הממשל האמריקני נערך להגן על איום לא שגרתי על ביטחון המדינה: מנופי נמל תוצרת סין. צו חדש שעליו יחתום נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יאפשר לרשויות האמריקאיות לחקור ולבחון את אבטחת הנמלים המוצבים בנמלי המדינה, במטרה לזהות פרצות שיאפשרו להאקרים בשליחות סין להשתלט עליהם.
החשש הלא שגרתי הוא תולדה של שורת אירועים קודמים, בהם פריצה של האקרים סיניים לתשתיות ימיות אמריקאיות בבסיסי צבא בגוואם בשנה שעברה. באירוע אחר שותק בשנה האחרונה נמל ימי גדול ביפן למשך יומיים בעקבות מתקפה של האקרים רוסים, שדרשו כופר תמורת שחרור התשתיות.
בארה"ב מודים כי בשנים האחרונות ציוד תוצרת סין שמותקן בתשתיות רגישות המדינה היוו מוקד לתקיפות סייבר סיניות. הנחיות שקבע הממשל האמריקאי בשנים האחרונות אוסרות על התקנות ציוד רשתות תקשורת 5G של יצרניות סיניות. חרמות אף הוטלו על חברות תקשורת סיניות כמו וואווי ו-ZTE.
ההנחיות החדשות צפויות להעניק למשמר החופים האמריקאי סמכות לבחון את המנופים בנמלי ארה"ב, ולחקור תקיפות סייבר על תשתיות בנמלים ועל כלי שיט אמריקאים. מומחים טוענים כי הממשל האמריקאי חושש ממתקפת סייבר סינית שתנצל את תשתיות קריטיות במדינה שיוצרו בידי חברות סיניות, המחזיקות בידע נדרש להשתלט עליהן מרחוק.
בסין דוחים באופן גורף את ההאשמות האמריקאיות וטוענים כי הממשל במדינה אינו מתערב בהחלטות של חברות סיניות הפועלות ומקימות תשתיות ברחבי העולם.
ממשל ביידן מתכנן גם להשקיע 20 מיליארד דולר בתשתיות בנמלים רבים ברחבי ארה"ב כדי להחליף חלק מהציוד הסיני בציוד שיוצר בארה"ב, לפי דיווח של CNBC. לפי הדיווח, חצי מהמנופים הסינים בארה"ב כבר עברו את הבדיקה. בממשל האמריקאי מקווים שההשקעה תסייע בפיתוח טכנולוגיות ובניית תשתיות ובכך תפחית מהותית את ההסתמכות של נמלי ארה"ב על טכנולוגיה זרה ובמיוחד כזו מתוצרת סין.
גם בנמלי ישראל פועלים מנופים תוצרת סין ובחיפה אף החל לפעול ב-2021 נמל המפרץ שמתופעל בידי חברת SIPG הסינית. נמל המפרץ נבנה בהשקעה משותפת בין החברה הסינית ובין חברת נמלי ישראל ומותקנים בו מנופים משוכללים מתוצרת סין. במערך הסייבר מסרו ל-N12 כי הם מכירים את ההחלטה האמריקאית וציינו כי "הנושא נבדק כחלק מבדיקות פרו-אקטיביות שוטפות של המערך בנמלים ונשלל סיכון למתקפה".