריהן יהיו זמינים בקרוב במסעדות יוקרה בארצות הברית, למשל, במסעדה בבעלות השפית דומיניק קרן בסן פרנסיסקו ובמסעדות של השף חוסה אנדרס. ארצות הברית הפכה בכך למדינה השנייה בעולם, אחרי סינגפור, שמאפשרת מכירת שגודל במעבדה.
"האישור הזה ישנה מהותית את האופן שבו הבשר מגיע לשולחן שלנו", אמר אומה וולטי, מייסד ומנכ"ל Upside Foods. "זהו צעד ענק קדימה לעבר עתיד בר-קיימא יותר". שתי החברות כבר קיבלו בחצי השנה האחרונה אישור מארגון הבריאות העולמי (ה-FDA) שהבשר שהן מייצרות בטוח למאכל אדם, ובשלב מאוחר יותר, החברות מתכננות להגדיל את הייצור ולמכור את הבשר גם בחנויות ומסעדות רגילות.
חברות סטארטאפ מתמודדות עם מכשולים רבים למרות שהן מצליחות לייצר בשר בטוח למאכל אדם. ייצור הבשר המתורבת יקר יותר מייצור תחליפים המבוססים על חלבון מהצומח, והוא טרם קיבל אישור רגולטורי ברוב המדינות, כולל בישראל.