בשעות האחרונות החל לרוץ ברשתות החברתיות צילום של משלוח חריג שהגיע מענקית הקניות אמזון. במשלוח נראה שעובד כלשהו במחסני החברה לא ממש אהב את העובדה שהוזמנה חבילה של דגלי ישראל - והדביק על החבילה מדבקה צהובה שעליה נכתב free palestine.
מי שהעלה את התמונה הוא אייל יעקובי, עיתונאי יהודי שחי בארצות הברית ופעיל הסברה מוכר. "זה לא מקצועי באופן יוצא דופן", כתב יעקבי לצד התמונה שהעלה לחשבון הטוויטר שלו. "בבקשה תחקרו את העובדים שלכם", הוסיף ותייג את חשבון ה-X של אמזון.
This is extremely unprofessional. @amazon please investigate your employees. pic.twitter.com/lMCjt2SeTw
— Eyal Yakoby (@EYakoby) June 2, 2024
אם חשבתם שהחברה בתגובה תתנצל או תבטיח לנזוף בעובד, שככל הנראה ביצע את המעשה על דעת עצמו, תחשבו שוב. חשבון שירות הלקוחות של אמזון הגיב ליעקבי בצורה לקונית למדי: "אנחנו ממליצים שלא לכלול מידע אישי מזהה ברשתות החברתיות", לצד הוראות כיצד למחוק את הציוץ. לאחר מכן הגיבו מטעם שירות הלקוחות של החברה בתגובה נוספת: "לעזרה נוספת, אנא צור איתנו קשר". כאמור, שום התנצלות.
הציוץ של יעקבי נצפה יותר מחצי מיליון פעמים בשעות הספורות שבהן הוא באוויר, והתגובות כצפוי מתחלקות בין תומכי לישראל, למי שמצדדים במעשה של עובד אמזון. "העובד צריך העלאה", כתב מגיב אחד, ואילו אחר הוסיף: "זה מדהים, אהבתי את זה".
עובדי המחסנים של אמזון, שאחראים על מיון והפצת החבילות, סובלים מתנאים קשים ומשתייכים לרוב למעמד הנמוך. לאורך השנים נחשף במספר תחקירים כיצד הם מנוטרים על ידי מצלמות אבטחה ומערכות בינה מלאכותית שמזהות שגיאות בעבודתם, וכי הם עובדים תחת לחץ עבודה גדול, במסגרתו יש להם 9 שניות בלבד לטפל בכל חבילה. סביר להניח כאמור שמדובר בפעולת מחאה של עובד מתוסכל, ולא בנקיטת עמדה מטעם ענקית הטכנולוגיה, אך עם זאת, מדובר במעשה חמור לכל הדעות.
עם זאת, שמה של אמזון נקשר לנושא המלחמה והחטופים בהקשר אחר - סשה טרופנוב, מהנדס בסניף הישראלי של אמזון, נחטף מקיבוץ ניר עוז יחד עם בת זוגו, ספיר כהן, כשהגיע לבקר את משפחתו בשבת השחורה. אמו ילנה וסבתו אירנה נחטפו גם הן, כאשר אביו ויטלי ז"ל נרצח. בת זוגו, אמו וסבתו הוחזרו במסגרת העסקה, אך סשה עוד חטוף בעזה. לאחרונה אף שוחררו 2 סרטונים שלו מהשבי.
לאחרונה עלו טענות כנגד חברת אמזון על כך שהיא לא מאפשרת לעובדיה להביע הזדהות עם העובד החטוף. בתחקיר גלובס פורסם כי עובדי החברה בישראל ערכו שלל יוזמות הקוראות לשחרורו, אך החברה העולמית לעומת זאת לא הביעה הזדהות רשמית כלל.