עברייני רכוש שלא מצליחים להיפטר מהסחורה שגנבו מפרסמים אותה במודעות באתרי יד שנייה. הצרה היא, מבחינתם, שזה גם מה שמביא להפללתם. המשטרה: "מדובר בתופעה חדשה יחסית "
עברייני הרכוש בישראל נמצאים בבעיה: בזמן האחרון הם מתקשים למכור את הסחורה הגנובה ובמקום זה נתקעים עם כלי הרכב, מכשירי החשמל והסמארטפונים שגזלו. האזרחים התמימים, כך מסתבר, כבר לא כל כך תמימים, וכאשר הם נתקלים במוצר המוצע במחיר נמוך מדי, הם מגלים ספקנות וחוששים שאם אכן המוצר יתברר כגנוב – הם יצטרכו לתת דין וחשבון למשטרה.
כדי בכל זאת להיפטר מהסחורה הגנובה, העבריינים אימצו את הרשת והחלו לפרסם באתרי יד שנייה, תוך שהם מציגים את הפריטים כשייכים להם. בחלק גדול מהמקרים – הגנבים אכן מצליחים למכור את הרכוש הגנוב, אך יש גם עשרות מקרים בהם הפרסומים הללו מביאים דווקא להפללתם.
לפני מספר חודשים תושב להבים שבנגב נדהם לגלות את האופנוע שלו, שנגנב שבועות קודם לכן, מוצע למכירה באתר יד 2. לאחר שהגיש תלונה במשטרה, בלשים מתחנת רהט קבעו עם העבריינים, התחזו לקונים שמתעניינים באופנוע - וכשאלה הגיעו למקום - עצרו אותם. האופנוע הוחזר לבעליו אבל הגנבים ממש לא למדו את הלקח והמשיכו לפרסם סחורה גנובה בצירוף מספרי הטלפון שלהם.
סיפור נוסף: לפני מספר ימים, א' - תושב אשדוד בן 24, פרסם אופנוע למכירה באתר למוצרי יד שנייה. לרוע מזלו, בעליו האמתיים של האופנוע ראה את המודעה וקבע להיפגש עם א'. אחרי שווידא שאכן מדובר באופנוע שלו, קבע איתו פגישה נוספת אליה התלוו לוחמי יס"מ (יחידת סיור מיוחדת) שעצרו אותו בחשד לגניבה. בחקירתו, א' טען שגם הוא בעצמו רכש את האופנוע מאתר יד שנייה.
"בשנים האחרונות יש עלייה של מאות אחוזים בפרסום רכוש גנוב באתרי אינטרנט על ידי הגנבים", אמר קצין מודיעין במשטרה ל-NEXTER. "הגנבים נתקעים עם רכוש גנוב ופונים לאפיקים אחרים להיפטר מהסחורה ולכן מפרסמים באתרי יד שנייה. ברוב המקרים הם מפרסמים את הטלפונים שלהם או של בנות הזוג שלהם, וזה מה שמביא למעצרם".
הפריטים הגנובים ביותר המפורסמים באתרי האינטרנט של מוצרי יד שנייה: מחשבים נייחים, מחשבים ניידים, סמארטפונים, אופניים חשמליים, אופנועים, משקפי שמש ושעונים.