גוגל פיטרה 80 עובדים בין השנים 2018 ו-2020, אחרי שניצלו לרעה את מערכות החברה כדי לגשת למידע פרטי של משתמשים ושל עובדים.
בשנת 2020 פוטרו מגוגל 36 עובדים בעקבות "בעיות אבטחה", כך לפי מסמכים פנימיים שהגיעו לידי מגזין הטכנולוגיה של Vice. בין היתר, 86 אחוזים מההאשמות נגד העובדים נגעו בעבירות כמו העברת מידע פנימי לגורמים חיצוניים, כש-10 אחוזים מהמקרים עסקו בעבירות כמו שינוי או מחיקה של פרטים של משתמשי גוגל.
מדובר בעלייה ביחס לשנים קודמות. כך, בשנת 2019 פיטרה גוגל 26 עובדים, ובשנת 2018 סיימו את עבודתם 18 אנשים. עוד עלתה במסמך מדיניות הענישה של גוגל, שכוללת גם אזהרות, הכשרות, טיפולים וקואצ'ינג של עובדים שניצלו לרעה את תפקידם.
דובר מטעם גוגל מסר בתגובה לפרסומים: "המקרים המתוארים נוגעים בעיקר לגישה אסורה או שימוש לרעה במידע פרטי או תאגידי רגיש. גוגל מטילה הגבלות מחמירות על הגישה למידע של משתמשים באמצעות אמצעי ביטחון מהמובילים בתעשייה. כך, אנחנו מגבילים את הגישה לאנשים בודדים, שנדרשים להגיש בקשה לאישור שעוברת מספר בדיקות. בנוסף, אנחנו מנטרים את כל מקרי הגישה כדי למצוא אנומליות או הפרות של הכללים", הוסיף. "מספר ההפרות נמוך מאוד, בין אם בוצעו במתכוון ובין אם לאו. כל עובד ועובדת עוברים הכשרה שנתית, וההפרות מסתיימות בעונשים לרבות פיטורים. אנחנו משקפים את תוצאות החקירה בפני העובדים שלנו, ומיישמים תהליכים מחמירים כדי לאבטח את המידע של המשתמשים מפני איומים פנימיים או חיצוניים".
זו לא הפעם הראשונה שבה גוגל עולה לכותרות בנסיבות אלה. בשנת 2010 פיטרה גוגל את המהנדס דיוויד בארקסדייל, שניצל את תפקידו כדי לגשת לחשבונות של ארבעה קטינים. בין היתר, הוא ניגש ליומן השיחות, לרשימת אנשי הקשר ולהיסטוריית הצ'אטים בחשבונו של נער בן 15, ופרץ לחשבון של נער שניתוק עמו קשר כדי להסיר את החסימה שלו.
לפני כחודש נחשפה פרשה דומה גם בפייסבוק. הרשת החברתית פיטרה 52 עובדים שניצלו את הגישה למערכות הפנימיות כדי לעקוב אחרי נשים. על פי הדיווח בספר "האמת המכוערת: בתוך המסע של פייסבוק לשליטה" של עיתונאיות הטכנולוגיה של הניו ירוק טיימס, הגברים צפו במיקומן של הנשים, וחיטטו בהודעות הפרטיות ובתמונות שהסירו מחשבונותיהן.