תהליך גירושין מכוער שניהלו בעל ואישה מתל אביב, הסתיים בתביעה ופיצוי של 300 אלף שקלים – זאת, אחרי שהראשון השמיץ את האחרונה בפייסבוק.
הבעל (עכשיו כבר לשעבר), כתב בפייסבוק שלו שאשתו בגדה בו עם הבוס שלה בעבודה וזאת היתה הסיבה היחידה בגללה היא קיבלה קידום ותוספת שכר גבוהה. בפוסטים נוספים הוא טען שהיא גנבה את כספו ושמלבד אותו בוס, היא ניהלה רומנים עם גברים נוספים, ולכן לא מגיע לה, לטענתו, שהוא יחלוק איתה את רכושו.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק שלנו
אחרי שראתה את הפוסטים, החליטה האישה להגיש תביעת לשון הרע נגד בעלה ואחיו (שעזר לו בפרסומים). לדבריה, "בעלה פגע בשמה הטוב". הבעל טען להגנתו, ש"כל הדברים שהעלה נכונים ולכן לא מדובר בהשמצה".
השופטת לא קיבלה את טענותיו של הבעל וקבעה שהוא אכן השמיץ את אשתו והוציא את דיבתה וחייבה אותו לפצות אותה בסכום של כ-300 אלף שקל.
כבר לא כל כך פשוט להשמיץ חופשי בפייסבוק
המקרה הנ"ל הוא רק דוגמה אחת לתופעה רחבה: בשנים האחרונות חלה בישראל עלייה בתביעות לשון הרע שמקורן בעיקר בפייסבוק. ולפעמים גולשים שמעלים פוסטים או מגיבים להם, כלל לא מודעים שהם עוברים על החוק ועלולים לשלם על כך ביוקר.
נציין כי לפי החוק היבש, בית המשפט יכול לחייב את הנתבע לשלם 50 אלף שקל לתובע, ללא הוכחת נזק ועד 100 אלף שקל ויותר, כאשר יש הוכחה שהמעשה נועד בכוונה לגרום לנזק ופגיעה.
"אין ספק שמאז כניסתה של פייסבוק, חלה עלייה דרמטית בתביעות לשון הרע", אומר ל-NEXTER, עו"ד דן מלכיאלי, מומחה לתביעות לשון הרע ודיני עבודה. הוא מוסיף: "לפעמים אנשים אינם מודעים לכך שפייסבוק היא לא כלי משחק ושהפרסומים שלהם יכולים לגרום לפגיעה בשמם הטוב של אחרים ויותר מזה בעסקיהם".
דוגמה אחת לפגיעה בעסקים נרשמה לפני כשנתיים, כאשר תושב פתח תקווה רכש דירה בפרויקט יוקרתי בעיר, אך לא היה מרוצה ופרסם על כך מאמר, כשהוא בין היתר מכנה את התנהלות החברה כ"מאפיה שמנסה לסחוט מהדיירים כספים". החברה הגישה נגדו תביעת לשון הרע והשופט חייב אותו לשלם 45 אלף שקל והוצאות משפט של 15 אלף שקל נוספים – כפיצוי על פגיעה בשמה הטוב של החברה.