תערוכת MWC בברצלונה מבשרת את בואו של ה-WiFi 6, תקן חדש, עדכני ומתקדם של הגלישה האלחוטית הביתית. 2019 היא השנה שבה נראה מכשירים ראשונים שתומכים בתקן הזה – אף שיידרשו כמה שנים נוספות עד לאימוץ נרחב בקרב הלקוחות.
בבסיסו, WiFi 6 הוא אותו Wifi שאנחנו מכירים מהבית, משדה התעופה וממקום העבודה: רשת אלחוטית שמאפשרת למכשירים סביבנו להתחבר לאינטרנט. המונח הטכני שלו הוא 802.11X, אבל בשנה שעברה ארגון התקינה הבינלאומי של ה-Wifi החליט לשנות את שמות התקנים ל"ידידותיים יותר". כך, למשל, אלו הנפוצים כיום, 802.11n ו-802.11ac הפכו ל-WiFi 4 ול-WiFi 5 בהתאמה.
WiFi 6 יכלול כמה טכנולוגיות חדשות שעתידות לשפר את הגלישה באופן דרמטי. בראש ובראשונה, הוא תומך בגלישה במהירות תאורטית של עד 9.6 גיגה ביט בשנייה, לעומת עד 3.5 גיגה ביט בדור הקודם (גם אם בפועל המהירויות נמוכות יותר, כי הן תלויות בספק האינטרנט ובגורמים נוספים).
אך המהירות היא רק חלק מהסיפור. אחד מיתרונותיו החשובים הוא התמודדות עם עומסים, תמיכה בהרבה יותר מכשירים בבת אחת, וניהול שלהם בצורה חכמה. התחזיות הן שבעתיד הבתים שלנו יהיו מלאים בעשרות מכשירים מחוברים לאינטרנט, ובזכותו, נוכל לצפות במקביל ביוטיוב בטאבלט, לגלוש בסמארטפון ולצפות בנטפליקס בטלוויזיה, כשמקביל יפעלו שלל מכשירים מקושרים אליו – שעונים חכמים, מחשבים ועוד אינספור מכשירי בית חכם שונים ומשונים. הכל אמור להתבצע במקביל ובלי האטה בגלישה.
עוד ב-TheMarker
סמארטפונים מתקפלים, דור חמישי וסים דיגיטלי: הבשורות של תערוכת הסלולר בברצלונה
חברת קריון מגייסת 40 מיליון דולר כדי להכניס עובדים רובוטיים למשרד שלכם
"WiFi 6 מאפשר לשרת פי ארבעה יותר מכשירים בו זמנית ביחס לדור הקודם, כולל יישומים כבדים כמו הזרמת וידיאו ב-4K וב-8K", מסביר מרטין הנסן, מהנדס בכיר ב-Netgear שמייצרת נתבי אינטרנט. "יתרון נוסף וחשוב שלו הוא שיפור חיי הסוללה של המכשירים המחוברים לרשת", הוא מוסיף.
מתי יגיע WiFi 6 לציבור הרחב? קודם כל, צריך שגם מכשירי הקצה – למשל הסמארטפון, המחשב או הטאבלט – יתמכו בו, כמו גם הראוטר הביתי. רק לאחרונה החלו לצאת מכשירים תומכים - יצרניות ראוטרים, כמו נטגיר ו-Tplink, חשפו דגמים ראשונים כאלו בסוף השנה שעברה, בעוד שמבין הסמארטפונים, הגלקסי S10 של סמסונג שהושק בשבוע שעבר הוא בין הראשונים שתומכים בו גם. עם זאת, הם עדיין יקרים, וכנראה שנצטרך לחכות עוד כמה שנים עד שיגיע לבתים בצורה נרחבת.