קרן קאהן, קבוצת התורמים שהשקיעה 45 מיליון דולר במשימת בראשית 2, הודיעה כי תפסיק את המשך המימון של המשימה. יחד עם זאת, הקבוצה תמשיך לתמוך בפעילות החינוכית של עמותת SpaceIL.
איש העסקים מוריס קאהן מסר היום בשם קבוצת התורמים הראשיים: "לאחר שהשקענו כקבוצה 45 מיליון דולר, כמחצית מעלות משימת בראשית 2, ההחלטה לעצור את המימון התקבלה בלב כבד. זמנים אלו מחייבים אותנו לבחון את הפעילות הפילנטרופית שלנו מחדש".
בספייס איי אל מדגישים כי הנסיבות שבגללן החליטו התורמים הראשיים למשימת בראשית 2 לא להמשיך את השקעתם בפרויקט אינן קשורות לעמותה או מי משותפיה לפרויקט.
"גם אותנו הם הפתיעו. אנחנו יודעים על זה מספר ימים, אבל היום זה פורסם באופן פורמלי", אומר ל-mako כפיר דמרי, מייסד ומשנה למנכ"ל ספייס איי אל. "ננסה לראות מה אפשר לעשות. אנחנו צריכים לגייס שותפים חדשים שירצו להתחבר למשימה, להחזיר את ישראל לירח ולעשות פעילות חינוכית רחבה. אנחנו לא צריכים מחר בבוקר את כל הסכום הנותר, הפוקוס שלנו הוא לגייס עשרה מיליון דולר נוספים שיאפשרו לנו להמשיך עם כל הפעילויות בששת השבועות הנוספים".
לדברי דמרי, עלות משימת בראשית 2 מוערכת בכ-100 מיליון דולר, והיא כוללת נחיתה כפולה בשני צידי הירח ומשימה מדעית-חינוכית ארוכת טווח מסביב לירח. "כל אחת מ-3 החלליות, שתי נחתות וחללית אם, מתוכננת לשאת עימה ניסויים מדעיים פורצי דרך. חללית האם מתוכננת להמשיך להקיף את הירח כ-5 שנים ולהוות פלטפורמה לפעילות מדעית וחינוכית בארץ ובעולם, באמצעות חיבור מרחוק, יוכלו מיליוני תלמידים ממדינות שונות להשתתף במחקר מדעי בחלל העמוק".
דמרי אומר כי התכנון להטיס את בראשית 2 היה באמצע-סוף שנת 2025, אולם כעת הדברים עלולים להשתנות. "אנחנו רוצים לעשות כל מה שאפשר כדי לגרום זה לקרות. אנחנו רוצים להמשיך, רוצים 2 נחיתות מוצלחות על הירח, משימה ארוכת טווח, יש לנו כמה ניסויים, אחד מהם של נאס"א, ואנחנו רוצים שמיליוני ילדים מכל העולם יוכלו להתחבר כדי לקחת חלק במשימה. זה החלום שלנו, ונעשה מה שאפשר להגשים אותו, אבל לא נוכל לעשות את זה לבד. אנחנו צריכים תורמים שיוכלו לבוא ולעזור לנו".
SpaceIL היא עמותה ללא מטרות רווח הפועלת לתת השראה לדור הבא של מדענים, מהנדסים ותלמידים על ידי ביצוע מיזמים פורצי דרך בחלל העמוק. באפריל 2019 עמותת SpaceIL שיגרה את בראשית1, החללית הישראלית והחללית הפרטית הראשונה בעולם שהגיעה לירח, ומיצבה את ישראל כמדינה השביעית שאי פעם לכדה את הירח. ביום חמישי בערב, ה-11 באפריל 2019, שבוע אחרי לכידת הירח, החללית קיבלה פקודה מחדר הבקרה ביהוד והחלה בתהליך הנחיתה על הירח. במהלך תהליך הנחיתה התגלו מספר כשלים שהובילו להתרסקות על קרקע הירח.
היום העמותה פועלת לקידום משימת "בראשית 2", בשיתוף פעולה טכנולוגי עם התעשייה האווירית ובתמיכת סוכנות החלל הישראלית, במקביל לפעילותה החינוכית.